Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί τώρα στην ΑΕΚ

Πάνω στη συζήτηση με τον Σπύρο Βάλλα, το απόγευμα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, του ζήτησα να κάνει εκτίμηση για τον τίτλο, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. «Την ΑΕΚ δεν την υπολογίζετε, δεν είναι σωστό», μου έγραψε σε sms ένας ακροατής. Από την ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει κανείς την απαίτηση του πρωταθλητισμού αυτή την εποχή, είναι η απάντησή μου.

Πάνω στη συζήτηση με τον Σπύρο Βάλλα, το απόγευμα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, του ζήτησα να κάνει εκτίμηση για τον τίτλο, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

«Την ΑΕΚ δεν την υπολογίζετε, δεν είναι σωστό», μου έγραψε σε sms ένας ακροατής.

Από την ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει κανείς την απαίτηση του πρωταθλητισμού αυτή την εποχή, είναι η απάντησή μου.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στου Ρέντη και την Παιανία, στα Σπάτα κυκλοφορούν αυτή την εποχή ποδοσφαιριστές που έχουν συμπληρώσει διψήφιο αριθμό μηνών δίχως καταβολή των οφειλόμενων.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ εργάζεται ένας προπονητής που δεν είχε καμιά συμμετοχή στον σχηματισμό του ρόστερ και δεν έκανε την προετοιμασία.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δεν έχει έδρα. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που έπαιξε τελευταία μπροστά σε 30 χιλιάδες θεατές, η ΑΕΚ έφτασε να χαρεί επειδή ήσαν 8-9 χιλιάδες αυτοί που βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι μόνο ότι η ΑΕΚ συμμετέχει στο πρωτάθλημα με ένα ρόστερ πολύ χαμηλότερης χρηματιστηριακής αξίας από αυτά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Είναι και που στην 11αδα της κυκλοφορούν πολύ λιγότεροι ηγέτες, ποδοσφαιριστές της «κάνω τη διαφορά» κατηγορίας, της ράτσας αυτών που έχουν τα κότσια και την ποιότητα για να καθαρίσουν ένα παιχνίδι.

Φυσικά το όνομα και η φανέλα της επιτρέπουν να μην ζαλίζεται που βρέθηκε, έστω με περισσότερα ματς, στην κορυφή. Και, ποδόσφαιρο είναι, τίποτα δεν αποκλείεται. Είναι όμως άλλη κουβέντα να προετοιμάζει ένας προπονητής μια ομάδα με τη συνείδηση του ονόματος ΑΕΚ και άλλο να φτάνει κανείς να απαιτεί από αυτή την ΑΕΚ, την φετινή, τον πρωταθλητισμό και να τη βάζει στα φαβορί του τίτλου. Οι οπαδοί της έχουν προφανώς κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται. Όχι όμως να απαιτούν.

Αγωνιστικά, το χειρότερο που μπορεί να της συμβεί της ΑΕΚ είναι να της φορτώσουν τέτοια απαίτηση. Όχι μόνο επειδή θα κινδυνεύσει να λυγίσει από την πίεση, αλλά και επειδή σε μια επόμενη «γκέλα» δεν θα βρίσκει περισσότερους από 5 χιλιάδες θεατές στο ΟΑΚΑ για τους αγώνες της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x