Γιώργος Χελάκης

Ο Χιμένεθ, ο Αλέφαντος και οι… κεφτέδες!

Τη μέρα που πρέπει να στηθείς στην εφορία για το νέο «χαράτσι» της έκτακτης εισφοράς με το ηθικό καταρρακωμένο και την τσέπη αδειανή, πληροφορείσαι ότι στην ΑΕΚ διστάζουν να απολύσουν τον Μανόλο Χιμένεθ γιατί δεν έχουν τα «ψιλά» της αποζημίωσης.

Τη μέρα που πρέπει να στηθείς στην εφορία για το νέο «χαράτσι» της έκτακτης εισφοράς με το ηθικό καταρρακωμένο και την τσέπη αδειανή, πληροφορείσαι ότι στην ΑΕΚ διστάζουν να απολύσουν τον Μανόλο Χιμένεθ γιατί δεν έχουν τα «ψιλά» της αποζημίωσης.

Τέτοιες ώρες είναι εύκολο, φορτωμένος οπαδισμό μέχρι τα μπούνια, να σιχτιρίζεις τον Χιμένεθ επειδή δεν δέχεται να χάσει τα λεπτά του παραιτούμενος. Ανεξάρτητα από το ύψος της αμοιβής και την προβλεπόμενη αποζημίωση, ο Ισπανός κόουτς είναι εργαζόμενος κι έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσει ό,τι προβλέπει το συμβόλαιό του. Στην ΑΕΚ, που έχουν καεί με το συμβόλαιο του Φερέρ λίαν προσφάτως, θα έπρεπε να έχουν προσέξει τους όρους του συμβολαίου που συμφώνησαν με τον Χιμένεθ.

Τώρα είναι αργά…

Συνηθίζεται να αλλάζουν οι προπονητές προκειμένου να αλλάζει και η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Κάτι που συμβαίνει για δυο-τρεις αγωνιστικές για να καταλήξουμε στο «μια απ’τα ίδια» με την πάροδο του χρόνου. Στην περίπτωση της ΑΕΚ τα πράγματα είναι κάπως έτσι.

Ο «αλχημιστής» Χιμένεθ το μόνο που δεν έκανε στην «Ένωση» είναι να τετραγωνίσει τον κύκλο. Όλα τα άλλα έγιναν. Όλες οι ενδεκάδες κι όλα τα σχήματα δοκιμάστηκαν. Στον πάτο άχυρο, αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει. Όσο κι αν ανακατευτούν τα πράγματα ο Γεωργέας δεν ξανανιώνει, ο Δέλλας δεν βρίσκει τη χαμένη (όποια) ταχύτητά του, ο Καράμπελας δεν ντριμπλάρει κομοδίνο κι ο Μπέλεκ δεν γίνεται χαρισματικός σκόρερ.

Λάθος επιλογές παικτών το καλοκαίρι, κενά που χάσκουν, παίκτες μέτριας ποιότητας. Είναι θέμα στάνης, δηλαδή. Ναι, στην τεκμηριωμένη κριτική σε έναν ανερμάτιστο και χωρίς στέρεες ιδέες προπονητή. Όχι στη λογική των αποδιοπομπαίων τράγων που αναζητεί εξιλαστήρια θύματα.

Η ΑΕΚ είναι μικρομεσαία ομάδα, με βάση το ρόστερ της, το ταμείο της, την άδεια εξέδρα. Όλα την τραβούν προς τα κάτω, εκτός ίσως από τα εκατομμύρια της Petit Chateau. Η ΑΕΚ δεν γίνεται να μεταμορφωθεί επειδή αύριο, μεθαύριο στον πάγκο της θα κάθεται π.χ. ο Νίκος Κωστένογλου.

Το έχει πει με γλαφυρότητα ο Νίκος Αλέφαντος, όταν διαπίστωσε ότι από το τραπέζι που ανέλυε το σύστημα, έλειπαν κεφτέδες: «Φέρτε μου κεφτέδες»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x