Stoiximan Super League

Ενωτικός και… ποιητής Κωστένογλου!

Τη γνωστή ποιητική του διάθεση έδειξε σε μια ακόμα της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου. Επιστρατεύοντας τον γλαφυρό τρόπο που δεν διστάζει συχνά πυκνά να χρησιμοποιεί -και θέλοντας να δείξει στους παίκτες του τη σημασία του να μείνουν ενωμένοι παρά τα προβλήματα- ο τεχνικός της «Ένωσης» τους μίλησε για τους «κήπους της ψυχής» και τα λουλούδια (ή τα αγκάθια) που βγαίνουν σ’ αυτούς «αναλόγως πώς τους ποτίζεις».

Τη γνωστή ποιητική του διάθεση έδειξε σε μια ακόμα προπόνηση της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου.

Επιστρατεύοντας τον γλαφυρό τρόπο που δεν διστάζει συχνά πυκνά να χρησιμοποιεί -και θέλοντας να δείξει στους παίκτες του τη σημασία του να μείνουν ενωμένοι παρά τα προβλήματα- ο τεχνικός της «Ένωσης» τους μίλησε για τους «κήπους της ψυχής» και τα λουλούδια (ή τα αγκάθια) που βγαίνουν σ’ αυτούς «αναλόγως πώς τους ποτίζεις».

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ είναι γνωστά.

Το ίδιο γνωστή, όμως, φροντίζει να κάνει και ο Νίκος Κωστένογλου την πίστη πως η ομάδα του μπορεί να μείνει απερίσπαστη απ’ αυτά.

Το έχει δείξει σε άλλες ομιλίες του σε προπονήσεις, το εξέφρασε δημοσίως πριν το ματς με τον Αστέρα (όταν επαίνεσε τους παίκτες του για τον επαγγελματισμό τους), το επανέλαβε -ακόμα πιο παραστατικά- στην προπόνηση της Κυριακής.

Μια μέρα, λοιπόν, μετά τη νίκη επί του Αστέρα και αφού τόνισε τη σημασία των τριών βαθμών (αλλά και του να διορθωθούν οι αδυναμίες που φάνηκαν μέχρι να κατακτηθούν) ο Κωστένογλου στάθηκε στην ενότητα που πρέπει να συνεχίσει να δείχνει η ομάδα. Αφού ζήτησε, λοιπόν, από τους παίκτες του να συνεχίσουν να συνεργάζονται αρμονικά, χρησιμοποίησε το δικό του γλαφυρό τρόπο για να τους δείξει πως θα το καταφέρουν παρά τις αντιξοότητες:

«Θέλω να συνεργάζεστε αρμονικά μεταξύ σας. Φανταστείτε ότι η ψυχή είναι σαν δύο κήπους. Ο ένας είναι γεμάτος αγκάθια και ο άλλος γεμάτος λουλούδια. Αν ποτίζεις λουλούδια βγαίνουν λουλούδια. Αν ποτίζεις αγκάθια, βγαίνουν αγκάθια. Ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά θέλω να είμαστε μαζί και στα καλά και στα άσχημα».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x