sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Stoiximan Super League: H κορυφαία ενδεκάδα της κανονικής διάρκειας

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League έφτασε στο τέλος της και To sport-fm.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα των παικτών που διακρίθηκαν στις 26 αυτές αγωνιστικές.

Η 26η αγωνιστική της Stoiximan Super League έριξε την αυλαία της και το πρώτο… μέρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε!

Οι 14 ομάδες πέρασαν από όλες τις βαθμίδες, με τον Παναθηναϊκό να κόβει πρώτος το νήμα, τερματίζοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, τη στιγμή, που θα τον πλαισιώνουν στα επικείμενα playoffs η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Βόλος.

Ωστόσο και η «μάχη» των playouts αναμένεται να έχει και το δικό της ενδιαφέρον, ιδίως στην «ουρά», με τη Λαμία, τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό να είναι αυτοί, που θα κοντραριστούν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα παρακολουθήσαμε αρκετές συγκινήσεις, τρομερά αποτελέσματα, μεγάλες ανατροπές, ενώ επιτεύχθηκαν και πανέμορφα γκολ από ποδοσφαιριστές, που ξεχώρισαν.

Το sport-fm.gr, λοιπόν, τα βάζει κάτω και σας παρουσιάζει την 11άδα των κορυφαίων της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League αλλά και τις… ρεζέρβες που οριακά δεν πήραν φανέλα «βασικού».

Τερματοφύλακας: Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός)


Η θέση τού ανήκει δικαιωματικά! Ο Ιταλός πορτιέρε του Παναθηναϊκού είναι εκ των διακριθέντων της φετινής σεζόν για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, συνεχίζοντας με «σπασμένα φρένα» από πέρυσι. Αδιαμφισβήτητα σε αυτόν πιστώνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό η τρομερή αμυντική συγκομιδή του Παναθηναϊκού με 12 γκολ παθητικό, ενώ πέραν των τριών γκολ, που δέχθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σε όλα τα άλλα δέχθηκε μάξιμουμ ένα! Συνολικά ο Μπρινιόλι έχει πάει την υπεράσπιση της εστίας του Παναθηναϊκού σε άλλο επίπεδο, καθώς μετρά 16 clean sheets, ενώ έχει χαρίσει αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του.


Δεξί μπακ: Ουαζντί Κεσχρίντα (Ατρόμητος)


Πρόκειται για μία από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν στη Stoiximan Super League. Ο Ουαζντί Κεσχρίντα αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Σαλερνιτάνα και ενσωματώθηκε στον Ατρόμητο για να προσθέσει ανταγωνισμό με τον Κυριάκο Κυβρακίδη. Ωστόσο, ο Τυνήσιος απέδειξε με το «καλημέρα» ότι είναι ένας τρομερά ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που διαθέτει ταχύτητα και οξυδέρκεια στο παιχνίδι του, αφού έχει την ικανότητα να δίνει πλάτος στο γήπεδο και να διατηρεί σε ίσα επίπεδα τόσο το αμυντικό όσο και το επιθετικό κομμάτι. Η συγκομιδή του στα 23 ματς στα οποία αγωνίστηκε ήταν ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι ταξίδεψε στο Κατάρ με την εθνική Τυνησίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και επέστρεψε χωρίς να έχει χάσει τη φυσική του κατάσταση.


Στόπερ: Kωνσταντίνος Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ)


Φανταστική χρονιά από τον νεαρό στόπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης της άμυνας και για τον «δικέφαλο του Βορρά», αλλά και για την Εθνική ομάδα. Εξαιρετικά ψύχραιμος στις αντιδράσεις του με καίριες τοποθετήσεις, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και άρτιος με την μπάλα στα πόδια, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, εντάσσεται με το «σπαθί» του στη συγκεκριμένη ενδεκάδα. Στην κανονική διάρκεια αγωνίστηκε σε 22 ματς πετυχαίνοντας δύο τέρματα, ένα εκ των οποίων στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στόπερ: Ροντρίγκο Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα)


Μετά την καλύτερη ενδεκάδα του 2022, ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» μπαίνει σε ακόμη μια. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που θυμίζει περισσότερο «δεκάρι» με την τεχνική του κατάρτιση και μαθαίνει στους παρτενέρ του στον ΠΑΣ τη θέση του στόπερ. Άλλωστε έχει αποδείξει με την ηγετική του φυσιογνωμία ότι δεν περιορίζεται μόνο στα μετόπισθεν, αφού είναι μια σπάνια περίπτωση αμυντικού-σκόρερ, έχοντας βρει δίχτυα οκτώ φορές στη Stoiximan Super League.


Αριστερό μπακ: Χουάνκαρ (Παναθηναϊκός)


Ιδιαίτερη η περίπτωση στη θέση του αριστερού μπακ τη φετινή σεζόν, καθώς κανένας από τους «πρωτοκλασσάτους» του Big 5 δεν έπιασε φέτος το πικ του. Ωστόσο, η σοβαρότητα του Χουάνκαρ και η συνεισφορά του στον Παναθηναϊκό τον έχουν βοηθήσει να διακριθεί και φέτος. Ο Ισπανός μπορεί στο επιθετικό κομμάτι να μην έχει κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τα περσίνα, αλλά έχει καταφέρει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του στην άμυνα. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι στα τελευταία και πιο κρίσιμα παιχνίδια έδειξε να επανέρχεται στο level, που βρισκόταν πέρυσι, ωστόσο θέλει πολλή προσπάθεια για να φτάσει σε αυτό.


