Stoiximan Super League

Επανεξέταση θέλετε; Στην ΟΥΕΦΑ!

Στην ΟΥΕΦΑ σκοπεύει να στείλει η ΕΠΟ τον φάκελο αδειοδότησης του ΟΦΗ. Με την κίνησή της αυτή, η ομοσπονδία επιχειρεί να διώξει από πάνω της το τεράστιο αυτό θέμα, ικανοποιώντας το αίτημα των Κρητικών για επανεξέταση του φακέλου τους, θέτοντας παράλληλα ως βασική προϋπόθεση την απόσυρση της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, να έρθει τη Δευτέρα στην Αθήνα αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Σκέψεις να ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος για Ηρακλή και Τρίκαλα!

Στην ΟΥΕΦΑ σκοπεύει –σύμφωνα με πληροφορίες- να στείλει η ΕΠΟ τον φάκελο αδειοδότησης του ΟΦΗ. Με την κίνησή της αυτή, η ομοσπονδία επιχειρεί να διώξει από πάνω της το τεράστιο αυτό θέμα, ικανοποιώντας το αίτημα των Κρητικών για επανεξέταση του φακέλου τους, θέτοντας παράλληλα ως βασική προϋπόθεση την απόσυρση της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, να έρθει τη Δευτέρα στην Αθήνα αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Σκέψεις να ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος για Ηρακλή και Τρίκαλα!

Η ΕΠΟ αναζητεί τρόπο να εκτονώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ΟΦΗ, πετώντας από πάνω της την όποια ευθύνη για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να βρει τη «φόρμουλα» που θα αναγκάσει τους Κρητικούς να αποσύρουν την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια, ώστε να αποφευχθεί η αποβολή τους από όλες τις διοργανώσεις.

Σύμφωνα με έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην ΕΠΟ σκοπεύουν να συνεδριάσουν (επίσημα ή άτυπα) την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη και προσανατολίζονται στο να αποφασίσουν τα εξής: Από τη στιγμή που στον ΟΦΗ υποστηρίζουν ότι ο φάκελός τους είναι πλήρης και πως κακώς δεν πήραν την άδεια, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης είχε παράνομη σύνθεση, η ομοσπονδία θα προωθήσει τον φάκελο των Κρητικών στις αρμόδιες επιτροπές της ΟΥΕΦΑ ώστε να αποφανθούν και εκείνοι για το αν ο ΟΦΗ πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα και αν η απόρριψη του φακέλου του ήταν ορθή ως απόφαση.

Για να συμβούν τα παραπάνω, ο ΟΦΗ θα πρέπει προηγουμένως να αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. Στη συνέχεια, η όποια απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τον φάκελο των Κρητικών, θα πρέπει να θεωρείται τελεσίδικη και να γίνει απόλυτα σεβαστή από τον ΟΦΗ.

Παράλληλα, και για να μην υπάρξει αντίδραση από τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα που επίσης ζητούν επανεξέταση του φακέλου τους (χωρίς όμως να έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια), η ΕΠΟ πιθανότατα να ακολουθήσει την ίδια τακτική τόσο για τον «γηραιό» όσο και τους Τρικαλινούς.

Οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν από τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας. Άλλωστε, μια άλλη πληροφορία αναφέρει πως είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ αποκλειστικά για τα επίμαχα θέματα της αδειοδότησης.

Πάντως, η αξιωματούχος της ΦΙΦΑ, Εύα Πασκέ αναχώρησε από την Αθήνα την Παρασκευή, καθιστώντας σαφές πως αν ο ΟΦΗ επιμείνει στην προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, η ΕΠΟ υποχρεούται να επιβάλει κυρώσεις. Διαφορετικά, υπόλογη θα είναι η ίδια η ομοσπονδία, η οποία θα κινηθεί με τον τρόπο που προαναφέραμε, ώστε να αποφευχθεί η τιμωρία του ΟΦΗ και να εξυπηρετηθεί –τρόπον τινά- και το επίμονο αίτημά του (αλλά και του Ηρακλή και των Τρικάλων) για επανεξέταση του φακέλου του.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x