Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ο Κωστένογλου έχει τα εφόδια για να δημιουργήσει προοπτική

Του Μανόλο Χιμένεθ αυτή η ιστορία δεν θα του βγει σε κακό. Αποχωρεί σαν φίλος, η ΑΕΚ θα αισθάνεται υποχρεωμένη απέναντί του, διότι δεν την "σκοτώνει" οικονομικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, και δεν χαλάει τα στατιστικά του, δηλαδή επιστρέφει στην πατρίδα με τον ισχυρισμό ότι είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν στο πρωτάθλημα. Η ανακοίνωση δείχνει έναν προπονητή που συμπεριφέρεται προς την ΑΕΚ σαν ένας μεγάλος κύριος. Το ζήτημα όμως είναι το τι γίνεται με την ΑΕΚ.

Του Μανόλο Χιμένεθ αυτή η ιστορία δεν θα του βγει σε κακό. Αποχωρεί σαν φίλος, η ΑΕΚ θα αισθάνεται υποχρεωμένη απέναντί του, διότι δεν την "σκοτώνει" οικονομικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, και δεν χαλάει τα στατιστικά του, δηλαδή επιστρέφει στην πατρίδα με τον ισχυρισμό ότι είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση δείχνει έναν προπονητή που συμπεριφέρεται προς την ΑΕΚ σαν ένας μεγάλος κύριος. Το ζήτημα όμως είναι το τι γίνεται με την ΑΕΚ.

Τα κλειδιά του γραφείου του προπονητή φαίνεται ότι θα παραδοθούν στον Νίκο Κωστένογλου. Σε μια δύσκολη, ιστορικά, στιγμή για την ΑΕΚ το καλό είναι ότι η ευθύνη πάει στις πλάτες ενός προπονητή που τη σέβεται και νιώθει στο πετσί το βάρος της φανέλας της. Σε αυτό το νέο αντάμωμα με την ΑΕΚ ο Κωστένογλου είναι και πιο ώριμος αλλά και πιο εξελιγμένος σαν προπονητής.

Τον έκανε καλύτερο η πορεία του από το καλοκαίρι του 2008, κι ας μην έχει να επιδείξει μια μεγάλη επιτυχία. Είναι πολύ καλό, επίσης, για την ΑΕΚ που την παραλαμβάνει ένας προπονητής που έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητές του, αλλά και εμπιστοσύνη σε αρκετούς εκ των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο ρόστερ της. Υπό αυτές τις συνθήκες, δίχως λεφτά στην τσέπη της, η ΑΕΚ δεν θα έβρισκε εύκολα μια κατά τεκμήριο καλύτερη επιλογή.

Το ζήτημα είναι αν ξέρει η ΑΕΚ τι θέλει να κάνει με τον Κωστένογλου, εφόσον λύσει τα σοβαρά προβλήματά της, αυτά που αφορούν την επιβίωση της ΠΑΕ. Γιατί προσλαμβάνει τον Κωστένογλου; Πρέπει να του βάλει μπροστά τον στόχο και να του τον δείξει. Αν ο Κωστένογλου πάει για να μην μείνει κενή η θέση στον πάγκο, αυτή η σχέση δεν θα οδηγήσει πουθενά. Αν του ζητήσουν να φτιάξει νέα ομάδα και να προωθήσει νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές και αν του δοθεί πίστωση χρόνου, τότε ναι, αυτή θα είναι μια πρόσληψη με προοπτική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x