Stories

Από τάπα στον Ντέιβις μέχρι πόστερ στον Πόρτις: Ο Κέντρικ Ναν μπορεί να κάνει τα πάντα!

Ο Κέντρικ Ναν αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παίκτη του Παναθηναϊκού και το sport-fm.gr παρουσιάζει μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Κέντρικ Ναν: Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι εδώ και λίγες ώρες ο Κέντρικ Ναν! Πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση, καθώς είναι ένας παίκτης με πολλές παραστάσεις από τον... μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ενώ μοιάζει πολυτέλεια για κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας, τόσο για τα αθλητικά του προσόντα, όσο για τις επιθετικές και αμυντικές αρετές που διαθέτει.

Με αφορμή την απόκτησή του από τους «πράσινους», το sport-fm.gr παρουσιάζει μερικές από τις πιο ξεχωριστές του στιγμές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις οποίες αποδεικνύει πως μπορεί να κάνει τα πάντα!

Από την ακαδημία του ΛεΜπρόν, συμπαίκτες 10 χρόνια μετά!


Οι εξαιρετικές ικανότητες του 28χρονου, πλέον, γκαρντ ήταν ευδιάκριτες από την εποχή που ήταν πιτσιρικάς και μάγευε στα εφηβικά τουρνουά, όντας μέλος της ακαδημίας του ΛεΜπρόν Τζέιμς, το 2011. Μάλιστα, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να γίνουν συμπαίκτες ακριβώς δέκα χρόνια μετά (το 2021), με τον Ναν να μεταγράφεται στους Λέικερς του «βασιλιά».



Το ιστορικό ρεκόρ ως undrafted rookie


Μπορεί ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού να ξεχώριζε στην εφηβική του ηλικία, ωστόσο δεν κατάφερε να επιλεγεί στο draft από κάποια ομάδα. Οι Χιτ, όμως, πίστεψαν στις ικανότητές του και τον ενέταξαν στο δυναμικό τους το 2019. Και ο Ναν τους δικαίωσε με ένα ιστορικό ρεκόρ, πετυχαίνοντας 112 πόντους στα πρώτα πέντε παιχνίδια του με την ομάδα του Σποέλστρα! Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος μέχρι σήμερα, ο οποίος δεν έχει επιλεγεί από τη «λοταρία».



Το ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με 36 πόντους


Έναν μήνα αργότερα, και έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες και τις υψηλές απαιτήσεις του ΝΒΑ, έφτασε σε ακόμη ένα ρεκόρ καριέρας, όταν πέτυχε 36 πόντους κόντρα στους Χοκς, έχοντας απέναντι του έναν σπουδαίο γκαρντ, τον Τρε Γιανγκ! Μάλιστα, ήταν εξαιρετικός και πίσω από την περιφέρεια, σημειώνοντας και 6 τρίποντα.



Η μεγαλοπρεπέστατη τάπα στο «θηρίο» Άντονι Ντέιβις στους τελικούς του 2020


Φυσικά, εκτός των επιθετικών του αρετών, ο 28χρονος γκαρντ έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι πολύ καλός και στην άμυνα, τόσο λόγω της αθλητικότητάς του, όσο και της δύναμης που διαθέτει. Κάτι που απέδειξε περίτρανα και στους τελικούς του 2020, ανάμεσα στους Λέικερς και τους Χιτ, απέναντι στον Άντονι Ντέιβις. Το «φρύδι» είχε καλή θέση και πήγε να καρφώσει την μπάλα, αλλά υποτίμησε τις δυνατότητες του -17 πόντους κοντύτερου- Ναν και δέχθηκε μία... ξεγυρισμένη τάπα!



Το επικό πόστερ στον Πόρτις


Ένα ακόμη highlight της καριέρας του, είναι και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα σε αναμέτρηση των Χιτ απέναντι στους Μπακς. Αφού ξεκίνησε τη φάση με κλέψιμο της μπάλας, πήρε όλο τον ανοιχτό διάδρομο προς το καλάθι των «ελαφιών», με τον Μπόμπι Πόρτις να τον καταδιώκει για να τον ανακόψει. Ωστόσο, τα αθλητικά προσόντα του Ναν μίλησαν από μόνα τους, κάνοντας τον... πόστερ, κερδίζοντας και το φάουλ.



Η εντυπωσιακή τάπα από τον Γιάννη


Όπως είναι λογικό, κάθε παίκτης έχει και κακές στιγμές. Το ίδιο φυσικά συνέβη και με τον Κέντρικ Ναν σε ένα παιχνίδι κόντρα στο Μιλγουόκι, τον περασμένο Απρίλιο. Εκεί, όπου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, έκλεψε την μπάλα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και έφυγε για να την αφήσει στο καλάθι. Ο «Greek Freak», όμως, έδειξε ότι δεν είναι... Πόρτις και με μία απίθανη τάπα, του «κατέβασε τον γενικό», δείχνοντας του πως την επόμενη φορά που θα τον αντιμετωπίσει, θα πρέπει να είναι πιο... σίγουρος για τέτοιες ενέργειες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x