Μιχάλης Τσόχος

Το σχέδιο Βαλβέρδε και η άλλη Άρσεναλ

Tα προβλήματα που έχουν οι αγγλικές ομάδες αυτή την εποχή είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα το κυρίαρχο θέμα στο Νησί είναι η Σίτι και ο Κάρλος Τέβες. Θα ξαναπαίξει ο Αργεντινός στην ομάδα του Μαντσινι μετά τα όσα έγιναν μεταξύ τους στο Μόναχο; Ο Ιταλός προπονητής είναι έξω φρενών και τον έστειλε ήδη στη διοίκηση. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος από το Λονδίνο.

Tα προβλήματα που έχουν οι αγγλικές ομάδες αυτή την εποχή είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα το κυρίαρχο θέμα στο Νησί είναι η Σίτι και ο Κάρλος Τέβες. Θα ξαναπαίξει ο Αργεντινός στην ομάδα του Μαντσινι μετά τα όσα έγιναν μεταξύ τους στο Μόναχο; Ο Ιταλός προπονητής είναι έξω φρενών και τον έστειλε ήδη στη διοίκηση.

Γράφει από το Λονδίνο ο Μιχάλης Τσόχος

Εδώ τα ΜΜΕ αρνούνται να αποδεχτούν την συμπεριφορά του Τέβες και σχεδόν πιστεύουν ότι δεν θα βρει ομάδα για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν ρωτάνε τον Βενγκέρ που ψάχνει να βρει μεγάλο παίκτη με το ντουφέκι αν θα τον ήθελε στην Αρσενάλ να δουν αν θα βρει μεγάλη ομάδα ο Τέβες να παίξει;

Τον Αρσέν βέβαια είναι αλήθεια ότι έχουν άλλα πράγματα να τον ρωτήσουν. Όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με το ιατρικό επιτελείο της Άρσενάλ; Βλέπετε οι συνεχόμενοι τραυματισμοί πρωτοκλασάτων παικτών έχει γίνει κάτι σαν κατάρα στην ομάδα του Βενγκέρ. Μόλις οι ρεπόρτερ της Άρσεναλ κατάλαβαν παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό ότι εκτός από τους γνωστούς τραυματίες που είναι ο Γούιλσιρ, ο Ντιαμπί, ο Βερμάελεν και ο Σκιλασί προέκυψαν ξαφνικά και οι Γουόλκοτ, Ζερβίνιο, Μπεναγιούν, Τζουρού και Κοσιελνί, σχεδόν την έπεσαν στον Βενγκέρ.

Ο τελευταίος απτόητος κάλυψε και το ιατρικό τιμ και απέδωσε τους τραυματισμούς συν κακοτυχία. Είναι πολλά τα χρόνια της κακοτυχίας θα σχολίαζαν εγώ, αλλά το έχουν κάνει ήδη τα αγγλικά ταμπλόιντ.

Ο Βενγκέρ πάντως που έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα έχει ήδη ετοιμάσει την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Σέζνι θα είναι κάτω από τα γκολποστ και στην άμυνα η σύνθεση ανάγκης θα έχει ως εξής. Δεξιά ο Σανιά, στο κέντρο ο Μερτεσάκερ με τον Σονγκ και στα αριστερά ο Γκιμπς. Ο Μερτεσάκερ είναι το μοναδικό από τα πέντε στόπερ της Αρσενάλ που είναι καλά.

