Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι η ΑΕΚ είναι εύκολη…

Αν υπολογίσουμε ότι το πρώτο κύμα των εισαγγελικών διώξεων για τα «στημένα» έχει ολοκληρωθεί και χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να βγάλουμε άκρη, θα χρειαστεί άλλο τόσο για το «δεύτερο». Όσο για το τρίτο κύμα, όταν, όπως λέγεται, θα ανακοινωθούν τα μεγάλα κεφάλια, τότε είναι που θα έχουμε φτάσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα έχει συνέπειες στις ομάδες της Superlegue και στις μικρότερες κατηγορίες.

Αν υπολογίσουμε ότι το πρώτο κύμα των εισαγγελικών διώξεων για τα «στημένα» έχει ολοκληρωθεί και χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να βγάλουμε άκρη, θα χρειαστεί άλλο τόσο για το «δεύτερο».

Όσο για το τρίτο κύμα, όταν, όπως λέγεται, θα ανακοινωθούν τα μεγάλα κεφάλια, τότε είναι που θα έχουμε φτάσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα έχει συνέπειες στις ομάδες της Superlegue και στις μικρότερες κατηγορίες.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Κατά συνέπεια το φετινό πρωτάθλημα θα θεωρήσουμε ότι είναι ελαφρώς πρόχειρο, λίγο πιο πρόχειρο από τα προηγούμενα (sic). Αν υπάρχει κάποιος που το θέλει πολύ, δεν αποκλείεται να του το παραχωρήσει ο Ολυμπιακός, με δεδομένο ότι έχει ξεφύγει και παίζει ίσα ίσα για να προετοιμάζεται όσο έχει υποχρεώσεις στο Champions League…

Τελευταία διάβασα ότι ο Λίνο, όχι κάποιος που έχει έρθει τελευταία στην Ελλάδα, μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και δεν βρέθηκε κανείς να του εξηγήσει ότι δεν σέβεται τις αξίες… Επίσης ότι θα πρέπει να είναι μετρημένος και οι κουβέντες του προσεκτικές γιατί δεν θέλει πολύ να εκτεθείς όταν ένας ΠΑΟΚτσής μιλά για το πρωτάθλημα. Ξέχασε τι έπαθε ο πρόεδρός του όταν πέρσι είπε ότι ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μόλις στις αρχές Οκτωβρίου το μάζεψε…

Και σε όλο αυτό έρχεται να κολλήσει αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ που σου ξυπνά μνήμες από την περσινή διαδικασία, όταν ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε, εντός έδρας, σε αγώνα του κυπέλλου και ουσιαστικά έχασε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου. Και μαζί φάνηκε να χάνει και ένα σημαντικό κομμάτι από τη συνοχή του, κάτι που φαίνεται να του στοίχισε στη συνέχεια, στην ύστατη προσπάθεια για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Εγώ τουλάχιστον κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι. Ότι δηλαδή δεν ήταν οι υποδείξεις του «βοηθού» Τάτση στον αγώνα με τον ΠΑΟ που του έφραξε το δρόμο για τη δεύτερη θέση. Ούτε πέρσι ήταν το παιχνίδι με τον Άρη (με τον Σπάθα) που του στέρησε τη διεκδίκηση του τίτλου από τον ΠΑΟ. Απομονώνουμε παιχνίδια του πρωταθλήματος, ούτε καν τα τελευταία παιχνίδια, τους απονείμουμε το χαρακτήρα του τελικού και αν αδικήσουν τον ΠΑΟΚ, φωνάζουμε για μερικά χρόνια. Αυτή η τακτική είναι τουλάχιστον προκλητική για την προσπάθεια μιας ομάδας που ξεκινά από το καλοκαίρι και έχει μπροστά της έως και 60 αναμετρήσεις.

Φτάνω στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και αναφέρομαι σε αυτό, γιατί, δεν μπορεί παρά να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ. Ετσι κι αλλιώς είναι το πρώτο ντέρμπι.

Ανάμεσα στους ΠΑΟΚτσήδες διακρίνει κανείς ότι υπάρχει επιλεκτική παρατηρητικότητα. Εκτιμούν ότι η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα που μπορεί να απειλήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, γιατί έχουν μείνει με την εικόνα της στο Βέλγιο, όταν δέχθηκε τέσσερα γκολ. Δεν συμπεριλαμβάνουν τη νίκη στην Ξάνθη. Ούτε καν τα τέσσερα γκολ που σημείωσε εκτός έδρας.

Ξεχνούν ότι ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα με τους περισσοτέρους από τους περσινούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά πώς να συμπεριφερθούν μέσα στην Τούμπα και πως θα καταφέρουν καίρια κτυπήματα. Ειδικά στο κέντρο της άμυνας ή από στημένα, η ΑΕΚ δείχνει να είναι επικίνδυνη, όσο για να τρομοκρατήσει κάθε αντίπαλο.

Ξεχνούν επίσης ότι ο Κρέσιτς έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα ανάμεσα σε άλλα θετικά, ότι δεν έχει σίγουρη έξοδο.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που καθιστούν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ το ίδιο δύσκολη όσο και η περσινή του κυπέλλου, αν υποθέσουμε ότι σε εκείνη ο ΠΑΟΚ έπαθε και πρέπει να μάθει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x