Stories

Ισραήλ-Χαμάς: Μαρτυρίες στο sportfm.gr για τον πόλεμο

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο sportfm.gr από τους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές, Ταλ Καχίλα και Έλι Ελμπάζ, που έχουν περάσει και από την Ελλάδα για την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί.

Ο κόσμος παρακολουθεί για ακόμη μια φορά συγκλονισμένος τα όσα γίνονται σε άλλη μία εμπόλεμη κατάσταση, αυτή τη φορά στο Ισραήλ μετά την εισβολή και την επίθεση της Χαμάς.

Ακόμη μια φορά που στην Μέση Ανατολή υπάρχει... αιματοκύλισμα, με άμαχο πληθυσμό να την πληρώνει: Γυναίκες, παιδιά, βρέφη, απλοί πολίτες χάνουν τις ζωές τους, τραυματίζονται σοβαρά.

Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει κατά το παρελθόν από την Ελλάδα και την Σούπερ Λίγκα λένε στο sportfm.gr τις εμπειρίες τους. Ο λόγος για τον Ταλ Καχίλα, τον στόπερ που φόρεσε τη φανέλα του Ατρομήτου και τον Έλι Ελμπάζ που αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αμφότεροι, μένουν στην πατρίδα τους, στο Ισραήλ και αγωνίζονταν εκεί σε ομάδες μέχρι να ξεσπάσει η εμπόλεμη κατάσταση...

Ταλ Καχίλα: «Ξέρω κόσμο που έχει απηχθεί από τη Χαμάς – Δολοφονούνται αθώοι άνθρωποι»



Πρώτος που εξιστορεί τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ ο Ταλ Καχίλα, ο οποίος προσπαθεί ορισμένες φορές μάλιστα να βοηθήσει τους συμπατριώτες του εθελοντικά με διάφορες ενέργειές του.

«Ήταν γιορτή για τον εβραϊκό λαό. Όλοι γιόρταζαν ξέγνοιαστα με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Η ζωή εδώ ήταν πολύ καλή μέχρι εκείνο το πρωινό, όταν η Hamas, μια τρομοκρατική ομάδα, αποφάσισε να επιτεθεί στη χώρα μας αιφνιδιαστικά», τονίζει στο ξεκίνημα της συνομιλίας μας.

Για να συνεχίσει, περιγράφοντας την… απόβαση της Χαμάς στη χώρα και τα όσα σοκαριστικά έλαβαν χώρα: «Στη συνέχεια πήγαν σε μια μεγάλη γιορτή όπου βρίσκονταν περισσότερα από 3000 άτομα. Άρχισαν ξαφνικά να πυροβολούν τους πάντες, όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Μπήκαν στα σπίτια των ανθρώπων, τους απήγαγαν από τα σπίτια τους και τους έσερναν στο δρόμο, ενώ ήταν αιμόφυρτοι και χτυπημένοι. Για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει πραγματικά να είσαι πολύ σκληρός, να μην έχεις καρδιά και ψυχή. Είναι απίστευτα όλα αυτά…».

Ισραήλ: Μαρτυρίες για τον πόλεμο στο sportfm.gr

«Πολλές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων μωρών ή ακόμα και παιδιών από 4 ετών και κάτω, πολλοί φίλοι που ξέρω, έχουν δολοφονεί και άλλοι απήχθησαν στη Γάζα. Έχουν βιάσει πολλά κορίτσια, τους έχουν φερθεί με απίστευτο τρόπο. Αυτά τα κορίτσια και οι γυναίκες υπέστησαν τη χειρότερη κακοποίηση που μπορεί να φανταστεί κανείς. Και αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με περισσότερους από 1000 δολοφονημένους και τουλάχιστον 200 τους οποίους έχουν απαγάγει και εκατοντάδες ακόμη ανθρώπους τραυματίες στα νοσοκομεία», συνεχίζει και συγκλονίζει.

«Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα δει επιτέλους με ποιους έχουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, αυτοί είναι τρομοκράτες που δολοφονούν αθώους ανθρώπους. Ελπίζουμε πραγματικά ότι όλα αυτά θα τελειώσουν σύντομα και θα επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή εδώ, παρόλο που θα είναι πολύ δύσκολο να συνέλθουμε σωματικά και ψυχικά από όσα περάσαμε εδώ αυτές τις μέρες», υποστήριξε.

