Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ούτε να το σκέφτεσαι, μικρέ πιερότε Νεϊμάρ...

Το ότι το θες σαν κολασμένος να έρθεις στη Βαρκελώνη και να φορέσεις την ιερή φανέλα δεν το συζητάμε καν. Όλοι αυτό θέλουν, είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο αυτή την εποχή (ναι, καλύτερη και από τον τύπο που πήγε στο εξωτικό εκείνο νησί και τράβαγε φωτογραφίες τα βράχια για πόσους μήνες...). Εντούτοις αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Το ότι το θες σαν κολασμένος να έρθεις στη Βαρκελώνη και να φορέσεις την ιερή φανέλα δεν το συζητάμε καν. Όλοι αυτό θέλουν, είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο αυτή την εποχή (ναι, καλύτερη και από τον τύπο που πήγε στο εξωτικό εκείνο νησί και τράβαγε φωτογραφίες τα βράχια για πόσους μήνες...). Εντούτοις αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν υπάρχει περίπτωση, πως το λεν, δεν θα γίνει ακόμα κι αν αύριο το πρωί ο Μουρίνιο αποφασίσει να γίνει πρέσβης καλής θέλησης της UNESCO, με αποστολή να διαδώσει στα πέρατα του κόσμου το μεγαλείο του «ευ αγωνίζεσθαι».

Μη μου κάνεις γκριμάτσες δυσαρέσκειας τώρα. Έλα, έλα, κομμένες οι μούτες, έχεις αστεία φάτσα αλλά αυτά δεν περνάνε εδώ... Βλέπω καλά; Κλαις; Κλαις ρε; Να πλαντάξεις, δε με νοιάζει καθόλου! Α, και όσο κλαις και ψάχνεις μαντήλι, ρίξε μια ματιά και στους τέσσερις λόγους για τους οποίους δεν θα γίνεις ποτέ παίκτης της Μπαρτσελόνα.

1. Διότι την ιστορία σου την έχουμε ξαναζήσει. Πριν από σένα τον τίτλο του «next best thing» τον είχε ο Ρομπίνιο. Ναι, μην εκπλήσσεσαι, ούτε στην τέχνη υπάρχει παρθενογένεση ούτε -φυσικά- στο ποδόσφαιρο. Και, κοίτα να δεις μια σύμπτωση, κι αυτός στη Σάντος έπαιζε. Τρία χρονάκια όλα κι όλα, μέχρι να τον πάρουν κι αυτόν τα δάκρυα και να συγκινηθεί ο πρόεδρος τόσο ώστε να τον πουλήσει στα 21 του στη Ρεάλ. Το 2008 βέβαια έκλαιγε γιατί ήθελε να πάει στην Τσέλσι αλλά καλός καραγκιοζάκος ήταν κι αυτός, χορτάσαμε μορφασμούς στο γήπεδο. Anyway, εσύ είσαι 19 ακόμα, περίμενε τη σειρά σου. Για τη Μαδρίτη βέβαια, αν σου κάνει...

2. Διότι έχεις ήδη περάσει στο επίπεδο του «προϊόντος». Η Σάντος κατέχει μόνο το 55% των δικαιωμάτων σου (ούτε αυτό είναι πρωτόγνωρο, και στην περίπτωση του Ρομπίνιο το 60% είχε πουλήσει), η DIS Group -χορηγός, συνεργαζόμενος με την ομάδα- έχει το 40%, ενώ το υπόλοιπο 5% πουλήθηκε πέρυσι στον επενδυτικό όμιλο Τerceira Estrela Investimentos S.A. έναντι 1.5 εκ. ευρώ. Πως νιώθεις άραγε γι’ αυτό; Άστο, αν δεν είσαι σίγουρος πάρε τηλέφωνο τον Τέβεζ που ανήκει σε 5-6 νοματαίους και ρώτα τον.

3. Διότι και σε αγωνιστικό επίπεδο να το εξετάσουμε το θέμα, ποιος νομίζεις ότι είσαι; Η ενσάρκωση της βραζιλιάνικης «αλεγρίας», σάμπα και καποέϊρα γίνονται ένα μέσω του ποδοσφαίρου κι εσύ είσαι ο προφήτης τους κι έτσι; Αμ δεν σου τα ‘πανε καλά... για δοκίμασε να παίξεις ένα μονάκι με τον Αλέξις τον Σάντσεζ (γιατί στο μυαλό σου αυτού τη θέση θα έρθεις να φας) κι αν στο τρίλεπτο δεν παρακαλάς για έλεος εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη με σακοράφα.

4. Διότι... άντε κουρέψου ρε επιτέλους! Γίνε άνθρωπος, που θες να μου έρθεις με αυτή την αχαρακτήριστη χλαπάτσα που αποκαλείς «μαλλί» στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της καλαισθησίας και να κυκλοφορείς ανάμεσα στους υπόλοιπους. Ξέρεις τι θα γίνει σ’ αυτή την περίπτωση; Αν πέσεις σε πονόψυχο, θα σε στείλει στο ψυχιατρείο. Αν όχι, απέλαση. Ναι, όπως είσαι... Σκάσε και κολύμπα φάση. Γι’ αυτό σου λέω, κάτσε εκεί που είσαι και διασκεδάζει ο κόσμος μαζί σου γιατί σε συνήθισε. Και άσε τα ποδοσφαιρικά χαϊλίκια γι’ αυτούς που βλέπουν την μπάλα σαν πνευματική άσκηση και όχι σαν κάτι που τους πετάει ο εκπαιδευτής τους και πρέπει να το ισορροπήσουν στη μύτη τους για να τους χειροκροτήσει το κοινό.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x