Μιχάλης Τσόχος

Και το πιο δύσκολο, αλλά και το ματς της χρονιάς

Κόντρα στην Μέταλιστ ο Ολυμπιακός παίζει το ματς της χρονιάς, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Αν ο Ολυμπιακός κατορθώσει να περάσει το εμπόδιο των Ουκρανών και προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, τότε η χρονιά -εφόσον τον βρει και πρωταθλητή στο τέλος της- θα είναι μία από τις δύο, άντε τρεις, πιο επιτυχημένες της ιστορίας του.

Κόντρα στην Μέταλιστ ο Ολυμπιακός παίζει το ματς της χρονιάς, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Αν ο Ολυμπιακός κατορθώσει να περάσει το εμπόδιο των Ουκρανών και προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, τότε η χρονιά -εφόσον τον βρει και πρωταθλητή στο τέλος της- θα είναι μία από τις δύο, άντε τρεις, πιο επιτυχημένες της ιστορίας του.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η υπέρβαση θα έχει γίνει, γιατί η υπέρβαση για τον Ολυμπιακό όπως έχει φανεί τα τελευταία χρόνια, είναι να παίξει έναν προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αν συνεχίσει και πιο κάτω ακόμη καλύτερα, αλλά το ματς που θα κρίνει αν φέτος έκανε την ευρωπαϊκή υπέρβαση ή όχι είναι αυτό με τη Μέταλιστ. Και είναι το ίδιο ματς που θα κρίνει αν η χρονιά θα είναι στο τέλος για τον Ολυμπιακό απλά πετυχημένη, ή χρονιά-όνειρο. Αυτός είναι και ο λόγος που η ρεβάνς με τους Ουκρανούς είναι το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό.

Επιπλέον είναι, κατά την άποψή μου και το πλέον δύσκολο. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά ευρωπαϊκά ματς, αλλά σε κανένα δεν είχε την πίεση που θα έχει σε αυτό. Στο Τσάμπιονς Λιγκ κανείς δεν είχε την απαίτηση από τον Ολυμπιακό να νικήσει σώνει και καλά Άρσεναλ, Μαρσέιγ, η Ντόρτμουντ. Και ακόμη κι αν κάποιοι την είχαν, καμία νίκη επί αυτών των αντιπάλων δεν οδηγούσε τον Ολυμπιακό στην προημιτελική φάση.

Με τη Ρούμπιν ναι μεν η απαίτηση υπήρχε, αλλά οι Ρώσοι ήταν σχετικά ανέτοιμοι και χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους και η πρόκριση ήταν εφικτή. Με την Μέταλιστ, μετά το «διπλό» στο Χάρκοβο, η πίεση είναι πολύ μεγάλη για μία ιστορική πρόκριση. Όλοι στο Καραϊσκάκη περιμένουν να πανηγυρίσουν μία ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό και τυχόν αποκλεισμός θα είναι μεγάλο σοκ και τεράστια απογοήτευση.

Ο αντίπαλος όμως είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει ούτε ήσυχο βράδυ, ούτε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Και επειδή η Μέταλιστ είναι μία φουλ επιθετική ομάδα, η οποία θα βρει απέναντί της έναν -όπως και να το κάνουμε- κουρασμένο Ολυμπιακό από τα συνεχόμενα ματς (και χωρίς τον Μέλμπεργκ) ακόμη και ένα γρήγορο γκολ των ερυθρόλευκων δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Δύο γκολ θέλουν οι Ουκρανοί για να περάσουν και δύο γκολ έρχονται να βάλουν. Είτε δεχτούν ένα, είτε κανένα, το ίδιο κάνει για αυτούς.

Ο Ολυμπιακός, με όσα έκανε ως τώρα στην Ευρώπη, κόντρα στη Μέταλιστ είναι υποχρεωμένος να προκριθεί. Και αυτό κόντρα σε μία φουλ επιθετική ομάδα, δεν είναι ένα απλό βάρος. Όσοι λοιπόν πάνε στο Καραϊσκάκη ή κάτσουν μπροστά στην τηλεόραση τους, ας προετοιμαστούν ψυχολογικά για ένα θρίλερ (περισσότερες πιθανότητες έχει αυτό), παρά για μία φιέστα πρόκρισης. Για το ίδιο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x