Μιχάλης Τσόχος

Πώς θα έπαιζα αυτή την Άρσεναλ…

Ο Μιχάλης Τσόχος με βάση τους 11 που εκτιμά ότι θα ξεκινήσει ο Βενγκέρ (αφήστε ποιους έφερε μαζί του) παίζει το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στον εξομοιωτή του www.sport-fm.gr.

Ο Μιχάλης Τσόχος με βάση τους 11 που εκτιμά ότι θα ξεκινήσει ο Βενγκέρ (αφήστε ποιους έφερε μαζί του) παίζει το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στον εξομοιωτή του www.sport-fm.gr.

Η αποστολή της Άρσεναλ στην Αθήνα ήταν- λίγο πολύ- όπως την φανταζόμουν από την επόμενη ημέρα του «διπλού» του Ολυμπιακού στη Μασσαλία.

Τότε είχα γράψει τι θα κανει ο Βενγκερ στο «Καραϊσκάκη».

Tου Μιχάλη Τσόχου

Με βάση τους 18 που έφερε λοιπόν ο Βενγκέρ στην Αθήνα, δεν έπεσα και πολύ έξω. Στο Λονδίνο έμειναν οι 9 από τους 11 που έπαιξαν με τη Γουίγκαν το Σάββατο, αλλά το ανησυχητικό, χωρίς υπερβολή, είναι ότι έφερε δύο από τους έντεκα που έπαιξαν με την Γουίγκαν και είναι δύο αμυντικοί, ο Αντρέ Σάντος και ο Βερμάελεν. Και είναι πρόβλημα γιατί αν ξεκινήσουν αυτοί οι δύο, η Άρσεναλ θα είναι πολύ δυνατή σε όλες τις γραμμές. Διότι στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση όποιους κι αν βάλει θα είναι έτσι και αλλιώς δυνατή, το θέμα είναι ποιοι θα ξεκινήσουν στην τετράδα της άμυνας.

Κατά την άποψη μου, παρά το γεγονός ότι Αντρέ Σάντος και Βερμάελεν ήρθαν στην Αθήνα, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν και θα μείνουν στον πάγκο. Οπότε η τετράδα της άμυνας θα έχει ζητήματα. Ο Τζουρού, ο Σκιλασί, ο Ινάσι και ο Ίστμοντ ή ο Γενάρις θα είναι η τετράδα.

Αν παίξει ο Αγγλος πιτσιρικάς, ο Ίστμοντ, θα είναι το δεξί μπακ με στόπερ του Σκιλασί, Τζουρού και αριστερό μπακ τον Ινάσι. Αν παίξει ο Γενάρις θα είναι αριστερό μπακ, θα παίξει ο Ινάσι με τον Σκιλασί στόπερ και θα παίξει δεξί μπακ ο Τζουρού. Και στις δύο περιπτώσεις η άμυνα της Άρσεναλ θα είναι άπειρη και το αδύνατο σημείο της.

Με αυτό ως δεδομένο (ότι δηλαδή δεν θα παίξουν Σάντος και Βερμάελεν) ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπει πολύ επιθετικά και να πιέσει ψηλά τους νεαρούς και άπειρους αμυντικούς, οι οποίοι δεν είναι απίθανο λόγω και της πίεσης που θα ασκήσει ο κόσμος να τα χάσουν. Αν λοιπόν επαληθευτεί η εκτίμησή μου για την αμυντική τετράδα της άμυνας, τότε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να το πάει λάου λάου το ματς, αλλά να πιέσει όσο μπορεί τουλάχιστον στο ξεκίνημα.

Αυτό θα είναι καλό και για έναν ακόμη λόγο. Όποιοι και είναι οι έξι που θα παίξουν μπροστά από την άμυνα, είναι παίκτες που κυκλοφορούν εξαιρετικά την μπάλα και αν ο Ολυμπιακός τους δώσει χώρο και τους περιμένει, είναι ικανοί να κάνουν μεγάλη ζημιά.

Μάλιστα θα ρισκάρω να κάνω την εκτίμηση ότι καλό θα είναι να παίξουν ο Αρσάβιν και ο Σαμάκ -τα δύο μεγαλύτερα αστέρια της ομάδας από αυτούς που ήρθαν στην Αθήνα- γιατί και οι δύο είναι σε κακή ψυχολογία. Και οι δύο θεωρούν ότι θα έπρεπε να παίζουν περισσότερο ή και να είναι βασικοί και μάλλον και οι δύο έχουν το μυαλό τους στο πότε θα φύγουν από την Άρσεναλ.

Αντίθετα, παίκτες όπως ο Τσάμπερλεϊν, ο Ροζίτσκι, ο Φρίμπονγκ, ο Παρκ, ο Μπεναγιούν είναι οι παίκτες που ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία που θα τους δώσει ο Βενγκέρ για να δείξουν ότι αξίζουν να πάρουν περισσότερο χρόνο και θα σκιστούν στο ματς. Προφανώς ο Αρσάβιν και ο Σαμάκ είναι παίκτες κλάσης, αλλά προφανώς και αισθάνονται λίγο άσχημα που είναι στην Αθήνα και δεν είναι στο Λονδίνο με τους βασικούς -στους οποίους πιστεύουν ότι ανήκουν.

Υ.Γ. Αν θέλετε περισσότερα για τον Νίκο Γενάρις και τις υπόλοιπες… απορίες που πιθανόν θα έχετε στην ενδεκάδα της Άρσεναλ, πάρτε τις απαντήσεις στο theinsiders.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x