sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Το φωνάζουν σε κάθε ευκαιρία. Το ακούν εδώ και χρόνια. Κι αν η σημερινή κατάσταση στην ΑΕΚ σχεδόν απαγορεύει να το δουν -αν δεν περάσουν κάμποσα ακόμα- κανείς δεν μπορεί να τους απαγορέψει να το ονειρεύονται! Μακριά από χρέη, α-μέτοχους και «μαυρίλα», ο 15χρονος Δημήτρης Βάνης δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο απ’ τα στοιχεία της έκτασης στη Φιλαδέλφεια, πρώιμη καψούρα για την «Ένωση» και ένα απλό σχεδιαστικό προγραμματάκι, για να βγάλει ασυναίσθητα από κιτρινόμαυρα χείλη το «ωραία που θα 'ταν…»

Το φωνάζουν σε κάθε ευκαιρία.

Το ακούνε εδώ και χρόνια.

Κι αν η σημερινή κατάσταση στην ΑΕΚ σχεδόν απαγορεύει να το δουν -αν δεν περάσουν κάμποσα ακόμα- κανείς δεν μπορεί να τους απαγορέψει να το ονειρεύονται!

Μακριά από χρέη, α-μέτοχους και «μαυρίλα», ο 15χρονος Δημήτρης Βάνης δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο απ’ τα στοιχεία της έκτασης στη Φιλαδέλφεια, πρώιμη καψούρα για την «Ένωση» και ένα απλό σχεδιαστικό προγραμματάκι, για να βγάλει ασυναίσθητα από κιτρινόμαυρα χείλη το «ωραία που θα ήταν…»

Μια οποιαδήποτε μακέτα του γηπέδου της ΑΕΚ -ειδικά σήμερα- θα έμοιαζε κακόγουστη φάρσα στον κόσμο της. Όχι, όμως, αυτή…

Διότι αυτή δεν τη σκέφτηκε κάποιος που σκόπευε να την αφήσει άστεγη οκτώ χρόνια. Κάποιος που είχε σκοπό να το φτιάξει -αλλά όχι και διάθεση να τη βοηθήσει όταν βρίσκεται ένα βήμα απ’ τον γκρεμό. Αλλά κάποιος που μόλις πήγε Λύκειο (στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα) και πρόλαβε να πάει ΜΙΑ φορά στο «Νίκος Γκούμας», πριν γκρεμιστεί όταν ήταν… 7 χρονών!

Με όπλα, λοιπόν, μονάχα το πρόγραμμα «Google Sketchup», τις διαστάσεις του οικοπέδου και τους συντελεστές δόμησης στη Νέα Φιλαδέλφεια και την… «τρέλα να ταλαιπωρώ το μυαλό μου κατεβάζοντας ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι το γήπεδο της ΑΕΚ», ο 15χρονος Δημήτρης μπορεί να ισχυριστεί πως παρουσιάζει (δημοσίως τουλάχιστον) ίδιο αποτέλεσμα με όλους όσους έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα με την υπόθεση «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια»: Μια όμορφη μακέτα -έστω και χωρίς τρόπο ή πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.

Άσε που η δική του -σε ηλεκτρονική μορφή- έχει… σκεπαστή! Που γενικά τα σκέπαστρα (του 35.500 θέσεων γηπέδου) είναι σε σχήμα φτερών ενός εντυπωσιακού δικεφάλου που δεσπόζει στη μια πλευρά. Που στο εξωτερικό του γηπέδου εναλλάσσονται γιγάντιες φωτογραφίες μεγάλων μορφών της ιστορίας της «Ένωσης», όπως οι Θωμάς Μαύρος, Μίμης Παπαϊωάννου και Τρύφων Τζανετής. Και πού δεν έχει ξεχάσει την μπασκετική ΑΕΚ, προβλέποντας και κλειστό 4.500 θέσεων…

Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Είναι εφικτά; Κι αν είναι, χωράνε στη Νέα Φιλαδέλφεια; Δεν είναι δουλειά του Δημήτρη να τα πει. Έχει κάνει ήδη αρκετά, δίνοντας έναν λόγο για χαμόγελο -έστω μελαγχολικό- στον κόσμο της ΑΕΚ. Αλλά και την καλύτερη εξήγηση (μιλώντας στον καλό συνάδελφο Χρήστο Κωνσταντινίδη που αποκάλυψε το σχέδιο του στο aek-live) γιατί το «σπίτι» της -όταν και αν ποτέ αυτό φτιαχτεί- δεν μπορεί να βρίσκεται πουθενά αλλού απ’ την ιστορική της έδρα:

«O λόγος για τον οποίο εγώ θέλω το γήπεδο να γίνει στη Φιλαδέλφεια είναι η ατμόσφαιρα. Το κλίμα που δημιουργείται εκεί είναι διαφορετικό. Όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά κυρίως εκτός. Οικογενειακό θα μπορούσα να πω! Είναι ωραία αυτή η μάζωξη που γίνεται πριν απο τους αγώνες στη δική σου γειτονιά. Κανένας άλλος χώρος δεν σου δίνει αυτό το συναίσθημα»…



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x