Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Δέλλας - «Λύμπε», τα τελευταία κεφάλαια στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΚ

Tο τελευταίο τους χαρτί έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, με την πολύ ανθρώπινη ανακοίνωση-επιστολή που έγραψαν μετά την υπογραφή του νέου διακανονισμού της καταβολής των χρημάτων που τους οφείλει η ΠΑΕ. Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες; Υπέγραψαν το χαρτί που ο Δημητρέλος τους εξήγησε ότι δεν αφαιρεί τα δικαιώματά τους να διεκδικήσουν τα χρήματα, για να διευκολύνουν την εταιρεία να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να κερδίσει χρόνο από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Tο τελευταίο τους χαρτί έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, με την πολύ ανθρώπινη ανακοίνωση-επιστολή που έγραψαν μετά την υπογραφή του νέου διακανονισμού της καταβολής των χρημάτων που τους οφείλει η ΠΑΕ.

Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες;

Υπέγραψαν το χαρτί που ο Δημητρέλος τους εξήγησε ότι δεν αφαιρεί τα δικαιώματά τους να διεκδικήσουν τα χρήματα, για να διευκολύνουν την εταιρεία να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να κερδίσει χρόνο από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Και έπειτα διατύπωσαν την απόγνωσή τους μέσα σε ένα κείμενο των 170 λέξεων.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Οι ποδοσφαιριστές βγάζουν τούτη τη στιγμή τα ένστικτα της επιβίωσής τους, τα οποία είναι ικανά να κρατήσουν όρθια, αγωνιστικά, την ΑΕΚ, αρκεί να δουν κι αυτοί ότι κάποιος παλεύει για να κρατήσει την ΠΑΕ ανοικτή. Μέχρι τώρα ακούν μόνο λόγια και δεν βλέπουν πράξεις. Ούτε από τους μετόχους, ούτε από τους εύπορους ΑΕΚτσήδες, ούτε απ’ την πλατιά μάζα των οπαδών της ΑΕΚ, που για μια σειρά από λόγους μένει μακριά από τις εξέδρες.

Υπάρχει ένα καλό μαντάτο για την ΑΕΚ τούτη τη στιγμή: με την συμπεριφορά τους οι ποδοσφαιριστές εμπνέουν ένα μέρος των οπαδών της ΑΕΚ, και το ξυπνούν. Φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό, διότι δεν είναι ικανό να φέρει τα περίπου 4 εκατ. ευρώ που έχει απόλυτη ανάγκη η ΠΑΕ για να αγοράσει χρόνο ζωής και μια ευκαιρία να δει τι θα κάνει για να επιβιώσει. Αν όμως γίνει αυτό το θαύμα και βρεθεί το κεφάλαιο, το επόμενο βήμα έχει αρχίσει να γίνεται ορατό. Μέσα από όλη αυτή την αφύπνιση και την ενεργοποίηση τουλάχιστον ενός μέρους των φίλων της ΑΕΚ είναι πιο πιθανό από πριν να προκύψει ένας πυρήνας που θα αναλάβει είτε να τρέξει είτε να υποστηρίξει ένα νέο εγχείρημα για την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εδώ και περίπου μια τριετία, από τότε που είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτός ο δρόμος στον οποίο βάδιζε η ΠΑΕ ΑΕΚ, όταν αρχίσαμε, όσοι καταλαβαίναμε, να επισημαίνουμε τον κίνδυνο, δεν έχει φανεί για την ΑΕΚ φως. Τούτη η στιγμή, αν οι μέτοχοι λυγίσουν στην πίεση και βάλουν τα λεφτά, θα είναι η πρώτη που η ΑΕΚ θα έχει λόγο να σπάσει ένα χαμόγελο. Διότι θα έχει δει ένα μέρος των οπαδών της να βγαίνουν από την κατάσταση της «αδράνειας», επειδή εμπνέονται από τη στάση και τη συμπεριφορά του Τραϊανού Δέλλα και του Νίκου Λυμπερόπουλου, των δύο τελευταίων νέων κεφαλαίων στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x