Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ενας νόμος που μπορεί να αλλάξει την ιστορία της ΑΕΚ

O Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο sport-fm.gr, για τη ρεαλιστική προοπτική που δημιουργεί για την ΑΕΚ η τροπολογία για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που επιτρέπει την κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων, αλλά και δημιουργία εμπορικών χώρων.

Καιρό τώρα ο Γιάννης Βούρος έμοιαζε στα μάτια μου σαν τον τρελό του χωριού.

Επιανα τον εαυτό μου περίπου να συμφωνεί με τις «γραφικότητες, τι κάθεται κι ασχολείται ο τύπος, εδώ η ΑΕΚ δεν έχει να φάει, θα φτιάξει γήπεδο;» τοποθετήσεις στα μηνύματα που λάμβανα και στις συζητήσεις που άκουγα.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες, όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ο Βούρος είχε αντίληψη και συνείδηση για την προσπάθεια που κάνει, και κυρίως ότι δεν την πούλαγε σαν παραμύθι, σαν τον μύθο που έπλασε ο μεγαλύτερος σύγχρονος εγκληματίας της ιστορίας της ΑΕΚ Γιάννης Γρανίτσας προτού κατεδαφίσει την έδρα του συλλόγου και βοηθήσει όσο κανείς άλλος την ΑΕΚ να ταλαιπωρηθεί και να κινδυνεύει σήμερα να αλλάξει εταιρικό και αγωνιστικό μέγεθος.

Διαβάστε εδώ την είδηση για την τροπολογία

Αυτή, η σημερινή εξέλιξη, δεν χτίζει γήπεδο στην ΑΕΚ. Της δημιουργεί όμως μια ρεαλιστική προοπτική. Αρκεί να ασχοληθεί ένας ικανός, με γνώση, αντίληψη και επιχειρηματική δικτύωση, για να εκμεταλλευτεί την τροπολογία νόμου και να φτιάξει τις προδιαγραφές για την κατασκευή και τη χρηματοδότηση ενός γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ναι, κανείς δεν διαφωνεί, η σημερινή Ελλάδα δεν είναι εύκολο να σκεφτεί δημιουργικά και να ονειρευτεί νέα γήπεδα και ψυχαγωγικούς χώρους. Αν όμως όλοι σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, ας το κλείσουμε το κράτος, να βάλουμε λουκέτο και να πατήσουμε τη σκανδάλη να τελειώνουμε.

Η ΑΕΚ δεν έλυσε κανένα πρόβλημά της με αυτή την εξέλιξη. Αλλάζει όμως τις προοπτικές της. Διότι τώρα ναι, αν έβρισκε έναν μεσάζοντα της προκοπής να χειριστεί την υπόθεσή της, θα ήταν πιθανό να βρει ένα fund να επενδύσει πάνω της. Τώρα μπορεί να βάλει τη λέξη «γήπεδο» στη συζήτηση δίχως να κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στον συνομιλητή της.

«Με τον νόμο και τα λεφτά του Ψωμιάδη δεν αλλάζει η κουβέντα για την ΑΕΚ;» με ρώτησε κάποιος. Φυσικά, απαντώ. Αρκεί κάποιος να πείσει έναν επενδυτή ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να σοβαρευτεί και να εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει, αλλά και να πατήσει γκάζι στην απονομή δικαιοσύνης. Και βέβαια υπάρχει και μια «λεπτομέρεια» αξίας περίπου 10 εκατ. ευρώ, δηλαδή του κεφαλαίου που ψάχνει αυτή την εποχή η ΠΑΕ ΑΕΚ για να μην φαλιρίσει και να αγοράσει το δικαίωμα να φτιάξει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξυγίανσης, επιβίωσης, ανασυγκρότησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x