Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρά τα τεράστια προβλήματα είναι ο Άρης Πανανός, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Άλλωστε, ο γιος του Νίκος, μαζί με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και τη Μαρία-Ελένη Κορδαλή κατέκτησαν το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στη διοργάνωση επικρατώντας 4-1 της Πορτογαλίας στην κατηγορία BC3 του μπότσια.

«Είναι τιμή για την Ελλάδα οι αθλητές με αναπηρία να φέρνουν τέτοιες επιτυχίες. Μας κυνήγησαν θεοί μια δαίμονες, όμως τα καταφέραμε. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Με δύο καταπληκτικά με Βέλγιο στα ημιτελικά και την Πορτογαλία στον τελικό πήραμε το χρυσό. Ελπίζω και πιστεύω πως θα πάρουμε και άλλα. Στο μπότσια γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά εδώ και χρόνια. Έχουμε έναν άξιο προπονητή τον Γιώργο Τζήμα. Η ομάδα είναι πολύ καλή πρώτα από όλα με τον Πολυχρονίδη, που είναι εξαιρετικός αλλά και τον γιο μου τον Νίκο και Κορδαλή. Το μπότσια είναι ένα άθλημα που μοιάζει σαν μπιλιάρδο δαπέδου που χρειάζεται σκέψη σαν το σκάκι», δήλωσε αρχικά ο κ. Πανανός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που προσεγγίζουν τους αγώνες οι κάτοικοι του Λονδίνου.

«Οι Άγγλοι έχουν πετύχει κάτι απίστευτο. Έχουν ευαισθησία και γνώση των αθλημάτων. Τα στάδια είναι κατάμεστα. Βράδυ 11 η ώρα, στο στίβο έριχναν μόνο τυφλοί σφαιροβόλοι και δεν είχε φύγει ούτε ένας θεατής από τη θέση του».

Σχετικά με το πώς υποδέχτηκε αυτήν την επιτυχία ο Νίκος, είπε:

«Ο γιος μου έχει πρόβλημα με εγκεφαλική παράλυση, όμως εμείς έχουμε το δικό μας τρόπο να επικοινωνούμε. Ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, όπως άλλωστε και όλη η ελληνική αποστολή».

Τέλος, αναφέρθηκε στη βοήθεια που δίνει (ή δεν δίνει σε άλλες περιπτώσεις) το κράτος:

«Πρέπει η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα παιδιά. Να μας βοηθήσει να βγάλουμε τα ανάπηρα παιδιά από τα σπίτια. Αν είχαμε όσα έχουν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή οι Καναδοί, θα πετυχαίναμε θαύματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και χρειαζόμαστε βοήθεια».