Champions League

Ο Νάβας «απέκρουσε» την υπερπροσπάθεια της Μπαρτσελόνα

Αποκρούοντας πέναλτι του Μέσι σε κομβικό σημείο, ο κορυφαίος Νάβας έβαλε «στοπ» στην καλύτερη Μπαρτσελόνα για το τελικό 1-1. Πρόκριση στους «8» του Champions League για την Παρί με συνολικό σκορ 5-2.

Στα προημιτελικά του Champions League βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (10/3) η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχοντας ως «κάβα» το υπέρ της 4-1 από την Ισπανία, έμεινε στο 1-1 υποδεχόμενη την Μπαρτσελόνα στο «Παρκ ντε Πρενς».

Οι Καταλανοί παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτεροι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν ένα θαύμα τύπου… 2017.

Βασικός παράγοντας που στάθηκε εμπόδιό τους, ήταν ο Κέιλορ Νάβας, ο οποίος έκανε σπουδαίο ματς, αποκρούοντας -μεταξύ άλλων- πέναλτι του Μέσι στο 45'+3' με το σκορ στο 1-1. Ο Εμπαπέ από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ στο 30' για τους γηπεδούχους (για να πετύχει το τέταρτό του τέρμα στο ζευγάρωμα), με τον αρχηγό των «μπλαουγκράνα» να απαντάει με μακρινή σουτάρα στο «γάμα» στο 37'.

Tο ματς:

Η Μπαρτσελόνα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με την Παρί να επιλέγει να της δώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν -η οποία κέρδισε τη μάχη του κέντρου- δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο (χρονικό διάστημα που δικαιούταν ένα γκολ). Κύριος εκφραστής των επιθέσεών της ήταν ο Ντεμπελέ που είχε τρεις πολύ καλές στιγμές (11', 13' και 18'), με τον Νάβας να βάζει «στοπ» στις δύο εξ αυτών και την άλλη να φεύγει άουτ. Ο Κοσταρικανός πορτιέρε ήταν εκείνος που αλλοίωσε τελευταία στιγμή και το διαγώνιο σουτ του Ντεστ στο 23', το οποίο κατέληξε στο δοκάρι.

Κι όμως, κόντρα στη ροή του ματς και εξαιτίας ενός αφελούς μαρκαρίσματος του Λανγκλέ στον Ικάρντι οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 30'. Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Άντονι Τέιλορ, εξέτασε ο ίδιος τη φάση στο VAR, έδωσε την παράβαση και ο Εμπαπέ έγραψε το 1-0 από την άσπρη βούλα. Η απάντηση ήταν άμεση και εντυπωσιακή. Ο Μέσι με ένα ασύλληπτο μακρινό σουτ στο 37', έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Νάβας, διαμορφώνοντας το 1-1.








Ωστόσο, ο ηγέτης των Καταλανών στάθηκε μοιραίος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) σε πέναλτι που κέρδισε ο Γκριεζμάν από τον Κουρζαβά.





Oι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους χρειάζονταν τρία γκολ, προκειμένου να πάνε το παιχνίδι στην παράταση. Οπότε, ήταν λογικό να συνεχίσουν να προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και της κατοχής (κυμαινόταν γύρω στο 67%). Ωστόσο, δεν ήταν ιδιαίτερα ουσιαστικοί στις τελικές τους επιλογές, έχοντας ως καλύτερές τους στιγμές την ανολοκλήρωτη προσπάθεια του Μέσι από πλεονεκτική θέση στο 61' και την κεφαλιά του Μπούσκετς στο 69'.

Στη συνέχεια η ομάδα του Κούμαν σαν να συμβιβάστηκε κάπου με τη δυσκολία του εγχειρήματός της και του λίγου χρόνου που της απέμενε. Οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες και οι περισσότερες εξ αυτών ανήκαν στην Παρί. Με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.





Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, 4-3-3):
Νάβας – Φλορέντσι (76' Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά (46' Ντιαλό) – Γκέιγ (59' Ντανίλο), Παρέδες, Βεράτι (84' Ραφίνια) – Ντράξλερ (59' Ντι Μαρία), Ικάρντι, Εμπαπέ.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν, 4-3-3): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (66' Τρινκάο), Μινγκέθα (35' Φίρπο), Λανγκλέ, Άλμπα – Ντε Γιονγκ, Μπούσκετς (78' Μορίμπα), Πέδρι (78' Πιάνιτς) – Μέσι, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (78' Μπρεϊθγουέιτ).

Το live της αναμέτρησης:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x