Αμυντικό χαφ: Nτόουγκλας Αουγκούστο (ΠΑΟΚ)


Η καλύτερη σεζόν του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα είναι η φετινή. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχει «καπαρώσει» τη θέση του βασικού εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι με διαφορά ο ΜVP του ΠΑΟΚ. Ασταμάτητος στα τρεξίματα, τρομερά βελτιωμένος στις μεταβιβάσεις του και καθοριστικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Το «πάντρεμα» του με τον Σβαμπ και τον Φιλίπε Σοάρες έχει αλλάξει αρκετά τον άξονα της ομάδα του Λουτσέσκου, ενώ φαίνεται να έχει βρει το δικό του Alter Ego στο πρόσωπο του Γιάννη Κωνσταντέλια με τον οποία συνεργάζεται άψογα. Φέτος μετρά έχει χάσει μόλις τρία ματς, ενώ έχει πετύχει τρία τέρματα.


Κεντρικό χαφ: Χουάνγκ Ινμπόμ (Ολυμπιακός)


«Το 70% της γης καλύπτεται από νερό, το υπόλοιπο 30 από τον Χουάνγκ». Αυτός ίσως και να είναι ο πιο ταιριαστός τίτλος για τον Νοτιοκορεάτη μέσο του Ολυμπιακού. Από την πρώτη μέρα που ενσωματώθηκε στους «ερυθρόλευκους» έδειξε χαρακτηριστικά τα οποία έλειπαν καιρό από τον άξονα, ενώ φαντάζει ως ο ιδανικός παρτενέρ για τον Εμβιλά. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής από την Ασία, διαθέτει απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, ενώ παρά το ιδιαίτερο σωματότυπό του διαθέτει αρκετή δύναμη, την οποία συμπληρώνει με το πείσμα του. Ακόμη ένας, που ταξίδεψε με την εθνική του ομάδα στο Κατάρ για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επιστρέφοντας αλώβητος. Στα 24 ματς που έχει αγωνιστεί μετρά δύο φανταστικά γκολ στο ενεργητικό του, όπως επίσης και τέσσερις ασίστ.


Κεντρικό χαφ: Ορμπελίν Πινέδα (ΑΕΚ)


Μπορεί ο Μεξικανός να αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Θέλτα, όμως στην ΑΕΚ έχει δώσει το 100%. Η εξάρτηση του Ματίας Αλμέιδα από τον 26χρονο χαφ είναι μεγάλη, καθώς τον έχει χρησιμοποιήσει σε όλα τα ματς. Όσοι έχουν παρακολουθήσει την «Ένωση» έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για τρομερό ποδοσφαιριστή, του οποίου οι κινήσεις είναι ένα «κλικ» μπροστά από εκείνες τον αντιπάλων του. Οι μεταβιβάσεις του είναι εύστοχες, ενώ και στο σκοράρισμα ο Πινέδα έχει δώσει πράγματα στην ΑΕΚ, αφού από τα επτά τέρματα που έχει πετύχει τα δύο είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε κρίσιμα ντέρμπι.


Αριστερό εξτρέμ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ)


Eντυπωσιακός και τη φετινή σεζόν ο επιθετικός από της «Ένωσης». Ο Λιβάι Γκαρσία αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση παίκτη, μιας και η συνολική του εικόνα δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται και έναν «βιονικό» στράικερ. Η δύναμη του είναι αξιοζήλευτη, καθώς μπορεί να εκτοπίσει κάθε αντίπαλο με ένα απλό «τζαρτζάριζμα», ενώ διαθέτει την εκρηκτικότητα, που απαιτείται για έναν πολυθεσίτη επιθετικό. Η χρησιμοποίησή του ως σέντερ φορ έχει αποζημιώσει για τα καλά τον προπονητή του Ματίας Αλμέιδα, καθώς η ΑΕΚ έχει βρει από αυτόν 11 γκολ σε 23 ματς και μάλιστα με όλους τους πιθανούς τρόπους.


Δεξί εξτρέμ: Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)


Ίσως αρκετοί θεωρήσουν ότι είναι μια… fail προσθήκη στη συγκεκριμένη ενδεκάδα, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελεί την πιο value for money επιλογή τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. O 23χρονος στράικερ του «τριφυλλιού» έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, βοηθώντας την ομάδα του να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Μπορεί να έχει πετύχει μονοψήφιο αριθμό τερμάτων (μόλις πέντε), ωστόσο σε συνδυασμό με τις ασίστ, που έχει μοιράσει, έχει χαρίσει στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνολικά 17 βαθμούς, σκοράροντας τα πιο κρίσιμα γκολ.


Σέντερ φορ: Σεντρίκ Μπακαμπού (Ολυμπιακός)


Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη ενδεκάδα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχει πάρει τα ηνία από τον Γιουσέφ Ελ-Αραμπί, βγάζοντας ασπροπρόσωπους και τους δύο προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού από την ημέρα που αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες. Παρότι ήλθε στο λιμάνι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών εγκλιματίστηκε άμεσα και άρχισε την απόσβεση παραβιάζοντας 13 φορές τις αντίπαλες εστίες. Iκανός να σκοράρει και με το δεξί, αλλά και με το αριστερό πόδι, κινείται στο όριο του οφσάιντ ενώ συνεργάζεται άψογα με τους εξτρέμ και τους επιτελικούς μέσους.




Stoiximan Super League: Η 11αδα της κανονικής διάρκειας

Στον πάγκο: Κοτάρσκι - Ροντινέι, Βίντα, Ίνγκασον, Πήλιος - Νταρίντα, Ρούμπεν Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς - Κωνσταντέλιας, Χάμες Ροντρίγκες, Καρέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x