Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Οι ποδοσφαιριστές που ετοιμάζονται να φύγουν από την ΑΕΚ

Χαίρομαι με τη διαπίστωση ότι στην κοινωνία των οπαδών της ΑΕΚ υπάρχει κατανόηση και πάνω της έχει βασιστεί και μια εκτίμηση, ένα κάποιο respect για την προσπάθεια που έχουν κάνει ειδικά στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 2 και κάτι μηνών οι ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό που αυτή η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών αναγνωρίζεται.

Χαίρομαι με τη διαπίστωση ότι στην κοινωνία των οπαδών της ΑΕΚ υπάρχει κατανόηση και πάνω της έχει βασιστεί και μια εκτίμηση, ένα κάποιο respect για την προσπάθεια που έχουν κάνει ειδικά στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 2 και κάτι μηνών οι ποδοσφαιριστές.

Είναι σημαντικό που αυτή η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών αναγνωρίζεται.

Διότι αυτή η διαπίστωση δίνει κουράγιο σε αυτά τα παιδιά για να συνεχίσουν να βγάζουν φιλότιμο στη συμπεριφορά τους προς την ΑΕΚ, αλλά και ενθαρρύνει ποδοσφαιριστές και άλλων ομάδων, σε μια εποχή που υπάρχει ανάγκη οι παίκτες να παίζουν ξανά και για τη φανέλα.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Αρχίζει να αλλάζει η αντίληψη και η συνείδηση της κοινωνίας των ποδοσφαιρόφιλων. Ανακαλύπτουμε, σαν κοινωνία, ξανά την αξία της παρουσίας Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις ελληνικές ομάδες. Παίρνουμε ξανά την επιβεβαίωση ότι αναπτύσσονται άλλης ποιότητας και άλλης αντοχής δεσμοί ανάμεσα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και την ομάδα, ανάμεσα στους Έλληνες παίκτες και τους οπαδούς.

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο καλό του παρελθόν μέσα από αυτή τη διαδικασία, την ίδια ώρα που ανακαλύπτει και ότι οι Έλληνες νεαροί, δηλαδή οι αξιόλογοι έφηβοι, είναι ικανοί, λόγω ταλέντου και παιδείας, να δημιουργήσουν καλύτερο μέλλον για τις ομάδες τους συγκριτικά με το παρόν αυτών των ομάδων.

Στην ΑΕΚ πέρα από όλα τα άλλα αυτή η ιστορία προσφέρει ακόμη ένα δίδαγμα προς τους οπαδούς: Τους διδάσκει ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να θεοποιούν μονάδες και να βάζουν τον θαυμασμό για τα πρόσωπα πάνω από τις ίδιες τις ομάδες. Το μάθημα αυτό θα γίνει πιο σκληρό όταν τα πρώην είδωλα της κερκίδας κινηθούν νομικά εναντίον της ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ γίνεται πλέον κατανοητό ότι τουλάχιστον 5-6 ποδοσφαιριστές μετρούν αυτή την εποχή την τιμή της μετοχής τους στο χρηματιστήριο του αθλήματος, για να πάρουν απάντηση στην «αξίζει τον κόπο να κάνω προσφυγή;» ερώτηση. Αν βρουν ένα καλύτερο ή τουλάχιστον πιο αξιόπιστο συμβόλαιο, θα αποχωρήσουν. Και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει αυτά τα παιδιά, που ετοιμάζονται να κάνουν αυτό που προστάζει το επαγγελματικό συμφέρον τους.

Η ΑΕΚ τους χρωστά πάρα πολλά χρήματα και δεν τους πείθει ότι θα τα πάρουν εγκαίρως. Ο χρόνος που της απομένει είναι πλέον πολύ λίγος. Σκάρτο 15θήμερο. Αυτό της είπαν της ΑΕΚ οι ποδοσφαιριστές μέσα από τη σημερινή αντίδρασή τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x