Champions League

Να «ξορκίσει» την κατάρα…

Το αήττητο σερί της Άρσεναλ μέσα στο «Έμιρεϊτς» όπου μετράει 10 νίκες και μία ισοπαλία σε 11 ματς, αλλά κα την αρνητική παράδοση των εννέα σερί ηττών σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Αγγλία θέλει να «σπάσει» σήμερα ο Ολυμπιακός (21:45, ΝΕΤ/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) κόντρα στους «κανονιέρηδες», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Με σύστημα 4-4-1-1 προτίθεται να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Αρσέν Βενγκέρ να μετράει εννέα απουσίες.

Το αήττητο σερί της Άρσεναλ μέσα στο «Έμιρεϊτς» όπου μετράει 10 νίκες και μία ισοπαλία σε 11 ματς, αλλά κα την αρνητική παράδοση των εννέα σερί ηττών σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Αγγλία θέλει να «σπάσει» σήμερα ο Ολυμπιακός (21:45, ΝΕΤ/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) κόντρα στους «κανονιέρηδες», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Σαράντα έξι χρόνια μετά τον Νοέμβριο του 1966, όταν είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το Λονδίνο για να αναμετρηθεί με τη Γουέστ Χαμ, ο Ολυμπιακός κοντράρεται και πάλι με ομάδα από την Premier League, στην αγγλική πρωτεύουσα. Η ήττα με σκορ 4-0 ήταν η αρχή μια σειράς από αρνητικά αποτελέσματα στο Νησί, αφού έκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» επισκέφθηκαν άλλες οκτώ φορές την Αγγλία, χωρίς να καταφέρουν να πάρουν ούτε έναν βαθμό. Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδος μετρούν 1-29 τέρματα, με το μοναδικό γκολ να είναι του Ριβάλντο στο 3-1 κόντρα στη Λίβερπουλ το 2004, όταν όμως είχαν αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Στο «Έμιρεϊτς» οι Πειραιώτες είχαν πατήσει και πριν δύο χρόνια, χάνοντας με σκορ 2-0 και τον Νικοπολίδη να κατεβάζει ρολά, ενώ το δεύτερο γκολ προήλθε από οφσάιντ τον Αντρέι Αρσάβιν. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Άρσεναλ δεν είναι η ομάδα φόβητρο του παρελθόντος και παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να έχει ένα εξαιρετικά δυνατό σύνολο, είναι πολύ αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή ομάδα, η οποία τερμάτισε τέταρτη στην Αγγλία.

Προσεκτικά με 4-4-1-1

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει αποκαλύψει το σύστημα που θα παρατάξει κόντρα στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά στόχος του είναι να «κόψει» του Άγγλους στη μέση και να μην τους αφήσει να κάνουν το παιχνίδι τους, αφού αν πιάσουν ρυθμό τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Για το λόγο αυτό, προτίθεται να χρησιμοποιήσει ενισχυμένο κέντρο και τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή, ώστε να μπλοκάρει την κυκλοφορία του αντιπάλου και να τον «χτυπήσει» στην κόντρα με την ταχύτητα του Βέλγου επιθετικού.

Ο Κοστάντσο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο στην άμυνα. Ορμπάιθ και Μακούν θα είναι τα αμυντικά χαφ, ενώ Αμπντούν και Χολέμπας θα είναι στα άκρα, με τον Ιμπαγάσα να παίρνει θέση πίσω από τον Μιραλάς. Βέβαια, στο μυαλό του Ισπανού υπάρχει και το εναλλακτικό σχέδιο να βάλει τον Βέλγο φορ στα αριστερά και τον Τζεμπούρ στην κορυφή, ώστε να έχει δύο «σαΐτες» στην επίθεση.

Πολλά προβλήματα ο Βενγκέρ

Απουσίες μετράει τις τελευταίες ημέρες ο Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, αφού αρκετοί βασικοί του, ο ένας μετά τον άλλος τίθενται νοκ-άουτ. Γουόλκοτ, Ζερβίνιο και Κοσιελνί ήταν τα πιο πρόσφατα πλήγματα, αν και οι Άγγλοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι τους κρατάει για το ντέρμπι με την Τότεναμ που ακολουθεί. Βερμάελεν, Τζουρού, Σκιλασί, Γουίλσιρ, Μπεναγιούν και Ντιαμπί είναι επίσης εκτός, με αποτέλεσμα οι απουσίες να φτάνουν τις εννέα.

Βέβαια, ο Αλσατός προπονητής θα έχει στη διάθεσή του, το μεγάλο «όπλο» των Λονδρέζων, τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Από τον Ολλανδό θα ξεκινάει η ομάδα στην κορυφή, με τους Αρσάβιν και Τσάμπερλεϊν να παίζουν στα άκρα, με τη σκέψη να μπει κορυφή ο Σαμάκ και στα άκρα ο Φαν Πέρσι να είναι στα υπ’όψιν. Αρτέτα, Ράμσεϊ και Φρίμπονγκ θα είναι οι τρεις του κέντρου, ενώ Γκιμπς, Σονγκ, Μερτεσάκερ και Σανιά θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα προ του Σέζνι.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x