Νίκος Κατσαρός

Μόνο η παρουσία τους μετράει

Μετά τις αποκαλύψεις των παικτών της ΑΕΚ στους οπαδούς που πήγαν στα Σπάτα νομίζω ότι υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β' Εθνική.

Μετά τις αποκαλύψεις των παικτών της ΑΕΚ στους οπαδούς που πήγαν στα Σπάτα, σύμφωνα με τις οποίες ζουν με δανεικά, προκειμένου να πληρώσουν τα διόδια και τρώνε πολύ στο ξενοδοχείο πριν τους αγώνες επειδή υποσιτίζονται τις υπόλοιπες ημέρες, νομίζω ότι υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β' Εθνική.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Αγωνιστικά, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση με έντεκα βαθμούς. Σύμφωνα με τον Λίνεν, της χρειάζονται 23-24 ακόμη για να σώσει την κατηγορία. Με την εικόνα που παρουσιάζει κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Για να βελτιωθεί η ομάδα αυτή, όσο χρειάζεται για να πραγματοποιήσει την υπέρβαση, πρέπει να ενισχυθεί τουλάχιστον με τρεις - τέσσερις παίκτες καλύτερους και πιο έμπειρους από αυτούς που διαθέτει.

Κι εδώ ερχόμαστε στο άλλο τεράστιο πρόβλημα της ΑΕΚ που είναι το οικονομικό. Η είσοδος του Βιντιάδη στην ΠΑΕ αντί να πλησιάζει μάλλον απομακρύνεται. Ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί όμως, ο χρόνος εξαντλείται και είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να αποτρέψει τον υποβιβασμό της.

Στην περίπτωση, βέβαια, που δεν υπάρξει Βιντιάδης, είναι αυτονόητο ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να επιβιώσει ως το τέλος του πρωταθλήματος. Οι οργανωμένοι οπαδοί, εκφράζοντας την απελπισία τους, έκαναν κατάληψη στο προπονητικό κέντρο, ζητώντας εξηγήσεις από αυτούς που ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση αλλά και λύσεις, δηλαδή χρήματα.

Έναντι αυτών που ζητάνε, ο Νικολαΐδης τους εξέφρασε τη… συμπάθειά του και οι υπόλοιποι είναι και θα παραμείνουν εξαφανισμένοι. Θεωρώ ότι η μόνο πρακτική βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, οργανωμένοι και μη, στην ομάδα τους είναι η παρουσία τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και όπου αλλού έχουν τη δυνατότητα να την ακολουθούν. Τον πόνο, την οργή και την αγωνία τους δυστυχώς ουδείς από τους αμετόχους - μετόχους συμμερίζεται, αλλά και υπολογίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x