Αφιερώματα

Τα 5+1 καλύτερα γκολ του Euro

Το Euro έχει τελειώσει μέρες, όμως μας λείπει ήδη. Το σασπένς, η αγωνία και κυρίως τα ωραία γκολ. Τέτοια που δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε και πολύ συχνά. Το sport-fm.gr ξεχωρίζει πέντε απ' τα καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Και ένα ακόμη που δεν μπήκε ποτέ, αλλά δεν μπορεί να βγει απ’ το μυαλό μας.

Το Euro έχει τελειώσει μέρες, όμως μας λείπει ήδη.

Το σασπένς, η αγωνία και κυρίως τα ωραία γκολ. Τέτοια που δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε και πολύ συχνά.

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει πέντε απ' τα καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Και ένα ακόμη που δεν μπήκε ποτέ, αλλά δεν μπορεί να βγει απ’ το μυαλό μας.


Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια του για να προχωρήσει η Σουηδία στο τουρνουά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήταν αρκετό πάντως για να μας δώσει στιγμές που θα θυμόμαστε για καιρό. Όπως αυτή που θα δείτε στο παιχνίδι με τη Γαλλία.



Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν σκέτη απόλαυση σε αυτό το Euro. Με τα καμώματά του εντός κι εκτός γηπέδου έδωσε πολύ υλικό για να ασχολούμαστε για καιρό μαζί του. Κι ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ελλάδα. Ναι, καλά καταλάβατε, το δεύτερο κόντρα στην Γερμανία.



Το ταξίδι της Αγγλίας ήταν σύντομο. Οι συγκινήσεις ελάχιστες. Το μόνο που κατάφερε ο Ντάνι Γουέλμπεκ ήταν να μετριάσει κάπως τις εντυπώσεις. Υπέροχο το γκολ του Θίο Γουόλκοτ, ακόμη πιο εντυπωσιακό αυτό που πέτυχε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Τι έλεγαν οι κακεντρεχείς για τον Μάριο Γκόμεζ; Ότι δεν είναι ο μεγαλύτερος τεχνίτης. Ότι δεν ξέρει να ντριμπλάρει. Ότι κάνει «περιπτεράκι» στην περιοχή και απλά περιμένει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Γερμανός άσος τους διέψευσε πανηγυρικά.



Η Ολλανδία ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Όχι απλά γιατί έμεινε άποντη, αλλά επειδή ήταν πολύ μακριά από το να χαρακτηριστεί «ελκυστική» η παρουσία της στο γήπεδο. Και όλα αυτά μόλις δυο χρόνια μετά την εκπληκτική πορεία στο Mundial της Ν. Αφρικής. Η μόνη θετική ανάμνηση το εξαιρετικό γκολ του Φαν ντερ Φάαρτ.



Και όπως πάντα υπάρχουν τα καλύτερα γκολ που μπήκαν, και τα καλύτερα που δεν… μπήκαν! Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται το ασύλληπτο σουτ του Ντανιέλε ντε Ρόσι στο Ιταλία-Αγγλία που σταμάτησε στο δοκάρι.



Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x