Stories

Βίκτορ Μπόνιφας: Οι δύο χιαστοί πριν τα 22 δεν τον απέτρεψαν από το να ευδοκιμήσει σε ομάδες-όνειρο!

Το sport-fm.gr ψαχουλεύει την ιστορία του Βίκτορ Μπόνιφας, που οδηγεί την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στις επιτυχίες, παρότι μόλις στα 22 του χρόνια έχει ήδη ξεπεράσει δύο σοβαρότατους τραυματισμούς.

Η Νιγηρία είχε ανέκαθεν παράδοση στους καλούς επιθετικούς. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ονόματα όπως εκείνα του Νουάνκου Κανού, του Ρασίντ Γεκινί, του Γιακούμπου Αγεκμπένι και του Ομπαφέμι Μάρτινς στο παρελθόν, ή και τους πολύ πιο πρόσφατους Βίκτορ Όσιμεν, Αχμέντ Μούσα, Οντιόν Ιγκάλο, Αντεμόλα Λούκμαν, Πολ Ονουάτσου και Κελέτσι Ιχεανάτσο.

Υπάρχει όμως και ένα όνομα που ακόμη δεν έχει κληθεί καν στην εθνική ομάδα της αφρικανικής χώρας, παρότι αυτήν την στιγμή κοντράρει στα ίσα τον Μάρκους Ράσφορντ για τη θέση του αρχισκόρερ του Europa League - με αμφότερους να έχουν από πέντε γκολ.

Το όνομα αυτού, Βίκτορ Μπόνιφας. Όχι και το πιο αναγνωρίσιμο, ισχύει. Ωστόσο ο 22χρονος Νιγηριανός φορ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει καταφέρει να σταθεί περίφημα στο κορυφαίο επίπεδο κι ενώ η μέχρι τώρα καριέρα του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Κατευθείαν στα... βόρεια


Ο γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2000 φορ, κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φανέλα της Ρεάλ Σάφαϊρ στην πατρίδα του προτού την αφήσει για μία από τις πιο βόρειες πόλεις της Ευρώπης. Το Μπόντο, εκεί όπου εδρεύει η γνωστή μας Γκλιμτ. Ο Μπόνιφας είχε την τύχη να βρεθεί στον νορβηγικό σύλλογο όταν εκείνος ξεκινούσε την ανοδική του πορεία – την αμέσως επόμενη χρονιά, θα κατακτούσε το πρώτο του πρωτάθλημα.



Η τύχη αυτή όμως χάθηκε γρήγορα, καθώς τον Μάρτιο του ’19, λίγο καιρό μετά τη μεταγραφή, ο Νιγηριανός υπέστη ρήξη χιαστού και θα έμενε εκτός μάχης για τους επόμενους έξι μήνες!

Εντέλει, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για να κάνει το ντεμπούτο του στην Eliteserien, με την κουτσουρεμένη, πρώτη του σεζόν στον νορβηγικό σύλλογο να τελειώνει με ένα γκολ σε οκτώ συμμετοχές.

Η επόμενη χρονιά, που ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο και την άνετη κατάκτηση του τίτλου, βρήκε τον Μπόνιφας πολύ πιο δραστήριο. Όντας υγιής, ο Αφρικανός σημείωσε οκτώ γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ σε 27 συμμετοχές σε Νορβηγία και Ευρώπη, όντας πίσω από τον αρχισκόρερ Κάσπερ Γιούνκερ στην ιεραρχία της Μπόντο/Γκλιμτ.



Η πώληση του Δανού στην Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς το 2021 θα άνοιγε, θεωρητικά, τον δρόμο για την καθιέρωση του Μπόνιφας στην ενδεκάδα του κλαμπ, αν η ατυχία δεν του είχε χτυπήσει την πόρτα ξανά τον Νοέμβριο του 2020. Τότε, που υπέστη και δεύτερη ρήξη χιαστού, σε τραυματισμό που «δεν σχετιζόταν με το ποδόσφαιρο» και θα έμενε εκτός για ολόκληρο το 2021! Για την ακρίβεια, θα έπαιζε μονάχα για ένα λεπτό στο τελευταίο ματς της σεζόν με τη Μιοντάλεν...

