Ελλάδα

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 87-83 (Τελικό)

Με νικητή τον Ολυμπιακό έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών στο ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι"επικράτησαν του Παναθηναϊκού 87-83 στην παράταση και με αυτή την νίκη εδραιώνονται στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης από το www.sport-fm.gr .

Με νικητή τον Ολυμπιακό έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών στο ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι"επικράτησαν του Παναθηναϊκού 87-83 στην παράταση και με αυτή την νίκη εδραιώνονται στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης από το www.sport-fm.gr .

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-32, 60-52

Σχόλιο 1ου δεκαλέπτου:

Ο Ολυμπιακός στην πεντάδα του είχε Γκόρντον και Κέσελ με τον πρώτο να πηγαίνει πάνω στον Διαμαντίδη και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σπανούλης μπήκε στο τελευταίο λεπτό. Τα επιθετικά ριμπάουντ των παικτών του Ίβκοβιτς - παρά την απουσία του Νεστέροβιτς- έδιναν δεύτερες επιθέσεις και ως αποτέλεσμα το προβάδισμα με 8-2. Βιαστικός ο Παναθηναϊκός, με κακές επιλογές και λάθη στο ανοικτό γήπεδο στα πρώτα λεπτά, έδινε την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Το καλό ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» έφερε προβάδισμα οκτώ πόντων ωστόσο οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις με Μπατίστ και Φώτση και μείωσαν σε 14-11. Το τέλος της περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται 16-15.

Σχόλιο 2ου δεκαλέπτου:

Φώτσης και Μπατίστ συνεργάστηκαν άψογα για το 17-16 και το προβάδισμα μετά από πολύ ώρα αλλά η «τρίποντη» απάντηση του Χαλπερίν έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Το σκορ πήγε στο 21-17 και έτσι ο Ομπράντοβιτς απέσυρε τον Τέπιτς και έβαλε ξανά στο παρκέ τον Διαμαντίδη. Ο Χαλπερίν όμως με 2/2 τρίποντα ανέβασε στους 7 την διαφορά. Η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων έφερε λάθη και κακές επιλογές στους «πράσινους» που εξακολουθούσαν να χάνουν τα αμυντικά ριμπάουντ και να δίνουν επιπλέον επιθέσεις στους αντιπάλους τους που διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ. Τα καλάθια των Περπέρογλου και Διαμαντίδη σε συνδυασμό με την αστοχία του Ολυμπιακού, έφεραν το ματς στα ίσια (25-25) 3΄ πριν το τέλος. Ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς από τα 8μ. έκανε το σκορ 34-31 αλλά το φάουλ σε νεκρό χρόνο του Πελεκάνου έδωσε την ευκαιρία στον Καλάθη να κάνει το 34-32.

Σχόλιο 3ου δεκαλέπτου:

Στο τέλος του ημιχρόνου αποβλήθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου για διαμαρτυρία ενώ δόθηκε τεχνική ποινή στον Μίλαν Τόμιτς και έτσι το ματς άρχισε με βολές του Διαμαντίδη που ευστόχησε και με δικό του καλάθι στην συνέχεια έκανε το 36-34. Ο Τεόντοσιτς μπήκε ζεστός… και με τρίποντο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ ξανά ενώ στη συνέχεια δύο κλεψίματα και ισάριθμα συνεχόμενα τρίποντα του Γκόρντον έκαναν το +9 για τους «ερυθρόλευκους» που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ανέβασαν το σερί τους στο 11-0. Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στην επίθεση ενώ στην άμυνα «έσφιξε» και με κάρφωμα του Κέσελ η διαφορά ανέβηκε στο +11. Ο Χαλπερίν ήταν εκπληκτικός στο μακρινό σουτ και με δύο συνεχόμενα δικά του τρίποντα κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του στους 10 πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 60-52.

