Κώστας Μιαούλης

Άλλαξες σύστημα; Διπλό με τεσσάρα!

Τα χάλια της άμυνας παραμένουν, αλλά η ΑΕΚ χάρη στην βελτιωμένη επίθεση της (μια πρόοδος που φάνηκε λίγο στο Βέλγιο και περισσότερο στον Εργοτέλη) σημείωσε ένα άκρως θεαματικό σκορ και δίνει το δικαίωμα στους «Ενωσίτες» να χαμογελάσει το χειλάκι τους. Ακόμα και μια ισοπαλία τώρα στην Τούμπα θα συνθέσει μια σούπερ συγκομιδή για τα πρώτα τρία παιχνίδια, μιας και οι έξι πόντοι που έχει ήδη στο σακούλι της -με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί- έμοιαζαν δύσκολη υπόθεση.

Τα χάλια της άμυνας παραμένουν, αλλά η ΑΕΚ χάρη στην βελτιωμένη επίθεση της (μια πρόοδος που φάνηκε λίγο στο Βέλγιο και περισσότερο στον Εργοτέλη) σημείωσε ένα άκρως θεαματικό σκορ και δίνει το δικαίωμα στους «Ενωσίτες» να χαμογελάσει το χειλάκι τους.

Ακόμα και μια ισοπαλία τώρα στην Τούμπα θα συνθέσει μια σούπερ συγκομιδή για τα πρώτα τρία παιχνίδια, μιας και οι έξι πόντοι που έχει ήδη στο σακούλι της -με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί- έμοιαζαν δύσκολη υπόθεση.

Η επιλογή της τριάδας του κέντρου ήταν σοφή για το συγκεκριμένο ματς, από τη στιγμή που θα υπήρχε μπροστά ο Γκερέιρο. Αυτό το υποτυπώδες 4-4-2 σε ρόμβο, που ουσιαστικά είναι 4-3-1-2, της έδωσε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει κατοχή μπάλας, καλύτερη κάλυψη τουλάχιστον στα άκρα και τη δυνατότητα να βγάλει περισσότερες ευκαιρίες σε σύγκριση με το 4-2-3-1.

Η άμυνα, πάντως, εξακολουθεί να πελαγοδρομεί και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για την ΑΕΚ. Με τον Μανωλά σε τραγική κατάσταση και με παιδαριώδεις αντιδράσεις στα «στημένα», η «Ένωση» θα πληρώσει πολύ ακριβά σε κάποιο άλλο ματς, αν δεν βελτιωθεί.

Τα σχέδια του Χιμένεθ, σε σύγκριση με την αρχή της χρονιάς και τα όσα υπολόγιζε, έχουν ανατραπεί ολοσχερώς. Στα προηγούμενα ματς ήταν ο Λεονάρντο αυτός που τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν ο Αραμπατζής -για τον οποίο τα είπαμε πρόσφατα για τη γνώμη που είχε ο προπονητής. Υπενθυμίζω πως ο κόουτς, προς το τέλος των μεταγραφών, ζητούσε επιμόνως επιθετικό, αλλά τη δυσκολία στο γκολ δείχνει σιγά-σιγά να την ξεπερνά (και βάλε) η ΑΕΚ. Το χάλι το ατελείωτο παραμένει στην άμυνα, όπου έχει πέσει η πολλή δουλειά.

Ο Μπέλεκ μπορεί να μην βάζει γκολ, αλλά έχει ήδη δύο ασίστ. Ο Γκούντγιονσεν θα την αποκτήσει την επαφή με τα δίχτυα και μην ξεχνάμε πως ήδη έχουν σκοράρει τρεις διαφορετικοί μέσοι της. Κι ασφαλώς, ποτέ δεν υποδέχεσαι παίκτη με την ατάκα «δεν ξέρω τον Βάργκας αλλά έχω πολύ καλές συστάσεις» γιατί αποδεικνύεις ότι πρωτίστως θες να βγάλεις την ευθύνη από πάνω σου για την επιλογή. Ο Κολομβιανός είναι αυτός που κάνει την μεγάλη διαφορά αυτή τη στιγμή και φάνηκε τόσο στο μικρό διάστημα που μπήκε με τον Εργοτέλη, μα κυρίως σήμερα.

Κι ιδίως βέβαια, μετά το σημερινό αποτέλεσμα, λογικά τελείωσε και το μότο «με αυτούς τους παίκτες, μόνο 4-2-3-1 μπορούμε να παίξουμε». Όταν η άμυνα σου έχει τέτοια χάλια, τουλάχιστον πρέπει να προσπαθείς να βάλεις όσο περισσότερα μπορείς. Κατοχή μπάλας και κερδισμένες μονομαχίες στο κέντρο πήρε για πρώτη φορά σήμερα η ΑΕΚ με το 4-3-1-2 και γι’ αυτό κέρδισε.

Α, ναι! Ξέχασα και ότι ο Γιάννης Κοντοές έχει αναδειχθεί σαν τελείως άχρηστος πριν καν πάρει μέρος σαν βασικός. Από τον Γεωργέα έπαιξε πολύ καλύτερα σήμερα. Κι όπως και να το κάνουμε, άλλο 25 χρονών το δεξί μπακ κι άλλο 35.

ΥΓ: Τελικά ο Μανωλάς πόσα λάθη πρέπει να κάνει για να βγει από την ενδεκάδα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x