Stoiximan Super League

Big Bang!

Θύμα της μεγαλύτερης… έκρηξης της Σούπερ Λίγκας έπεσε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήγαν υποψιασμένοι απ’ το μπαρούτι που είχε σπείρει η Δόξα με την ΑΕΚ και φρακάροντας στο 0-0, έχασαν το δικαίωμα να ορίζουν την τύχη τους για την κορυφή. Ασόβαρη και χωρίς φαντασία η ομάδα του Βαλβέρδε, απείλησε σοβαρά τους Δραμινούς μόνο στο δοκάρι του Τζεμπούρ στο 59’.

Θύμα της μεγαλύτερης… έκρηξης της Σούπερ Λίγκας έπεσε ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήγαν υποψιασμένοι απ’ το μπαρούτι που είχε σπείρει η Δόξα με την ΑΕΚ και φρακάροντας στο 0-0, έχασαν το δικαίωμα να ορίζουν την τύχη τους για την κορυφή.

Ασόβαρη και χωρίς φαντασία η ομάδα του Βαλβέρδε, απείλησε σοβαρά τους Δραμινούς μόνο στο δοκάρι του Τζεμπούρ στο 59’.

Πώς έπαιξε

Μια έκπληξη και μια… απάντηση σ’ ένα δίλημμα περιείχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός επέλεξε να ξεκινήσει τον Πάντελιτς αντί του Τζεμπούρ, ενώ προτίμησε τον Μακούν ως παρτενέρ του Μανιάτη στα χαφ, αντί του Μοντέστο. Κατά τ’ άλλα, η σύνθεση που παρέταξε ήταν η αναμενόμενη.

Το γνώριμο 4-2-3-1, δε, διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μανιάτης-Μακούν, στην τριάδα μπροστά τους οι Μιραλάς (αριστερά), Φετφατζίδης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Πάντελιτς.



«Στερνέ μου… Ράφικ να σ’ είχα πρώτα»

Κότσους έπιασε όσους παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία πριν καν προλάβεις να πεις… Καυταντζόγλειο (το τσίμπημα του Μιραλάς στα 27’’ έφυγε μόλις έξω) η σκέψη ότι το κοντέρ μπορεί να γράψει πολλά πέρασε αυτόματα απ’ το μυαλό. Ε, η εικόνα της ομάδας του Βαλβέρδε μέχρι την ανάπαυλα φρόντισε να σβήσει αυτές τις σκέψεις…

Η υποτίμηση του αντιπάλου και η εικόνα Σούπερ Λίγκας που κατάφερνε να δείξει η Δόξα είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μη φτιάξουν σοβαρότερες ευκαιρίες, από κάποια σουτ του Φουστέρ και κάποια άσχημα κοντρόλ προ του Σέρεμετ. ΟΤΑΝ η μπάλα έφτανε σε αυτούς. Διότι η ηρωική πίεση των Δραμινών και η παγίδα του τεχνητού οφσάιντ οδήγησε τον Πάντελιτς στην απομόνωση και τον Βαλβέρδε στην απόφαση να σηκώσει για ζέσταμα τον Τζεμπούρ.

Πήγε δοκάρι, σχόλασε ο γάμος…

Βάζοντας εσπευσμένα τον Αλγερινό μετά την ανάπαυλα (αντί του κακού Πάντελιτς), ο Βαλβέρδε παραδεχόταν ανοιχτά πλέον πώς… έμπλεξε. Βάζοντας ταυτόχρονα, δε, και τον Γέστε, ήλπιζε πως κάποια απ’ τις κάθετες μπαλιές του θα τρυπούσε το δραμινό τείχος. Μάταια… Αφού χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει κιόλας (στα καλά σουτ Αμπουμπακάρι και Αραβίδη), ο Ολυμπιακός δεν παρέμενε μόνο μπλοκαρισμένος. Παρέμενε μπλοκαρισμένος -και αγχωμένος πλέον.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, θα μπορούσε να μην το πληρώσει. Αν η… ανεπαίσθητη κεφαλιά του Τζεμπούρ δεν σταματούσε στο δοκάρι του Σέρεμετ. Ή αν το πλασέ του Παπαδόπουλου στην επαναφορά δεν σταματούσε στα… κορμιά που έπεσαν μπροστά απ’ την εστία. Αυτά που κράτησαν ακόμα πιο γερά στην (άναρχη) πολιορκία που ακολούθησε μέχρι το τέλος και αυτά που έδωσαν μάθημα (και) στον Ολυμπιακό ότι τα παιχνίδια δεν κερδίζονται με τις φανέλες.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης (66’ Τοπούζης), Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης, Στεριανός (46’ Κουμπρόγλου)

Στον πάγκο: Δαύκος, Βάντερσον, Μπριλάκης, Αγγελούδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μακούν (71’ Μόνχε), Φουστέρ (46’ Γέστε), Φετφατζίδης, Μιραλάς, Πάντελιτς (46’ Τζεμπούρ)

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Μοντέστο, Παπάζογλου, Χαβίτο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x