Life

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο είναι διπλάσιο από της Eλευθερίας και αναπαριστά τον Ινδό ''Iron Man''

Με ύψος 182 μέτρα, το Άγαλμα της Ενότητας είναι το ψηλότερο παγκοσμίως και ξεπερνά άλλα, πολύ διασημότερα.

Ο Σαρντάρ Βαλαμπάι Πατέλ θεωρείται εθνοπατέρας στην Ινδία, έχοντας διαδραματίσει ενεργό και μεγάλο λόγο στο αγώνα της χώρας για απελευθέρωσή από τους Βρετανούς, η οποία επετεύχθη τελικά το 1947.

Ο Πατέλ υπήρξε ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών της χώρας, αξίωμα που κράτησε για τρία χρόνια μέχρι τον θάνατό του, το 1950 και μέχρι σήμερα η προσφορά του παραμένει βαρυσήμαντη για τους συμπατριώτες του, που το 2018 ύψωσαν το μεγαλύτερο άγαλμα στην υφήλιο προς τιμήν του.



Με ύψος 182 μέτρα (240 με τη βάση) ανεγέρθηκε στην επαρχία Γκουζαράτ, από την οποία καταγόταν ο “Iron Man” της Ινδίας όπως τον έχουν αποκαλέσει, με την κατασκευή να είναι σχεδόν διπλάσια από το Άγαλμα της Ελευθερίας (93μ.) και να αφήνει στη... 2η θέση το 128 μέτρων άγαλμα του Βούδα της πόλης Χενάν, στην Κίνα.

Πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί το Άγαλμα της Ενότητας, όπου είναι η ονομασία του, με τις εργασίες να ξεκινούν το 2013 και να ολοκληρώνονται το 2018. Έκτοτε, υπολογίζεται ότι περί τα 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το επιβλητικό άγαλμα σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x