Γιώργος Χελάκης

Το μαρτυρικό καλοκαίρι του Δημήτρη Γόντικα!

Ποιος θα ήθελε τέτοιο καιρό να είναι στη θέση του Δημήτρη Γόντικα. Να προεδρεύει, δηλαδή, σε ένα από τα δύο μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ελλάδας και να διαχειρίζεται ένα άδειο ταμείο, έχοντας σαφή εντολή στο τέλος της χρονιάς να παρουσιάσει ισοσκελισμένο ισολογισμό.

Ποιος θα ήθελε τέτοιο καιρό να είναι στη θέση του Δημήτρη Γόντικα. Να προεδρεύει, δηλαδή, σε ένα από τα δύο μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ελλάδας και να διαχειρίζεται ένα άδειο ταμείο, έχοντας σαφή εντολή στο τέλος της χρονιάς να παρουσιάσει ισοσκελισμένο ισολογισμό.

Να μην επιβαρύνει, δηλαδή, τους αμέτοχους μετόχους. Ο κ.Γόντικας δεν έχει τη δυνατότητα να πει δημόσια ορισμένα πράγματα που θα φανέρωναν πως η φετινή αγωνιστική ισχύς του Παναθηναϊκού θα είναι περιορισμένη. Πως πρέπει να φύγουν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Μπουμσόνγκ, ο Γκοβού, ο Σεϊταρίδης.

Να περικοπούν τα συμβόλαια του Καραγκούνη, του Κατσουράνη, του Λέτο, του Καντέ. Πως πρέπει να πουληθεί ο Σισέ και αφού γίνουν όλα αυτά, θα περισσέψουν κάποια χρήματα για να γίνουν μεταγραφές.

Προσοχή! Δεν περισσεύουν τα χρήματα από την πώληση του Σισέ. Με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν όλα τα παρακάτω, τότε θα περισσέψουν κάποια χρήματα για να γίνουν και μεταγραφές ελεύθερων παικτών, ώστε να μην δοθούν λεφτά στις ομάδες.

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον Σισέ που έπαιρνε καθαρά 2.000.000 ευρώ τον χρόνο και θα πάρει στη θέση του έναν σέντερ-φορ που θα κοστίζει το πολύ 500.000 ευρώ το χρόνο. Το ίδιο θα γίνει για τον δεξιό χαφ-εξτρέμ και τον αμυντικό μέσο. Η απομάκρυνση του Μπουμσόνγκ θα ισοφαριστεί -κατά τα φαινόμενα- από την επιστροφή του Σουηδού, Μπιάρσμιρ. Κάπου εδώ θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική ενίσχυση τον τριφυλλιού.

Όσο καθυστερεί η πώληση του Σισέ, τα χέρια του Δημήτρη Γόντικα είναι δεμένα. Ο Φερέιρα προτείνει παίκτες για να καλυφθούν τα κενά, αλλά το χειρόφρενο είναι δεμένο. Έτσι οι παίκτες χάνονται γιατί βρίσκουν αλλού να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Οι μέτοχοι κρύβονται κι ο Γόντικας μένει όλο και περισσότερο εκτεθειμένος. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που εφαρμόζεται στον Παναθηναϊκό μπορεί να τον διασώσει οικονομικά, αλλά θα τον σκοτώσει αγωνιστικά.

Ο κίνδυνος να πληρώσει ο Δημήτρης Γόντικας τις αμαρτίες των μεγαλομετόχων, μεγαλώνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x