Κώστας Μιαούλης

Απαιτείται το μάξιμουμ εντός έδρας

Από την εκκίνηση της σεζόν η συγκομιδή εντός έδρας για μια ομάδα που έχει περιορισμένες δυνατότητες, αποτελούσε ένα από τα στοιχήματα της σεζόν. Ασφαλώς είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε. Κι η αλήθεια είναι επίσης πως σε δύο αναμετρήσεις (με τον Εργοτέλη, αλλά και με τον Αστέρα Τρίπολης) η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή για να μπορέσει να πάρει αυτά τα ματς. Ενδιαφέρον το στατιστικό πως η κιτρινόμαυρη ομάδα έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά δεν λέει την απόλυτη αλήθεια.

Από την εκκίνηση της σεζόν η συγκομιδή εντός έδρας για μια ομάδα που έχει περιορισμένες δυνατότητες, αποτελούσε ένα από τα στοιχήματα της σεζόν.

Ασφαλώς είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.

Κι η αλήθεια είναι επίσης πως σε δύο αναμετρήσεις (με τον Εργοτέλη, αλλά και με τον Αστέρα Τρίπολης) η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή για να μπορέσει να πάρει αυτά τα ματς.

Του Κώστα Μιαούλη

Ενδιαφέρον το στατιστικό πως η κιτρινόμαυρη ομάδα έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά δεν λέει την απόλυτη αλήθεια.

Ακόμα και ο Άρης στο 3-0 είχε δύο δοκάρια. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν έχει παρά να χτίσει πάνω σε αυτό. Η ανάγκη να μαζευτούν όσο περισσότεροι πόντοι γίνεται εντός έδρας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει μια αξιοπρεπής συγκομιδή, μιας και μακριά από την έδρα της η ΑΕΚ δεν δείχνει να μπορεί να συνέλθει. Επιβάλλεται όμως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και στο Αγρίνιο, αλλά και στο Περιστέρι, να παρουσιάσει ένα πρόσωπο που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει τρίποντα.

Η περσινή συγκομιδή εντός ήταν 31 πόντοι. Η ΑΕΚ είχε πετάξει, παρά το γεγονός πως επικράτησε στα ντέρμπι εντός με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, 14 πόντους. Ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρα, Πανιώνιο, Ηρακλή, ήττες με Ολυμπιακό Βόλου και Άρη. Φέτος σε 4 ματς έχει μαζέψει 10 πόντους και ευελπιστεί να έχει μια καλύτερη συγκομιδή δεδομένου πως και το επίπεδο γενικά φέτος δεν είναι και τόσο υψηλό όσο πέρσι.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η «Ένωση» δεν είναι αυτή που ήταν την περασμένη σεζόν. Θεωρώ πως φέτος μπορεί να κάνει αισθητά καλύτερα συγκομιδή, αρκεί να μπορέσει να ισορροπήσει ανάμεσα στο ρίσκο που θα παίρνει για να επιβληθεί στο παιχνίδι και ν’ ανοίξει το σκορ και στο να μπορεί να μην δέχεται εύκολα ευκαιρίες, όταν θα βρίσκεται ανεβασμένη μπροστά για να προηγηθεί.

Για όσους μπορεί να είχαν την άποψη πως το ματς της Τετάρτης θα είναι περίπατος, το πρώτο δείγμα από τον Λεβαδειακό στον αγώνα του με τον Ατρόμητο μας αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επιτέλους συγκέντρωση και προσήλωση για να μην γίνονται ατομικά λάθη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x