Κώστας Μιαούλης

Πόσα θα καθορίσει για ΠΑΟ και ΑΕΚ το ντέρμπι της Κυριακής

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να δει πέρα από ντέρμπι της Κυριακής στο κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι και τι μπορεί να φέρει για τις δύο ομάδες, το όποιο αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ θα πάει στη Λεωφόρο με τη διαφορά στο +3 υπέρ της, με τον Παναθηναϊκό, μετά το ατυχές γι’ αυτόν αποτέλεσμα στο ματς στο Αγρίνιο να του βάζει φρένο στη φόρα, μιας και αποτέλεσε δεύτερη σερί ήττα αν συνυπολογίσει κανείς και τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ. Σίγουρα δεν κρίνονται τα πάντα στον αγώνα της Κυριακής, αλλά μπορεί το όποιο αποτέλεσμα να καθορίσει την μετέπειτα συμπεριφορά των δύο ομάδων, ευρύτερα στα πλέι-οφ και στο πώς θα τερματίσουν σε αυτά.

Για την ΑΕΚ, θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχει στη διάθεση της μια ακόμα επιλογή στα χαφ με τον Σάκχοφ. Επίσης αποτελεί μια πραγματικότητα πλέον, πως η Ένωση, έχει παγιώσει μια εξαιρετικά δυσάρεστη εικόνα με την άμυνα της, που δείχνει να μην έχει γιατρειά, ενώ και στην επίθεση, οι ευκαιρίες που χάνονται, είναι δυσανάλογες των τερμάτων που μπαίνουν σε πλείστες περιπτώσεις. Το ίδιο θα πει κανείς μπορεί να συνέβη και με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, πλην όμως αυτό το ματς αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα. Από τις δύο ομάδες, εκείνη που διακρίνεται για τον κυνισμό της, σίγουρα είναι οι «πράσινοι».

Ο Παναθηναϊκός σε σύγκριση με το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό θα έχει αρκετές επιστροφές. Ο Αλεξανδρόπουλος γυρίζει, ο Καρλίτος επίσης όπως και οι Πούγγουρας και Σένκεφελντ. Ο Λάζλο Μπόλονι, βλέπει ενόψει του αγώνα της Κυριακής, το οπλοστάσιο του, να γεμίζει σημαντικά, σε αντίθεση με τον Μανόλο Χιμένεθ, που έχει πάρα πολλές απώλειες να αντιμετωπίσει. Προπονήσεις γίνονται και στις δύο ομάδες, τραυματισμοί ως την ώρα του ματς, επίσης μπορεί να προκύψουν σε προπονήσεις. Ωστόσο η ΑΕΚ και σε αυτόν τον τομέα, μοιάζει να είναι πιο ευάλωτη. Με έναν και μοναδικό επιθετικό σαν επιλογή πλέον, τον Καρίμ Ανασαριφάρντ που εδώ και 1.5 μήνα ακριβώς, παρουσιάζει μια αντιστρόφως ανάλογη εικόνα με αυτή που είχε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.


Σημαντικές διαφορές, θεωρώ αυτή τη στιγμή πως υπάρχει και στους δύο πάγκους. Ναι μεν και οι δύο προπονητές κάνουν σφάλματα μέσα στη διάρκεια των παιχνιδιών, με την διαφορά πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ο Μπόλονι, απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από τον Χιμένεθ, από το περιβάλλον της κάθε ομάδας. Για τον Μανόλο ήδη τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα, για την διαχείριση του ρόστερ. Μια δυσπιστία για την οποία ακόμα και αν ξέρουμε πως πάντα προκύπτει όταν κάθεται εκείνος στον πάγκο και έρχονται κακά αποτελέσματα, αυτό δεν είναι δική του ευθύνη, αλλά εκείνου που επιλέγει πάντοτε στη λύση τη δική του, όποτε πρέπει να έρθει κάποιος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Από εκεί και μετά ο Παναθηναϊκός πέρα από την ισοβαθμία που θα έχει και στην οποία θα υπερτερεί αν επικρατήσει την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο του, θα έχει πάρει άλλη μια γερή ανάσα αυτοπεποίθησης μετά το break του αήττητου του αιώνιου αντιπάλου. Θα αποτελεί ταυτόχρονα όμως ένα ακόμα χτύπημα στην ψυχολογία της Ένωσης, που την Κυριακή θα αναζητήσει μόλις την 4η νίκη της στα τελευταία 27 παιχνίδια που αφορούν το πρωτάθλημα απέναντι στους άλλους τρεις. Στην πραγματικότητα το παιχνίδι αυτό, είναι ζωτικής σημασίας για την ΑΕΚ, για να αποδείξει πως δεν θα μπει σε κίνδυνο η παρουσία της στην πρώτη τετράδα. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα, από κάθε άποψη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x