Stoiximan Super League

ΑΕΚ που… φυσούσε!

Και γιατί να μην το ισχυριστεί; Με τη βοήθεια (και) του Μανόλο Χιμένεθ, η αγχωμένη ΑΕΚ μετατράπηκε σε διαολισμένη ΑΕΚ και πέρασε (κυριολεκτικά) «αέρα» από την Ξάνθη (3-4)! Ο ρόμβος του Ανδαλουσιανού, η γκολάρα του Βάργκας και το «ξεμπούκωμα» Λυμπερόπουλου-Γκούντγιονσεν κράτησαν την «Ένωση» όρθια -και κυρίαρχο στην… ανεμοθύελλα των Πηγαδιών!

Και γιατί να μην το ισχυριστεί;

Με τη βοήθεια (και) του Μανόλο Χιμένεθ, η αγχωμένη ΑΕΚ μετατράπηκε σε διαολισμένη ΑΕΚ και πέρασε (κυριολεκτικά) «αέρα» από την Ξάνθη (3-4)!

Ο ρόμβος του Ανδαλουσιανού, η γκολάρα του Βάργκας και το «ξεμπούκωμα» Λυμπερόπουλου-Γκούντγιονσεν κράτησαν την «Ένωση» όρθια -και κυρίαρχο στην… ανεμοθύελλα των Πηγαδιών!

Πώς έπαιξε

Από ποια έκπληξη να… πρωτοξεκινήσει δεν ήξερε κανείς, βλέποντας την ενδεκάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός προτίμησε να κρατήσει εκτός βασικού σχήματος τους Γκούντγιονσεν, Κάρλος και Λεονάρντο και χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά (εκτός του Κοντοέ) και τον Γκερέιρο, άλλαξε το σύστημα (επίσης για πρώτη φορά φέτος) σε 4-4-2 με ρόμβο.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Γκέντσογλου, μπροστά του οι Μάκος-Βάργκας και ο επιτελικός Γκερέιρο κινούνταν πίσω από το δίδυμο των Μπέλεκ-Λυμπερόπουλου.



Ανέλπιστα… «αεράτη»!

Κακά τα ψέματα. Η πρόβλεψη ότι η ΑΕΚ (που είδαμε με τον Εργοτέλη) θα στρίμωχνε άγρια την Ξάνθη (που είδαμε σε Τούμπα και Καραϊσκάκη) θα εκλαμβάνονταν πριν το ματς ως «λόγια του αέρα». Ακριβώς σαν τον αέρα που έκλεψε τις εντυπώσεις στα Πηγάδια!

Αυτόν που έπαιξε το δικό του ρόλο (αν και κόντρα), ώστε η… σέντρα του Μαρσελίνιο -σε συνδυασμό και με την κακή εκτίμηση του Αραμπατζή- να γίνει γκολ. Αυτόν που ΔΕΝ έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο στην εκπληκτική πιρουέτα με την οποία ο (επιτέλους… κανονικός χαφ) Βάργκας «ζωγράφισε» την ισοφάριση. Και αυτόν που έκανε ακόμα καλύτερο το καλό κόρνερ του Γκερέιρο κι επέτρεψε στον Λυμπερόπουλο ν’ ανταμείψει την «Ένωση» για το χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που έβγαλε μόλις έμεινε πίσω στο σκορ.

Ούτε με αυτοκτονία!

Η «φούρια» της Ξάνθης να εκμεταλλευτεί τον (ευνοϊκό πλέον) άνεμο, από ένα μόνο πράγμα έβγαζε… λιγότερο μάτι: Απ’ τη μεταμόρφωση της ΑΕΚ με το ρόμβο και απ’ την ποιότητα που προσέθεσαν στο παιχνίδι της οι Βάργκας και Γκερέιρο. Αφότου, δε, και ο Γκούντγιονσεν προσέθεσε την πρώτη… κατάθεση στο λογαριασμό του στην Ελλάδα, το μόνο που είχε να φοβάται η «Ένωση» ήταν ο κακός της εαυτός.

Και αλήθεια είναι ότι η άμυνά της προσπάθησε να τον ενεργοποιήσει (προσφέροντας μειώσεις του σκορ σε Μαρσελίνιο και Μαρκόφσκι). Η δικαίωση του Χιμένεθ, ωστόσο… ακόμα και στην αλλαγή του Κλωναρίδη (ο πιτσιρικάς «ξεχείλωσε» ξανά ενδιάμεσα το προβάδισμα) φρόντισε ώστε η ΑΕΚ να μην κινδυνεύσει πραγματικά να χάσει, αυτό που τόσο δικαιούταν στην Ξάνθη.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την αναμέτρηση από το www.sport-fm.gr.





SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκης (67' Ντίκα), Σουάνης (79' Μάρα), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (57' Μαρκόφσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Σταθάκης, Μάνταλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Γκέντσογλου (60' Κάρλος), Γκερέιρο, Μάκος, Μπέλεκ (88' Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (75' Γκούντγιονσεν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Κάλα, Λεονάρντο, Λαγός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γκάγκας (Λάρισας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x