Γιώργος Ζαχαριάδης

Μην περιμένετε να νικήσει ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ, με αφορμή την ήττα 1-0 από τη SKODA Ξάνθη.

Το ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ και αρκετό καιρό με τον ΠΑΟΚ και έχει υποχωρήσει σε βαθμό που ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος έχουν αποκτήσει δικαίωμα στη δεύτερη θέση, είναι ηλίου φαεινότερο.

Δια γυμνού οφθαλμού αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η ομάδα έχει χάσει τον προσανατολισμό της κι αν έριξε μια εξάρα στην Καλλιθέα είναι βέβαιο ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματά της.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Μάλιστα, αν κρίνουμε από την εικόνα του αγώνα με την Ξάνθη, στην πρώτη και πιο οδυνηρή φετινή ήττα μέσα στην Τούμπα, δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Γιώργος Δώνης δεν διαθέτει το υλικό που θα τον βγάλει από τη στενωπό. Σε περιπέτειες τον έβαλε και δεν υπάρχουν δείγματα αισιοδοξίας για να ελπίζει σε επιστροφή για να αποκαταστήσει την τάξη.

Αν σκέφτεται ότι οι ίδιοι παίκτες οδήγησαν την ομάδα στη δεύτερη θέση και οι ίδιοι είναι αυτοί που δεν σκοράρουν με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει, δεν φτάνει για να εντοπίσει την αιτία του κακού…

Αναζητώντας λύσεις από τον πάγκο, όσο οι βασικοί του δεν έχουν κάτι περισσότερο από το… τουπέ του γηπεδούχου, που δεν είναι δυνατόν να σου προσφέρει γκολ αν δεν το κάνεις με μεθοδικότητα και οργάνωση, δείχνει ότι δεν εισπράττει τίποτε ουσιαστικό.

Μιλώ για τις αλλαγές που δεν άλλαξαν σε τίποτα την εικόνα του, όπως ίσως θα περίμενε ο Δώνης. Τελικά από ποδοσφαιριστές σαν τον Γκαρσία είναι δύσκολο να περιμένει πολλά, σε αυτό το σημείο της περιόδου. Είναι επίσης άγνωστο πότε θα είναι χρήσιμος όσο ακριβώς τον χρειάζεται η ομάδα του.

Άραγε θα επανέλθει ως παλιός Γκαρσία; Άραγε έχει τις δυνάμεις να προσφέρει όπως τον γνωρίζουμε; Για παράδειγμα χθες ήταν συμβατική η παρουσία του. Ηταν μια αποτυχημένη -τελικά- αλλαγή για τον Δώνη, που θυσίασε τον Κάτσε για να βρει χώρο στον Γκαρσία. Ο Κάτσε έλειψε από την ομάδα και όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο πολύτιμος.

Ο ΠΑΟΚ έχει απομακρυνθεί πολύ από την αρχική του θέση. Υπό κανονικές συνθήκες και με βάση όσα ακούσαμε κατά καιρούς να υπόσχονται οι υπεύθυνοι, θα έπρεπε να είναι με διαφορά ο δεύτερος κι όχι η ομάδα που υποχωρεί σε χαμηλότερες θέσεις. Έχει βάλει για τα καλά στο κόλπο τον Αστέρα και τον Ατρόμητο και ειδικά ο πρώτος παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Το σημαντικότερο σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως είναι αυτή για τον άσφαιρο εδώ και τρεις αγωνιστικές ΠΑΟΚ, είναι να καταφέρει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Κι αυτό ξεκινά από τον πάγκο, εφόσον υπάρχει πάντα η εμπιστοσύνη της διοίκησης. Θεωρώντας ότι το τελευταίο δεν χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, ας περιμένουμε από τη διοίκηση να ενισχύσει αυτή την ομάδα, όπως υποσχέθηκε, όσο συζητούσε με μερικά σημαντικά και ακριβά ονόματα της αγοράς.

Όσο για τον Δώνη, είναι η πιο δύσκολη στιγμή του και είναι ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει υπό πίεση και μεγάλη αμφισβήτηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x