Η μεταγραφή και η απώλεια


Η εξέλιξη αυτή όχι απλά άφησε πίσω τον Νιγηριανό, αλλά θα του στοίχιζε και μία σπουδαία μεταγραφή στο Βέλγιο και την Κλαμπ Μπριζ. Τρία εκατομμύρια ευρώ έδιναν οι «μπλε-μαύροι» για τον 20χρονο τότε ποδοσφαιριστή, ωστόσο ο τραυματισμός του, που κατά κάποιες πηγές είχε συμβεί σε ατύχημα στο λεωφορείο της ομάδας (!) είχε βάλει στοπ στη μετακίνηση.

Οι δύο τραυματισμοί μέσα σε ενάμιση χρόνο, συν τον χαμό της μητέρας του τους πρώτους του μήνες στην Ευρώπη, οδήγησαν τον Αφρικανό στην κατάθλιψη...



«Τα είχα παρατήσει, δεν με ενδιέφερε πλέον να παίζω μπάλα. Υπήρξε μία περίοδος που είχα χάσει τη μητέρα μου, είχα και έναν άσχημο τραυματισμό που με άφησε για πολλούς μήνες εκτός και μου στέρησε μια καλή μεταγραφή στην Κλαμπ Μπριζ» ανέφερε μετά από καιρό σε συνέντευξή του ο ποδοσφαιριστής, που είχε εξηγήσει ότι «είχα χάσει το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο. Ξέχασα τη διατροφή, ξεκίνησα να τρώω τα πάντα, να ζω μια κανονική ζωή. Ήθελα απλά να είμαι χαρούμενος. Πήγαινα σε πάρτι και έπινα».

Εντέλει, το 2022 ήταν πιο φωτεινό για τον Νιγηριανό, που κατάφερε να αφήσει πίσω του τους δαίμονές του και να μετρήσει οκτώ γκολ σε 23 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, προτού κάνει... όργια στα προκριματικά του Champions League, μετρώντας πέντε γκολ σε τέσσερα ματς με Κλάκσβικ και Λίνφιλντ.



Το Βέλγιο δεν τον ξέχασε


Κάπου εκεί εμφανίστηκε μία ακόμη... ομάδα-όνειρο. Μετά την απίθανη Μπόντο/Γκλιμτ, που κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του παρθενικού Europa Conference League, είχε έρθει η ώρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, με τον βελγικό σύλλογο, που είχε προβιβαστεί το 2021 και διεκδίκησε πρωτάθλημα μέσα σε μία σεζόν, να δαπανά δύο εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στο Βέλγιο τον Μπόνιφας.

Με την Ουνιόν να διαπρέπει για μία χρονιά ακόμη, ούσα αυτήν την στιγμή 2η στο πρωτάθλημα, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου και συνεχίζοντας στους «16» του Europa League.

Εκεί όπου ο Μπόνιφας μέτρησε δύο γκολ στο 3-3 με την Ουνιόν Βερολίνου, φτάνοντας τα πέντε στον θεσμό και εξασφαλίζοντας το βραβείο του παίκτη της εβδομάδας.



Συνολικά, με την Ουνιόν έχει 14 τέρματα και έξι ασίστ σε 36 αγώνες, στην πιο γεμάτη χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας του. Η κλήση στην εθνική ομάδα φαντάζει θέμα χρόνου, ο Μπόνιφας είναι υγιής και ανεβασμένος και το μέλλον προβλέπεται λαμπρό.

Ο Νιγηριανός βλέπετε, άφησε πίσω του τους δύο χιαστούς και ευδοκιμεί ξανά σε μια ομάδα από αυτές που γράφουν τα ωραιότερα παραμύθια. Για την ώρα, τουλάχιστον. Το μέλλον ενδέχεται να τον βρει σε ακόμη πιο λαμπερούς τόπους... Όπως άλλωστε αναφέρει και στο προφίλ του στο Instagram, «η πραγματικότητα είναι λάθος, τα όνειρα είναι αληθινά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x