Champions League

Προβάδισμα πρόκρισης με... άγχος για τη Μάντσεστερ Σίτι

Αν και ήταν εμφανώς ανώτερη στο δεύτερο μέρος, η Σίτι είδε την Ντόρτμουντ να την ισοφαρίζει στο 84', για να της δώσει εν τέλει τη νίκη (2-1) και το προβάδισμα πρόκρισης στους «4» ο Φόντεν στο 90'.

Προβάδισμα πρόκρισης μεν, ισχνό δε για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την Τρίτη (6/4) επικράτησε 2-1 φιλοξενώντας την Ντόρτμουντ στο «Έτιχαντ» για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στα προημιτελικά του Champions League.

Οι «πολίτες» με ηγέτη τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος είχε κάνει το 1-0 στο 19', φόρτσαραν στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το παιχνίδι. Ωστόσο, ο Ρόις τους άγχωσε με την ισοφάριση στο 84', μέχρι να τους βάλει εκ νέου μπροστά ο Φόντεν στο 90'. Με τα πάντα να μένουν ανοιχτά εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (14/4).

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για την ακύρωση του τέρματος του Μπέλινγκχαμ στο 37'.

Στο… μυαλό του κόουτς:

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρέταξε τους «πολίτες» με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Έντερσον. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας και Κανσέλο, με τους Ρόδρι και Γκιντογκάν να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Τον ρόλο του επιτελικού μέσου ανέλαβε ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος είχε αριστερά του τον Φόντεν, δεξιά του τον Μαχρέζ και μπροστά του τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Από την άλλη, ο Έντιν Τέρζιτς επέλεξε το 4-3-3 με τον Χιτς στην εστία. Στην άμυνα άρχισαν οι Μορέι, Ακάντζι, Χούμελς και Γκερέιρο, ενώ την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Μπέλινγκχαμ, Τσαν και Νταχούντ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Χάαλαντ, ο οποίος είχε αριστερά του τον Ρόις και δεξιά τον 19χρονο Κνάουφ.

Το ματς:

Η Μάντσεστερ Σίτι, όπως ήταν αναμενόμενο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, έβρισκε μπροστά της την εξαιρετικά στημένη Ντόρτμουντ, η οποία με πολύ καλές αποστάσεις έκλεινε όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή της. Μάλιστα, το γερμανικό κλαμπ ήταν εκείνο το οποίο είχε και την πρώτη ευκαιρία με το διαγώνιο σουτ του Μπέλινγκχαμ που έδιωξε ο Έντερσον στο 7'.

Παρόλα αυτά, οι «πολίτες» μπόρεσαν να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική στο 19'. Ο Μαχρέζ έκλεψε στον χώρο του κέντρου (λάθος από τον Τσαν), οι γηπεδούχοι ξεχύθηκαν στην κόντρα με τον Ντε Μπρόινε και μετά από εξαιρετική κυκλοφορία εντός της περιοχής της Ντόρτμουντ, η μπάλα έφτασε στον Βέλγο χαφ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.



Η Σίτι, η οποία συνέχισε να μην είναι ήρεμη στα μετόπισθεν (3-3 οι τελικές στο πρώτο μέρος), είδε στο 29' τον Οβίντιου Χάτεγκαν να καταλογίζει υπέρ της πέναλτι για μαρκάρισμα του Τσαν στον Ρόδρι. Ωστόσο, ο VAR τον κάλεσε να ελέγξει τη φάση, με τον Ρουμάνο ρέφερι να ανακαλεί την απόφασή του.

Ο Χάτεγκαν προκάλεσε τις φωνές των Βεστφαλών στο 37'. Όταν ο Μπέλινγκχαμ απέσπασε την μπάλα από τον Έντερσον, προχωρώντας και στέλνοντάς τη στα δίχτυα. Με τον ρέφερι να σφυρίζει φάουλ του μέσου της Ντόρτμουντ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.



Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια μεγάλη ευκαιρία από πλευράς φιλοξενούμενων. Με τον Χάαλαντ να φεύγει στην αντεπίθεση στο 48', να πιάνει το σουτ, αλλά τον Έντερσον να του βάζει το «στοπ».

Ο Ντε Μπρόινε συνέχισε να είναι ο κινητήριος μοχλός για τους «πολίτες». Ο, τι καλό δημιουργούσε η Σίτι ξεκινούσε από τα πόδια του με χαρακτηριστική τη μεγάλη ευκαιρία που απώλεσε ο Φόντεν στο 65' αλλά και το σουτ του ίδιου στο 76'. Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι αύξαναν για τα καλά την πίεσή τους για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο και δικαιούνταν.

Ωστόσο, οι Βεστφαλοί τους πρόλαβαν. Στο 84' ο Χάαλαντ βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Ρόις, ο οποίος με πλασέ εντός της περιοχής έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Κι όμως, η δεδομένη ποιότητα της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε στο... παρά πέντε, με τον Φόντεν να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του στο 90' με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής για το τελικό 2-1. Σε μία φάση, η οποία ξεκίνησε και αυτή από τον Ντε Μπρόινε.







MVP: Ο Φόντεν ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στη Σίτι, ωστόσο ο Ντε Μπρόινε -πέρα από το γκολ που πέτυχε (συμμετείχε και στο δεύτερο)- έκανε ακόμα μία ΜΑΤΣΑΡΑ. Αποτελούσε το «Α» και το «Ω» της ομάδας του, η οποία χάρη σε εκείνον θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πιο νωρίς το παιχνίδι και ίσως εν μέρει και την πρόκριση.

Η σφυρίχτρα: O Οβίντιου Χάτεγκαν συγκέντρωσε αρκετά από τα... φώτα. Η απόφασή του -αφού εξέτασε τη φάση στο VAR- να πάρει πίσω το πέναλτι στο 29' ήταν σωστή. Η φάση του 37', όπου ακυρώνει το γκολ του Μπέλινγκχαμ είναι δύσκολη. Αν και ο μέσος της Ντόρτμουντ αποσπά καθαρά την μπάλα, η αλήθεια είναι ότι βάζει σχετικά επικίνδυνα το πόδι του στη διεκδίκηση με τον Έντερσον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα):
Έντερσον - Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο - Ρόδρι, Γκιντογκάν - Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν - Μπερνάρντο Σίλβα (59' Ζεσούς).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς – Μορέι (81' Μενιέ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο - Μπέλινγκχαμ, Τσαν, Νταχούντ (81' Ντιλέινι) - Κνάουφ (63' Ρέινα), Χάαλαντ, Ρόις.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x