Τα άλλα τέσσερα είναι στα πιτς. Έτσι ο Σονγκ που είναι το πιο αξιόπιστο αμυντικό χαφ της ομάδας θα... κάνει το στόπερ, όπως το είχε κάνει και πέρυσι σε κάποια ελάχιστα ματς. Οι τρεις της μεσαίας γραμμής για τον Βενγκέρ θα είναι ο πιτσιρικάς ο Φρίμπορνγκ που φέτος έχει παίξει αρκετά και είναι το νέο πουλέν του Αλσατού τεχνικού και μπροστά του θα είναι ο Ράμσεϊ με τον Αρτέτα. Οι τρεις επιθετικοί θα είναι σίγουρα αριστερά ο Αρσάβιν, στην κορυφή ο Φαν Πέρσι που δεν ξεκουράζεται ποτέ φέτος και το δεξί άκρο σύμφωνα με τους ρεπόρτερ Αρσενάλ ο Τσάμπερλαιν. Πρόκειται για τον 18χρονο που πήρε φέτος από τη Σαουθάμπτον ο Βενγκέρ με 15 εκατ. λίρες.

Επειδή ο μικρός είναι πολύ άπειρος για αυτό το επίπεδο πιστεύω ότι ο Βενγκέρ θα βάλει τον Ροζίτσκι αλλά μικρή σημασία έχει. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως θα παίξει ο Ολυμπιακός. Και δεν εννοώ μόνο τα πρόσωπα και το σύστημα, αλλά την λογική. Πριν όμως πάμε σε αυτό ας δούμε τα πρόσωπα. Τέρμα θα παίξει ο Κοστάντσο και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά θα παίξουν οι Τοροσίδης, Μελμπεργκ, Αβραάμ και Μαρκάνο.
Από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά. Μόνοι σίγουροι είναι οι Τζεμπούρ και Μιραλάς που θα παίξουν εναλλάξ στην κορυφή της επίθεσης και αριστερά. Λογικά την Τρίτη θέση της επίθεσης θα πάρει ο Αμπντουν, χωρίς πάντως ο Βαλβέρδε να έχει εγκαταλείψει οριστικά την ιδέα της χρησιμοποίησης του Χολέμπας στην μπροστινή τριάδα. Όσο για τους τρεις του άξονα εκεί τα πάντα είναι ρευστά. Θα ποντάρουμε στους Μοντέστο, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα, αλλά και ο Μακούν έχει τις πιθανότητες του.

Το ματς στο Emirates το οποίο μπορεί να μην είναι κατάμεστο θα κριθεί στο ρυθμό. Ότι και αν κάνει ο Ολυμπιακός τον ρυθμό της Άρσεναλ είναι αδύνατο να τον ακολουθήσει για αυτό καλό θα είναι να δοκιμάσει να μην την αφήσει να τον πιάσει. Ωραίο να το λες δύσκολο να το κάνεις βέβαια. Ο Ολυμπιακός λοιπόν όταν έχει την μπάλα θα παίξει σε αργό τέμπο για να βγάλει από το ρυθμό της την Άρσεναλ και όταν αμύνεται θα δοκιμάσει να την πιέσει παντού, όσο φυσικά αντέχει να το κάνει. Αυτό είναι το σχέδιο του Βαλβέρδε και έτσι θα επιχειρήσει να κλέψει το ματς.

Ας μην γελιόμαστε οι πιθανότητες έστω και κόντρα στην πολύ προβληματική φέτος και μισή απόψε Άρσεναλ είναι λίγες για να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός. Από την άλλη ας μην γελιούνται και στην Άρσεναλ, οι πιθανότητες να διατηρήσουν για αρκετά ακόμη ματς το σερί που έχουν στο γήπεδο τους είναι λιγοστές. Η φετινή Άρσεναλ με ή χωρίς απουσίες είναι η χειρότερη Άρσεναλ των τελευταίων ετών. Το αν θα είναι ο Ολυμπιακός αυτός που θα καταφέρει να σταματήσει το σερί θα το ξέρουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας. Τότε που θα δούμε και αν οι φίλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Λονδίνο θα είναι τόσο ενθουσιώδης και θορυβώδης όσο είναι και αρκετές ώρες πριν το ματς γυρνώντας στους δρόμους της πόλης.

Εμείς τα υπόλοιπα θα τα πούμε on air στις 21.45.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x