Ελλάδα

Παναθηναϊκός σε κρίση

Την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του βιώνει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι μόνο η ήττα από τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ, που απειλεί να τον αφήσει εκτός της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά η συνολική εικόνα της ομάδας που δεν πείθει και προκαλεί προβληματισμό για το αν είναι εφικτή η αγωνιστική της ανάταση πριν να είναι πολύ αργά. Η στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και οι «εξετάσεις» που ακολουθούν.

Την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του βιώνει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι μόνο η ήττα από τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ, που απειλεί να τον αφήσει εκτός της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά η συνολική εικόνα της ομάδας που δεν πείθει και προκαλεί προβληματισμό για το αν είναι εφικτή η αγωνιστική της ανάταση πριν να είναι πολύ αργά.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ακούστηκαν αποδοκιμασίες (έστω κι αν όχι μαζικές) στο ΟΑΚΑ από το δυσαρεστημένο κοινό και είναι εμφανές πως η σχέση τυφλής εμπιστοσύνης που είχε χτίσει ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο του στα χρόνια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει αρχίσει να κλονίζεται.

Τι φέρνει η επόμενη μέρα;

Το κλίμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το χθεσινό ματς ήταν πολύ βαρύ. Σκυμμένα κεφάλια και απογοήτευση παικτών και προπονητικού τιμ συνέθεταν το σκηνικό, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι το πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα δεν αρμόζει στο βάρος της φανέλας με τα έξι αστέρια. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αμέσως μετά τον αγώνα κατέβηκε στα αποδυτήρια, εμφανώς προβληματισμένος, και είχε συζήτηση με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ δεν φαίνεται πως θα λάβει εν θερμώ αποφάσεις παίρνοντας… κεφάλια, ωστόσο είναι δεδομένο ότι αν δεν αλλάξει σύντομα η εικόνα του Παναθηναϊκού στο παρκέ θα υποχρεωθεί να πάρει «μέτρα».

Η απόφαση για απόκτηση τουλάχιστον ενός παίκτη είναι ειλημμένη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει μία επιπλέον προσθήκη εφόσον κριθεί αναγκαίο. Πάντως φαίνεται πως οι λύσεις αυτή την περίοδο στην αγορά είναι περιορισμένες και δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να αλλάξουν άμεσα την εικόνα της ομάδας και σε… λογική τιμή.

«Εξεταστική» περίοδος

Το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για την Α1 προσφέρεται για… ξέσπασμα μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες (κάτι που είχε να συμβεί από το 2008, όταν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει από Άρη και Μαρούσι για το πρωτάθλημα, καθώς και Σιένα για το Top 16), αλλά οι πραγματικές εξετάσεις για το «τριφύλλι» έρχονται την Πέμπτη, όταν υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ενδεχόμενη νίκη επί της «βασίλισσας», πέραν του ότι θα βελτιώσει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης στο Top 16, μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους παίκτες του Παναθηναϊκού, που πέρα από τις αισθητές αγωνιστικές δυσλειτουργίες είναι εμφανώς αγχωμένοι. Δεν εξηγούνται διαφορετικά τόσο άσχημα ποσοστά σε βολές (16/29, 55,2%), δίποντα (18/39, 46,2%) και τρίποντα (5/24, 20,8%).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x