Stories

Μαίρη Μπέικον: Η ιππέας-μοντέλο που ήταν μέλος της Κου Κλουξ Κλαν και αυτοκτόνησε με πιστόλι

Η Μαίρη Μπέικον ανήκει στο πάνθεον ως μία από τις καλύτερες ιππείς στα χρονικά. Έχοντας τον κόσμο στα πόδια της, εξαιτίας ενός τρομερού λάθους… έδωσε τέλος.

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για την Μαίρη Μπέικον, η οποία το 1969 εισχώρησε στον αντροκρατούμενο χώρο της ιππασίας, κατόρθωσε να κυριαρχήσει πλήρως και να αναγνωρίζεται σήμερα ως πρωτοπόρος.

Στις 5 Ιουνίου κατέκτησε την πρώτη θέση για πρώτη φορά στην επαγγελματική της καριέρα, ενώ πριν 12 εβδομάδες είχε φέρει στην ζωή την κόρη της!

Διασημότητα δεν γίνεσαι μονάχα από τις αδιαπραγμάτευτες ικανότητές σου αλλά και από τις εντυπώσεις που αφήνεις στο ευρύ κοινό και η Μπέικον με τις ατάκες της έμεινε στην συνείδηση του κόσμου.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον λόγο που φοράει πολύχρωμα εσώρουχα πάνω από το άσπρο πανωφόρι της, έδωσε μία απάντηση που μέχρι τις μέρες μας μνημονεύεται και πέρασε στα βιβλία.

«Όταν είμαι πρώτη στην κούρσα, θέλω τα αγόρια να έχουν να κοιτάξουν κάτι»!

Ποζάροντας για το γνωστό περιοδικό “Playboy’’ και τις προσδοκίες που είχε στον δρόμο για το σετ με αφοπλιστικό τόνο ανέφερε:

«Σκεφτόμουν ότι απλά ήθελαν φωτογραφίες πασαλειμμένη με λάσπη στο πρόσωπό μου μετά τον αγώνα. Όταν μου ζήτησαν γυμνή φωτογράφηση, μου άρεσε».

Σε ένα άκρως αστείο περιστατικό με κεντρικό πρωταγωνιστή τον άντρα της κατά την διάρκεια ενός αγώνα, όπου ο Τζόνι Μπέικον κατά λάθος πέφτει πάνω της με αποτέλεσμα να τιμωρείται!

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το περιστατικό τελείως ανεπηρέαστη σχολίασε με τον δικό της τρόπο την συνθήκη που δημιουργήθηκε «δεν έγινε τίποτα, τον τιμώρησα με πέντε… βράδια».

Φυσικά, με το πέρασμα των ετών οι ατάκες μένουν αναλλοίωτες και το περιεχόμενο χάνεται στα χρονοντούλαπα…

Η Μαίρη Μπέικον υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες αναβάτριες που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τις μέρες μας. Το 1970 πήρε μέρος σε 697 αγώνες και τέσσερα χρόνια αργότερα θεωρούταν η σπουδαιότερη γυναίκα ιππέας στα χρονικά.

Εκείνη την εποχή για μία γυναίκα δεν ήταν δύσκολο να κυριαρχεί στον αθλητισμό και η Μπέικον όχι μόνο το γνώριζε, αλλά κατά κάποιον περίεργο τρόπο έδωσε έναν ορισμό.

«Πρέπει να είσαι κυρία, όταν είσαι δίπλα από το άλογο και άντρας όταν πάνω του. Είμαι άντρας από τη στιγμή που ανοίγει η πύλη της εκκίνησης έως ότου το άλογο περάσει την γραμμή του τερματισμού, και του έχω πάρει ό,τι θέλει να δώσει. Αλλά όταν είσαι μια ξανθιά που φοράει μακιγιάζ, όταν δουλεύει ως αναβάτρια και έχει πάει στο Playboy, διαπιστώνεις ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι ελκυστικός. Πιστέψτε με, ο πιο κοντινός δρόμος στην καρδιά ενός προπονητή δεν είναι μέσω του στομαχιού του».

Έχοντας τον κόσμο στα πόδια της, έναν χρόνο αργότερα έμελλε να πραγματοποιήσει ένα τόσο σοβαρό σφάλμα, με αποτέλεσμα η καριέρα της να πάρει την κάτω βόλτα και το άστρο της να εξασθενίσει σιγά-σιγά. Τον Απρίλιο παρευρέθηκε σε ένα γεγονός της Κου Κλουξ Κλαν και ως ένα από τα διασημότερα πρόσωπα της ζητήθηκε να μιλήσει. Πως έγινε γνωστό; Μία τοπική κάμερα βιντεοσκόπησε την ομιλία και από και πέρα τα νέα κυκλοφόρησαν σαν… πανδημία.

0

«Είμαστε καλοί, λευκοί, χριστιανοί άνθρωποι που εργαζόμαστε για μια λευκή Αμερική. Ενταχθείτε στην Κου Κλουξ Κλαν».

Ως φυσικό επακόλουθο οι διαφημίσεις ακυρώθηκαν αμέσως. Έχασε αμέσως μία άκρως επικερδές σποτάκι στην Ολλανδία για προώθηση τσιγάρων.

Όμως, το έσχατο καρφί δεν τοποθετήθηκε ακόμα…

Πραγματική τραγωδία και πληγή ανοιχτή αποτέλεσε ο ακαριαίος θάνατος σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1977 και ο θάνατος του Τζόνι Μπέικον θεωρήθηκε ακαριαίος!

Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας προσπάθησε να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά οι συνεχείς τραυματισμοί στεκόντουσαν ως ανυπέρβλητο εμπόδιο μπροστά της. Μάλιστα, λέγεται ότι υπέφερε από ζαλάδες και πολλοί ειδικοί την είχαν ενημερώσει πως πρέπει να αποχωρήσει, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χτύπησε στο κεφάλι κατά την διάρκεια της καριέρας της.

Στις 7 Ιουνίου 1991, η Μαίρη Μπέικον, που υπέφερε από τις συνεχιζόμενες και οδυνηρές συνέπειες των πολλαπλών ατυχημάτων ιππασίας και του καρκίνου του της μήτρας που είχε διαγνωστεί, άφησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, πήγε στο αυτοκίνητό της, έβγαλε ένα όπλο από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου της και επέστρεψε στο δωμάτιό της. Περίπου 25 λεπτά αργότερα, μια καμαριέρα άνοιξε την πόρτα για να καθαρίσει το δωμάτιο. Η Μπέικον ήταν στο πάτωμα, το αίμα σχημάτιζε μία λίμνη γύρω από το κεφάλι της και ήταν εμφανές πως. Η Μαίρη Μπέικον έφυγε από την ζωή στις 8 Ιουνίου στη 1:45 το μεσημέρι.

Δεκαέξι μέρες μετά τον θάνατό της, η Μαίρη Μπέικον επέστρεψε στο Μπέλμοντ Παρκ και οι στάχτες της απλώθηκαν πάνω από τον τάφο του Ρουφιάν… του κατά γενική ομολογία σπουδαιότερου αναβάτη που υπήρξε ποτέ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x