Σχόλιο 4ου δεκαλέπτου:

Ο Χαλπερίν ήταν ασταμάτητος. Με το 5ο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες έκανε το σκορ 63-52 ενώ οι δικές του επιλογές στην επίθεση ήταν αυτές που διατηρούσαν τον Ολυμπιακό μπροστά με σταθερή διαφορά. Ένα τρίποντο του Φώτση κατέβασε την διαφορά στους τρεις πόντους (66-63) 5΄ πριν το τέλος του αγώνα και το ματς πήρε «φωτιά». Εκεί ανέλαβε ο Παπαλουκάς που έκανε το σκορ 71-65 ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Περπέρογλου έκανε βήματα και «πέταξε» μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Οι βολές του Μπουρούση έκαναν το 73-65 αλλά η απάντηση ήρθε με τρίποντο του Διαμαντίδη για το 73-68. Ο Μπατίστ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 73-70 2.30’ πριν το φινάλε. Τα τελευταία δύο λεπτά κρίθηκαν στις βολές και το 76-76 έστειλε το ματς στην παράταση.


Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς, Γκόρντον, Σπανούλης, Μπουρούσης, Κέσελ, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Σάτο, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Καλάθης, Καϊμακόγλου.

Λίγο πριν το τζάμπολ:

21:16-Η ομάδα του Ολυμπιακού ακολουθεί με λίγη καθυστέρηση, υπό χειροκροτήματα.

21:15-Η ομάδα του Παναθηναϊκού κάνει την επίσημη είσοδό της στο παρκέ για το ζέσταμα κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, αλλά χωρίς κανένα παρατράγουδο.

21:00-Απομένουν 45 λεπτά για το τζάμπολ και περίπου 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονται στο ΣΕΦ. Πάντως το πέταλο των οργανωμένών είναι ήδη γεμάτο.

20:38-Μαυροκεφαλίδης και Έρτσεγκ «ζεσταίνονται» για τον Ολυμπιακό.

20:34-Νίκολας και Σάτο κάνουν επίσης σουτ. Ο πρώτος ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον έθεσε εκτός προπόνησης την Παρασκευή κι επανέρχεται μετά από απουσία αρκετών ημερών, καθώς είχε υποστεί διάστρεμμα στον τελευταίο αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα.

20:30-Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού και βλέπει τους Βουγιούκα και Καλάθη να κάνουν σουτ. Το παράδοξο είναι πως δεν έγινε αντιληπτός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και συνεπώς δεν αποδοκιμάστηκε.

20:23-Ο Ίαν Βουγιούκας εμφανίζεται στο παρκέ του ΣΕΦ για ζέσταμα υπό χλιαρές αποδοκιμασίες. Για τον Ολυμπιακό οι πρώτοι που μπήκαν στο γήπεδο για κάποια σουτ είναι οι Τεόντοσιτς και Γκόρντον.

20:15-Μιάμιση ώρα πριν το τζάμπολ, οι οπαδοί στις εξέδρες του ΣΕΦ δεν ξεπερνούν τους 200, ωστόσο το ΣΕΦ αναμένεται να είναι σχεδόν κατάμεστο.

20:05-Η αποστολή του Παναθηναϊκού καταφθάνει στο ΣΕΦ κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αλλά χωρίς κανένα παρατράγουδο.

19:50-Ένα δίχτυ έχει τοποθετηθεί μπροστά από το πέταλο που είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά και περιμετρικά του πάγκου του Παναθηναϊκού, ενώ έχουν απομακρυνθεί οι πτυσσόμενες θέσεις πίσω από τους δύο πάγκους.

19:30-Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας έξω από το ΣΕΦ. Αρκετές διμοιρίες των ματ και κλούβες είναι σε επιφυλακή σε αρκετά σημεία στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

19:15-Λιγοστή κίνηση έξω από το ΣΕΦ δυόμισι ώρες πριν το τζάμπολ, σε ένα τοπίο βροχερό.

Δεκάλεπτα:

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):

Διαιτητές: Γκόντας, Τανατζής, Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x