Αφιερώματα

Τα… ρολά της κατεβασμένα!

Το παραδέχθηκε και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, αυτή η εθνική Ισπανίας είναι «σπουδαία γενιά». Η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο; Αναμφισβήτητα, τα αποτελέσματα της τα τελευταία 4 χρόνια απαντούν καταφατικά. Όμως, πέραν των τριών τροπαίων οι «φούριας ρόχας» έχουν να δεχθούν τέρμα σε αγώνα νοκ-άουτ από το 2006. Αν μη τι άλλο, δέκα παιχνίδια με μηδέν παθητικό είναι… εξωπραγματικό επίτευγμα. To www.sport-fm.gr κάνει rewind στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις των Ισπανών.

Το παραδέχθηκε και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, αυτή η εθνική Ισπανίας είναι «σπουδαία γενιά».

Η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο; Αναμφισβήτητα, τα αποτελέσματα της τα τελευταία 4 χρόνια απαντούν καταφατικά.

Όμως, πέραν των τριών τροπαίων οι «φούριας ρόχας» έχουν να δεχθούν τέρμα σε αγώνα νοκ-άουτ από το 2006. Αν μη τι άλλο, δέκα παιχνίδια με μηδέν παθητικό είναι… εξωπραγματικό επίτευγμα.

To www.sport-fm.gr κάνει rewind στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις των Ισπανών.

Μπορεί στο δεύτερο γύρο του Μουντιάλ το 2006 η Ισπανία να δέχθηκε τρία γκολ από τους μετέπειτα φιναλίστ του τελικού, Γάλλους, όμως από εκείνη τη στιγμή μέχρι και το χθεσινό τελικό του Euro, οι Ίβηρες έχουν δώσει 10 επίσημα νοκ-άουτ παιχνίδια, στα οποία ο Ίκερ Κασίγιας και η «παρέα» του έχουν κρατήσει το μηδέν.

Η αρχή της κυριαρχίας

Η έναρξη δόθηκε στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2008, όταν η Ισπανία βρίσκει στο δρόμο της την Ιταλία, χωρίς να «φάει» κάποιο γκολ από τον Λούκα Τόνι και τους υπόλοιπους της «σκουάντρα ατζούρα». Επόμενα εμπόδια στη διοργάνωση ήταν αρχικά η Ρωσία, η οποία «έπεσε»… αμαχητί, χωρίς φυσικά να πετύχει κάποιο τέρμα στην «εστία» του Κασίγιας και η συνέχεια δόθηκε στον τελικό με την Γερμανία, με τους Ισπανούς να κατακτούν το δεύτερο Euro στην ιστορία τους, συμπληρώνοντας τρία νοκ-άουτ με μηδέν παθητικό.



Στην Αφρική η… εκτόξευση

Σειρά παίρνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Νότια Αφρική. Με εξίσου σπουδαίες εμφανίσεις, η Ισπανία θα δώσει τέσσερα νοκ-άουτ ματς, από τα οποία φυσικά οι πρωταθλητές Ευρώπης και μετέπειτα Κόσμου θα φύγουν από το γήπεδο χωρίς να δεχθούν γκολ, διευρύνοντας το σερί τους στα επτά παιχνίδια. Πορτογαλία (Δεύτερος γύρος), Παραγουάη (προημιτελικά), Γερμανία (Ημιτελικά) και Ολλανδία (Τελικός) είναι τα τότε θύματα των Ισπανών, με τις εμφανίσεις τους να πέραν του σερί να καταξιώνονται στη συνείδηση όλων.



Με αμφισβήτηση στο δέκα το… καλό!

Πολλοί είπαν ότι η Ισπανία δεν αποδίδει το ποδόσφαιρο του παρελθόντος, αλλά στο τέλος αυτή ήταν που το σήκωσε. Και όχι μόνο το σήκωσε, αλλά το επίτευγμα των σερί έφτασε σε διψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα τα 10 νοκ-άουτ. Με τις τρεις «καθαρές» νίκες των Ισπανών επί Γαλλίας (Προημιτελικά), Πορτογαλίας (Ημιτελικά) και Ιταλίας (Τελικός) μπορούν να υπερηφανεύονται ότι δεν κάνουν ρεκόρ μόνο στους τίτλους, αλλά και προσωπικά, που δύσκολα θα «σπάσουν» από άλλες εθνικές στο εγγύς μέλλον.




Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x