Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα ψάξουν την τύχη τους στην τσέπη των οπαδών τους

Και τώρα, αν αποδειχθεί αποτυχημένη η προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου να βρει δανεικά για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Ντέμη Νικολαΐδη να βρει δανεικά και μη κεφάλαια για την ΠΑΕ ΑΕΚ, πλησιάζει η ώρα που δύο εκ των μεγαλύτερων ελληνικών συλλόγων θα αποταθούν προς την πλατιά μάζα των οπαδών τους για να εξηγήσουν ωμά την κατάσταση που τους οδηγεί εκτός Ευρώπης και να τους ζητήσουν να αναλάβουν αυτοί, οι οπαδοί, την χρηματοδότηση των συλλόγων, δηλαδή των εταιρειών που θεωρητικώς τους χρηματοδοτούν.

Και τώρα, αν αποδειχθεί αποτυχημένη η προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου να βρει δανεικά για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Ντέμη Νικολαΐδη να βρει δανεικά και μη κεφάλαια για την ΠΑΕ ΑΕΚ, πλησιάζει η ώρα που δύο εκ των μεγαλύτερων ελληνικών συλλόγων θα αποταθούν προς την πλατιά μάζα των οπαδών τους για να εξηγήσουν ωμά την κατάσταση που οδηγεί τις ομάδες εκτός Ευρώπης και να τους ζητήσουν να αναλάβουν αυτοί, οι οπαδοί, την χρηματοδότηση των συλλόγων, δηλαδή των εταιρειών που θεωρητικώς τους χρηματοδοτούν.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Στον Παναθηναϊκό, ο Αλαφούζος, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί απόρριψης του αιτήματος για δάνειο 5 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί να έχει άλλη επιλογή. Ακόμη όμως και αν βρεθεί με έναν μαγικό τρόπο το κεφάλαιο που απαιτείται για την εξασφάλιση της άδειας UEFA, ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει, υπό καλύτερη βεβαίως προοπτική, τα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Και επειδή οι πλούσιοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, ο κλήρος θα πέσει στον απλό κόσμο. Δίχως τη δική του μεγάλη συμμετοχή, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Κι αν έχει, όσο έχει, ο δρόμος θα είναι μια μεγάλη ανηφόρα, την οποία η εταιρεία θα κληθεί να ανεβεί με την μικρότερου κυβισμού μηχανή που είχε ποτέ.

Στην ΑΕΚ ο Νικολαΐδης, που έχει αντιληφθεί το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος, δεν έχει βρει χρηματοδότες, ούτε δανειστές. Υπό τις σημερινές συνθήκες δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της άδειας UEFA και η ΑΕΚ δεν πρόκειται να παίξει στην Ευρώπη, ούτε να κάνει μεταγραφές. Τι θα της μένει να κάνει της ΑΕΚ όσο δεν ιδρώνει το αφτί των μετόχων της, που δεν ξαναβάζουν το χέρι στην τσέπη; Να γυρίσει το πρόσωπο προς τον κόσμο της και να του ζητήσει να χρηματοδοτήσει τη ζωή της.

Στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, όπως αύριο και στον ΠΑΟΚ, όπως όμως και στον Άρη, θα συμβεί το αναγκαστικό: Ο κόσμος, η πλατιά μάζα των οπαδών θα βρεθεί μπροστά στην ερώτηση σχετικά με το αν θέλει και αν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ομάδα.

Κι εκεί θα είναι το σχέδιο και ο μπροστάρης που θα μετρήσουν και θα καθορίσουν τη μοίρα των ομάδων. Το σχέδιο και οι άνθρωποι που θα πείσουν, θα έχουν κάποια τύχη. Αυτοί που δεν θα πείσουν, θα αναγκαστούν να αφήσουν σε άλλους τη θέση. Κι αν δεν βρεθεί άλλος, οι συνέπειες στους συλλόγους θα είναι κοσμογονικές.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x