Κύπελλο Ελλάδας

Και στο τέλος περνάει ο Ολυμπιακός!

Θρίλερ με ερυθρόλευκο happy end. Ο Άρης βρέθηκε κοντά στην υπέρβαση, αλλά οι Πειραιώτες «χτύπησαν» ξανά στο τέλος, με ήρωα τον Μπουχαλάκη από ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ του Κουέστα και πήραν την πρόκριση (1-1).

«Έγκλημα» Κουέστα και τιμωρία από τον Μπουχαλάκη και τον Ολυμπιακό (1-1). Ο Άρης παραλίγο να ανατρέψει στο «Κλ. Βικελίδης» τα προγνωστικά, καθώς βρέθηκε αγκαλιά με το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου στη ρεβάνς του 2-1 του Φαλήρου, αλλά οι Πειραιώτες είχαν τον τελευταίο λόγο και εξασφάλισαν ακόμη μια πρόκριση στο τέλος.

Ο Γκάμα άνοιξε το σκορ στo 54’ στο «Κλ. Βικελίδης» με αυστηρό πέναλτι που κέρδισε έξυπνα ο Μπερτόγλιο από τον Ανδρούτσο και η «απάντηση» ήρθε στο 87’ με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρόπο. Ο Μπουχαλάκης κρύφτηκε πίσω από τον Κουέστα που είχε αφήσει κάτω την μπάλα έπειτα από επέμβασή του, ο διεθνής μέσος την έκλεψε και στη συνέχεια ισοφάρισε.

Πετυχαίνοντας «χρυσό» γκολ και πληγώνοντας ξανά τους Θεσσαλονικείς στο ίδιο γήπεδο, μετά τα δύο γκολ στο πρωτάθλημα. Με πολύ σκληρό τρόπο αποκλείεται από τον θεσμό για δεύτερη σερί χρονιά η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

PAMESTOIXIMA.GR: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ... ΠΑΙΚΤΕΣ! ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ |+21

Advertisement

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 με τον Μάνο να είναι στην κορυφή. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, o Δεληζήσης και ο Ροζ ήταν στο κέντρο της άμυνας, Σούντγκρεν και Σάκιτς ήταν τα δύο πλάγια μπακ. Σάσα και Τζέγκο ήταν τα δύο χαφ, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Μπρούνο Γκάμ ήταν η τριάδα πίσω από τον Έλληνα φορ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε στην άκρη το 4-2-3-1, προτίμησε το 4-4-2 αυτήν τη φορά, κάνοντας φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος και Χολέμπας ήταν στην άμυνα. Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα ήταν τα δύο χαφ, ενώ Ραντζέλοβιτς και Μασούρας τα δύο εξτρέμ, με τους Κάιπερς και Χασάν να βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς
Συχνά σε αυτές τις αναμετρήσεις κυριαρχεί η σκοπιμότητα και σκεπάζει τα υπόλοιπα και οι ομάδες σερβίρουν στο κοινό… σούπα. Ωστόσο, δεν ισχύει αυτό για τη ρεβάνς Άρη και Ολυμπιακού, που μπορεί να μην έπαιξαν όσο ανοιχτά συνηθίζουν (είναι λογικό) στις «μονομαχίες» τους, αλλά υπήρχε καλός ρυθμός από την αρχή και παλμός. Ο αρχικός ενθουσιασμός και ο στόχος για ένα γρήγορο γκολ από τους δύο, που θα άλλαζε τα δεδομένα, έφερε από μια καλή φάση για τους δύο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κάιπερς να αστοχεί με σουτ στην κίνηση στο 8’ μετά από ωραία μπαλιά του Μασούρα, ενώ άστοχος ήταν ο Σάσα στα καπάκια.