Ο Καχίλα αναφέρεται και στην καθημερινότητα πλέον των ανθρώπων του Ισραήλ: «Έχεις πολλά μέρη που δεν μπορείς να πας, οπότε ουσιαστικά και να βγεις από το σπίτι σου... Και έχεις μέρη που μπορείς να πας... Αλλά η αλήθεια είναι πως είναι τρομακτικό γιατί σε κάθε μέρος μπορεί ξαφνικά να έρθει κάποιος και να κάνει κάτι που δεν το περιμένεις... Οπότε είναι καλύτερα να μείνεις σπίτι μέχρι να τελειώσει.

Ισραήλ: Μαρτυρίες για τον πόλεμο στο sportfm.gr

Σας λέω, πολλοί άνθρωποι όπως γυναικόπαιδα, μωρά και στρατιώτες πεθαίνουν… Προς το παρόν είναι 1000, αλλά θα είναι αρκετοί περισσότεροι... Υπάρχουν τόσα μέρη που δεν πάμε εκεί για να πάρουμε τα πτώματα, γιατί οι τρομοκράτες είναι ακόμα εκεί».


Για να καταλήξει: «Σήμερα είχα πάει εθελοντικά για να βοηθήσω σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Ήταν ένα μέρος όπου πήγαμε εθελοντικά για να θάψουμε πολλούς ανθρώπους, νεκρούς. Είναι το πιο άσχημο και στενάχωρο πράγμα που έχω δει στη ζωή μου πραγματικά. Ήταν υπερβολικά δύσκολο, αλήθεια».

Έλι Ελμπάζ: «Βίασαν γυναίκες και τις σέρνουν στους δρόμους»



Ο Έλι Ελμπάζ από τη μεριά του θέλει να μοιραστεί ορισμένες ιστορίες από το Ισραήλ ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει...

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξηγήσω τι συμβαίνει εδώ, την όλη κατάσταση που επικρατεί. Είναι τρελό όλο αυτό, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Αλλά θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να περιγράψω τα όσα γίνονται. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, να μοιραστώ διάφορες απίστευτες ιστορίες μαζί σας», τόνισε αρχικά.

«Πρώτα από όλα δεν μπορούμε να φύγουμε από τα σπίτια μας, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Πάνω από 900 άνθρωποι πέθαναν ήδη, πάνω από 2500 τραυματίστηκαν. Και αυτό είναι ακόμη η αρχή, δεν είναι καν το τέλος του πολέμου. Υπάρχουν περισσότεροι από 130 απαχθέντες, οι περισσότεροι είναι παιδιά και γυναίκες. Κάθε μέρα πέφτουν βόμβες εδώ, παντού», συνέχισε.

Ισραήλ: Μαρτυρίες για τον πόλεμο στο sportfm.gr

«Τρομοκράτες μπήκαν στο Ισραήλ και απήγαγαν ανθρώπους από τα σπίτια τους. Αυτή η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε αυτή τη στιγμή. Θα σας πω μερικές ιστορίες από αυτές τις ημέρες, απλά για να καταλάβετε τι συμβαίνει εδώ», υποστηρίζει!

Στη συνέχεια, ο Ελμπάζ θέλησε να μοιραστεί κάποιες... φρικιαστικές ιστορίες μαζί μας: «Πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν οι φήμες, οι οποίες φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, ότι οι φρικαλεότητες από την πλευρά της Hamas έφτασαν στον μέγιστο βαθμό! Τα κορμιά από 40 μωρά και παιδιά βρέθηκαν. Μερικά από αυτά τα σώματα μάλιστα είναι αποκεφαλισμένα…

Ισραήλ: Μαρτυρίες για τον πόλεμο στο sportfm.gr

Σκεφτείτε τη χειρότερη μεταχείριση που μπορεί να υποστεί ένα ανθρώπινο ον. Η Hamas τα έκανε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα που δεν μπορείτε να φανταστείτε στους κατοίκους του Ισραήλ. Υπάρχουν μωρά αποκεφαλισμένα, το καταλαβαίνετε; Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους. Βίασαν γυναίκες, τις σέρνουν στους δρόμους μπροστά στα μάτια όλων…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x