Γιώργος Χελάκης

Ο Καλόπουλος, το δηλητήριο κι ο ανεμιστήρας!

Παρακολουθώ με μελαγχολία τον θόρυβο γύρω από το όνομα του Δημήτρη Καλόπουλου. Ένας πόλεμος εντυπώσεων με στόχο λίγα ψίχουλα εύνοιας από τους διαιτητές στα επόμενα παιχνίδια.

Παρακολουθώ με μελαγχολία τον θόρυβο γύρω από το όνομα του Δημήτρη Καλόπουλου. Ένας πόλεμος εντυπώσεων με στόχο λίγα ψίχουλα εύνοιας από τους διαιτητές στα επόμενα παιχνίδια.

Μ’ όλα αυτά επενδεδυμένα με την αξίωση για 50-50! Η υπόθεση θα προκαλούσε απλά μελαγχολία αν έμενε κανείς στο περιεχόμενο δηλώσεων, ανακοινώσεων και διαρροών. Παρατηρώντας στο ραδιόφωνο πως αντιδρά μια μερίδα οπαδών με αφορμή όλα αυτά, τη θέση της μελαγχολίας παίρνει η ανησυχία.

Οι οπαδοί μπαίνουν στα χαρακώματα. Γι’ αυτούς υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο. Δίκιο έχει η αγαπημένη τους ομάδας και άδικο η αντίπαλη. Μέση λύση δεν υπάρχει! Η κοινή λογική καταργείται. Η μόνη λογική που ισχύει είναι: ή μαζί μας ή εναντίον μας…
Άνθρωποι που τους συνθλίβει η καθημερινότητα σηκώνουν το κόκκινο ή το πράσινο λάβαρο έτοιμοι να βρουν εχθρούς και να τους… κατασπαράξουν.

Έτσι στήνονται… οπαδικά δικαστήρια στα οποία καταδικάζονται όσοι τυχόν δεν συμφωνούν είτε με τη μία, είτε με την άλλη παράταξη.

Το δηλητήριο είναι δυνατό, ποτίζει τους οπαδούς μέχρι το μεδούλι. Τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα κριτικής σκέψης. Γι’ αυτούς γίνεται Ευαγγέλιο ό,τι πει και ό,τι υποστηρίζει η αγαπημένη τους ομάδα.

Όσοι δεν ασπάζονται το Ευαγγέλιο της πράσινης ή κόκκινης θρησκείας είναι άπιστοι και τους αξίζει το πυρ το εξώτερον.
Ο κόσμος χάνεται και η φασαρία γίνεται για την επιστροφή του Καλόπουλου και την επίθεση που δέχτηκε στην Κατερίνη.
Λίγα λόγια για τον Καλόπουλο. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό έπρεπε για λόγους εντυπώσεων και ουσίας να του έχει αφαιρεθεί η σφυρίχτρα. Να πάει σπίτι του να ησυχάσει εκείνος να ησυχάσουν κι εκείνοι που του φόρτωσαν το προπατορικό αμάρτημα της διαιτησίας.

Αντί να γίνει αυτό τιμωρήθηκε σιωπηρά. Ήρθαν μετά οι τηλεφωνικές συνομιλίες κι έτσι ο Καλόπουλος από ένας επικίνδυνος διαιτητής στιγματίστηκε ως στημένος.

Φυσικό κι ανθρώπινο ήταν να επιδιώξει να καθαρίσει το όνομά του. Γι’ αυτό έστειλε την επιστολή στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Αυτοί σαν Πόντιο Πιλάτοι αντί να ασχοληθούν έστειλαν την υπόθεση στην ΚΕΔ, η οποία με την νέα σύνθεσή της είχε αφήσει εκτός πινάκων τον Καλόπουλο. Ο Βασάρας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Έκρινε ότι τα στοιχεία δεν επαρκούσαν για να αποφανθεί ότι ο Καλόπουλος ήταν στημένος.

Δέχτηκε δηλαδή ότι ένας διαιτητής που ακυρώνει ένα πεντακάθαρο γκολ (Κατσουράνης) και μετράει ένα αντικανονικό (Τζεμπούρ) με υποδείξεις των βοηθών του δεν μπορεί να στιγματιστεί ως στημένος επειδή τον ανέφερε σε τηλεφωνική συνομιλία ο Αχιλλέας Μπέος με φερόμενο συνομιλητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κι έτσι ο Καλόπουλος βρίσκεται έτοιμος να ξανασφυρίξει. Ο ίδιος ο Καλόπουλος ξέροντας προφανώς ποιες καταστάσεις θα σηματοδοτήσει η επανεμφάνισή του στέλνει επιστολή παραίτησης στην ΚΕΔ την προηγούμενη της επανεμφάνισής του. Σοφή κίνηση που τον γλιτώνει από τα χειρότερα.

Οι οπαδοί μπούκαραν στο γήπεδο να τον χτυπήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είναι σίγουρο πως θα το επιχειρούσαν κάπου αλλού και με άλλο τρόπο.

Ο Καλόπουλος με την παραίτησή του -έστω και με αυτό τον τρόπο- βάζει ένα τέλος στον πόλεμο που στήθηκε εξαιτίας του. Μένει το0 δηλητήριο που έχυσαν στο δέντρο του τυφλού οπαδισμού οι αντιμαχόμενες παρατάξεις. Μένουν βέβαια και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που τοποθέτησαν και αυτή τη φορά το δηλητήριο στον ανεμιστήρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x