Ισορροπία (που διατηρούσε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών λόγω του 2-1) υπήρχε και στη συνέχεια στην αναμέτρηση, με τις στροφές να πέφτουν σταδιακά και κατά βάση μετά το εικοσάλεπτο και το παιχνίδι να έρχεται πιο κοντά στα μέτρα του Ολυμπιακού που θέλησε να ελέγξει την κατάσταση με κατοχή της μπάλας. Ο Άρης ήταν ακόμα ολοζώντανος για πρόκριση και μια στιγμή αρκούσε για να αλλάξει τα δεδομένα. Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν κάτι παραπάνω επιθετικά από τα ατού για να διεκδικήσει κάτι καλό και μόνο η θέληση του Μαντσίνι δεν έφτανε.


Η στιγμή που λέγαμε ήταν αυτή στο 50ο λεπτό, όταν σε μια κάθετη για τον Μπερτόγλιο, ο Γκεστράνιους έδειξε την άσπρη βούλα σε μονομαχία σώμα με σώμα ανάμεσα στον Ανδρούτσο και τον Μπερτόγλιο, που κέρδισε έξυπνα το πέναλτι. Πλέον, ο Άρης είχε σκορ πρόκρισης, το οποίο έπρεπε να προστατέψει για σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν πολύ σφιχτό από εκεί και πέρα, δεν είχε τον ρυθμό που υπήρξε στο προηγούμενο διάστημα.

Ο Άρης, όπως αναμενόταν οχυρώθηκε καλά πίσω και περίμενε τον Ολυμπιακό, ίσως σε υπερβολικό βαθμό, δίνοντας πολύ χώρο στον αντίπαλό του. Ωστόσο, μέχρι να μπει το γκολ του Μπουχαλάκη δικαιώθηκε. Ο Μαρτίνς πέρασε όλα του τα διαθέσιμα «όπλα» στον αγωνιστικό χώρο στην τελική ευθεία και ο Μάντζιος έκανε πιο αμυντικογενές το σχήμα του. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και τη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και αρκετές ευκαιρίες για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Πέραν του άστοχου σουτ του Ανδρούτσου στο 83’ και τις κεφαλιές από Κάιπερς και Σωκράτη στο 61’. Εν τέλει, όμως, το αποτέλεσμα μετράει και τα λάθη πληρώνονται. Ο Κουέστα έκανε αφελές λάθος, αφήνοντας την μπάλα κάτω, ο Μπουχαλάκης είχε κρυφτεί πίσω του, του πήρε και το… πορτοφόλι και ισοφάρισε στο 87’, χαρίζοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό.


MVP: Δεν θέλει και ερώτημα. Ο Μπουχαλάκης έκρινε την πρόκριση με το γκολ τουκαι μάλιστα στο 87’

Μοιραίος: Και εδώ δεν χρειάζεται καμία σκέψη. Ο Κουέστα την πάτησε από τον Μπουχαλάκη και έκανε δώρο το 1-1 στον Ολυμπιακό. Γενικότερα, πάντως, δεν ήταν σταθερός, είχε κι άλλα λάθη

Σφυρίχτρα: Ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι υπέρ του Άρη σε μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Μπερτόγλιο. Ήταν αυστηρή η απόφασή του, την οποία την είδε και στο VAR και επέμεινε στην αρχική του εκτίμηση. Κατά τα λοιπά σε ένα ματς που δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστείς, αφού είχε σκληρό παιχνίδι, δεν μάσησε και φάνηκε σε μια πρώτη ματιά αρκετά δίκαιος με τις κάρτες.


Οι συνθέσεις
Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι (75’ Κάτσε), Μάνος (75’ Σίλβα)

Στον πάγκο έμειναν: Μπουσέ, Μπεναλουάν, Μπαγκαλιάνης, Γκάνεα, Μήτρογλου, Μαρτίνης

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον - Ανδρούτσος, Μπα (76’ Καμαρά), Σωκράτης, Χολέμπας - Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (64’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (64’ Μπρούμα), Μασούρας (64’ Φορτούνης) - Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ και Σουρλής

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία), Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Δυτ. Αττικής)
Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Γκιλ Πάβελ (Πολωνία) και ΑVAR: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x