Κώστας Μιαούλης

Η διακοπή ωφέλιμη πρώτα για τον «Κωστέ»

H διακοπή μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή. Η «Ένωση» χρειάζεται μια διακοπή, όχι μόνο για να βελτιώσει την κατάσταση ο Κωστένογλου ως προς τις δυσλειτουργίες που υφίστανται στην ομάδα, αλλά εξαιτίας του ότι οφείλει να πάρει ορισμένες αποφάσεις που ίσως να είναι οδυνηρές, για ορισμένους παίκτες, ίσως να φαίνονται σκληρές, αλλά σε αυτή την κατάσταση δεν έχει άλλη επιλογή.

H διακοπή μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή.

Η «Ένωση» χρειάζεται μια διακοπή, όχι μόνο για να βελτιώσει την κατάσταση ο Κωστένογλου ως προς τις δυσλειτουργίες που υφίστανται στην ομάδα, αλλά εξαιτίας του ότι οφείλει να πάρει ορισμένες αποφάσεις που ίσως να είναι οδυνηρές, για ορισμένους παίκτες, ίσως να φαίνονται σκληρές, αλλά σε αυτή την κατάσταση δεν έχει άλλη επιλογή.

Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τι θέλει να καταφέρει και πώς θα μπορέσει να παρουσιάσει μια (όσο είναι εφικτό) ομάδα που να μπορεί να είναι ανταγωνιστική.

Του Κώστα Μιαούλη

Παρά την βελτίωση σε παραγωγή φάσεων, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι από ένα σχετικό θέμα, τα λάθη στην κυκλοφορία εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την ΑΕΚ. Η «Ένωση» μοιάζει να ψάχνεται σε πολλά διαστήματα των παιχνιδιών στην προσπάθεια της ν’ αναπτυχθεί και βέβαια πουλάει πολύ εύκολα τη μπάλα όταν δέχεται την παραμικρή πίεση. Από την άλλη, η στρατηγική που καταστρώνεται από τον προπονητή εξακολουθεί να είναι προβληματική.

Μέσα στην πίεση να σκοράρει πρώτη και να πάρει τα ηνία του ματς, γίνεται εξαιρετικά ευάλωτη με αποτέλεσμα να μένει πίσω στο σκορ. Πλην του αγώνα με τον Άρη, ο Κωστένογλου έχει πάθει το ίδιο και αυτό του δείχνει ένα δρόμο. Ότι η ΑΕΚ θα πρέπει πρώτα να είναι συμπαγής και να κρατήσει το μηδέν και μετά να ψάξει να βάλει γκολ. Το δόγμα Σάντος είναι το μόνο που ίσως μπορεί να την κρατήσει ζωντανή.

Ο Κωστένογλου είπε κάτι σωστό χθες πλην όμως ανέφικτο αυτή τη στιγμή. Ή για την ακρίβεια κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Κανένας από τους οπαδούς της ΑΕΚ δεν θέλει να βλέπει την ομάδα να παίζει πίσω, έστω και για ένα διάστημα του ματς, μέχρι να περάσει η πρώτη μπόρα. Όμως με τα εργαλεία που έχει στα χέρια της, η ομάδα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και για να μπορέσει να πιστέψει πως μπορεί να κάνει θετικά αποτελέσματα, ειδικά σε σπουδαία ματς, πρέπει πρώτα να κρατάει το μηδέν στην άμυνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x