Μιχάλης Τσόχος

H νύχτα που ο Βαλβέρδε έγινε Αλέφαντος και ο Φερέιρα, Σάββας!

Είναι γνωστό ότι είμαι φαν των δύο προπονητών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τους οποίους θεωρώ και υψηλού επιπέδου όσον αφορά τη δουλειά τους, αλλά και πολύ σωστούς ως χαρακτήρες. Για τα όσα συνέβησαν, όμως, την Κυριακή δεν έχω παρά να εκφράσω τις σοβαρές αντιρρήσεις μου για την δουλειά του ενός στο ματς με τη Δόξα και για τα όσα είπε ο άλλος μετά το ματς με την Κέρκυρα.

Είναι γνωστό ότι είμαι φαν των δύο προπονητών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τους οποίους θεωρώ και υψηλού επιπέδου όσον αφορά τη δουλειά τους, αλλά και πολύ σωστούς ως χαρακτήρες.

Για τα όσα συνέβησαν, όμως, την Κυριακή δεν έχω παρά να εκφράσω τις σοβαρές αντιρρήσεις μου για την δουλειά του ενός στο ματς με τη Δόξα και για τα όσα είπε ο άλλος μετά το ματς με την Κέρκυρα.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο μεν Βαλβέρδε ήταν εξίσου ντεφορμέ με τους παίκτες του. Αγχώθηκε, εκνευρίστηκε με όσα είδε στο πρώτο 45λεπτο από τους παίκτες του και λίγο πολύ λειτούργησε σαν Αλέφαντος. Στο ημίχρονο πέταξε έξω δύο παίκτες του από την ενδεκάδα, πράγμα που δεν θυμάμαι να έχει κάνει ποτέ.

Και άντε τον Πάντελιτς τον έβγαλε γιατί ήθελε έναν πιο κινητικό επιθετικό στη θέση του και πέρασε τον Τζεμπούρ. Τον Φουστέρ όμως γιατί τον έβγαλε; Τον είδε τόσο κακό στο πρώτο μέρος που ήθελε να βάλει μέσα τον Γέστε οπωσδήποτε; Και δεν κρίνω την αλλαγή αυτή από την απόδοση του Γέστε, που όσο έπαιξε ήταν με διαφορά ο χειρότερος του γηπέδου, αλλά με βάση τα όσα είδα στο πρώτο μέρος από τον Φουστέρ.

Και ακόμη καλύτερα ο Βαλβέρδε μιμήθηκε τον Αλέφαντο στο τέλος του αγώνα. Εντολή ο Μέλμπεργκ να παίξει φορ και οι υπόλοιποι να αρχίσουν τις γιόμες για να βρουν το κεφάλι του Σουηδού; Ομολογώ ότι τέτοιο εντολή ο Βαλβέρδε δεν φανταζόμουν ότι θα δώσει ποτέ. Βεβαίως θα μου πείτε ο Βαλβέρδε φταίει αν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να νικήσουν τη Δόξα; Όχι, πρωτίστως φταίνε οι παίκτες που πατάνε τον ποπό τους εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά τα όσα έκανε ο Ερνέστο ακόμη και από εμένα, έναν φαν του, δεν μπορούν να μην σχολιαστούν.

Όπως δεν μπορούν να μην σχολιαστούν και τα όσα είπε ο Φερέιρα μετά το τέλος του ματς με την Κέρκυρα -κι ας είμαι φαν και του Πορτογάλου. Ο τελευταίος επειδή κάποιοι παρατρεχάμενοι της ΠΑΕ ΠΑΟ τον μπριζώνουν συνέχεια με τους διαιτητές και τα «παραρτήματα» του Ολυμπιακού, πήγε στη συνέντευξη Τύπου και επειδή αυτή τη φορά δεν είχε να πει κάτι για τους διαιτητές, είπε να πει για τα παραρτήματα. Και εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για το «παράρτημα» του Ολυμπιακού την Κέρκυρα, που σκίζεται όταν παίζει με τον ΠΑΟ και κάθεται να χάσει όταν παίζει με τον Ολυμπιακό.

Και εδώ κολλάει αυτό που λένε «καλύτερα να μασάς, κύριε Φερέιρα». Ως γνωστόν, από την αρχή της χρονιάς πέντε είναι τα μεγάλα «παραρτήματα» του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Η Κέρκυρα, που λέει και ο Φερέιρα, ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ και η Δόξα Δράμας. Με αυτές τις πέντε ομάδες ο Ολυμπιακός (όπως ενημερώνουν τα… παπαγαλάκια από τον Τύπο, αλλά και τα παπαγαλάκια που μιλούν στα αυτιά του Φερέιρα) θα έπαιζε φέτος 10 «φιλικά» παιχνίδια.

Εν τέλει, αν ο Ολυμπιακός το χάσει το πρωτάθλημα -ή τέλος πάντων το ότι δεν το έχει πάρει ήδη- οφείλεται στα… παραρτήματα. Τον νίκησε ο Αστέρας, του πήρε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη ο ΟΦΗ και του πήρε ισοπαλία χθες και η Δόξα. Επτά βαθμούς ως τώρα έχει χάσει ο Ολυμπιακός στα «φιλικά» ματς, ή τέλος πάντων επτά βαθμούς του έκοψαν τα «παραρτήματα» και είμαστε ακόμη στον πρώτο γύρο.

Αν ο Ολυμπιακός τους είχε τώρα αυτούς τους επτά βαθμούς, θα ήταν ήδη πρωταθλητής, αλλά αυτό ξεχνούν να το πουν στον κύριο Φερέιρα. Ο οποίος αν δεν ανοίξει τα μάτια του και συνεχίζει να ακούει τα… παπαγαλάκια, θα γίνει ίδιος ο Σάββας, ο οποίος φαντάζομαι μετά την δήλωσή του περί «σφαγής» του Ολυμπιακού από τον διαιτητή στο ματς με τον Ατρόμητο θα έχει κάνει ήδη ή θα κάνει τις επόμενες ώρες ανάλογη και για τον διαιτητή του αγώνα με την Δόξα… Και είναι κρίμα ο Φερέιρα να γίνει Σάββας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x