Γιώργος Ζαχαριάδης

Είναι ο Άρης ομάδα που θα κινδυνεύσει;

Η είδηση είναι μία: ο Άρης μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Ούτε η ισοπαλία επί του Ολυμπιακού, η οποία θα μπορούσε να ήταν ακόμη και νίκη, ούτε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση του Αγκάνθο και όποιου άλλου διακρίθηκε στον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι πιο σημαντική. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης...

Η είδηση είναι μία: ο Άρης μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Ούτε η ισοπαλία επί του Ολυμπιακού, η οποία θα μπορούσε να ήταν ακόμη και νίκη, ούτε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση του Αγκάνθο και όποιου άλλου διακρίθηκε στον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι πιο σημαντική.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Μέχρι πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και το 1-1, υπήρχαν σοβαροί λόγοι να αποβάλουμε τον Άρη από την ποδοσφαιρική μας συνείδηση και να τον απομονώσουμε. Σκέφτηκε ότι θα πρέπει να δίνει εξετάσεις σε κάθε πρώτο του ημίχρονο κι αν παίρνει έστω τη βάση, να βγαίνει για το «δεύτερο».

Τελικά, με αντίπαλο τον πρωταθλητή μας αποδεικνύει ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης και δημιουργείται η αισιοδοξία για το μέλλον του στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο αρχικά έμοιαζε με εφιάλτη. Σαν εκείνον που έζησε στους δύο υποβιβασμούς του…

Ο Άρης του Πασσιαλή και του Μπουγιουκλή έχει δρόμο μπροστά του. Πολύ δύσκολο.

Αν με τον Ολυμπιακό έγινε μια αρχή και ένα αποτέλεσμα σαν το περιπετειώδες 2-2 θα του δώσει ενέργεια, κάποιοι θα πρέπει να κτίσουν με υλικά που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό στην ομάδα, αλλά, δεν τα εκτίμησαν οι υπεύθυνοι.

Πολύ κουράγιο, ενθουσιασμός, λογικές αντιδράσεις και λίγο… τρέλα, όσοι χρειάζεται για να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο να αρπάξει βαθμούς που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν βρίσκονταν στον αρχικό προγραμματισμό.

Ο Αρης που κόντραρε τον Ολυμπιακό δεν έχει θέση στα χαμηλά της κατηγορίας. Ίσως να μην έχει πολύ σημασία, αλλά, ένεκα των καταστάσεων και ειδικά της σύνθεσης με τα νεαρά πρόσωπα να τα βάζουν με τα μεγαθήρια, δικαίως αποκτά συμπάθειες.

Το ουσιαστικότερο βρίσκεται στο επόμενό του βήμα. Και σε κάθε επόμενο και που δεν έχει την πολυτέλεια για εκπτώσεις. Όλοι οι βαθμοί είναι το ίδιο πολύτιμοι και συνδέονται με τον αγώνα επιβίωσης, ο οποίος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μόλις στην όγδοη αγωνιστική.

Ωριμότητα σε ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα είχε ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό. Σαν μην ήταν αδύναμος, ασθενικός στην άμυνα. Σαν να μην είχε κέντρο που ψάχνεις να βρεις μια σωστή μεταβίβαση (όπως συνέβαινε συνήθως…). Οι θλιβερές εικόνες των προηγούμενων αγώνα έμοιαζαν μακρινές και οι κίτρινοι πιο αποφασισμένοι από κάθε άλλη τους εμφάνιση, στρίμωχναν τον πρωταθλητή.

Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός από μόνος του, ως αντίπαλος, αποτελεί πρόσθετο κίνητρο. Σε κάθε περίπτωση, το 2-2 έχει να κάνει με τη σκληρή δουλειά την ώρα του αγώνα και όταν το αποτέλεσμα ερμηνευτεί από τους ιθύνοντες, καλό θα είναι να το θέσουν ως σταθερά για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x