Stories

Ολυμπιακός: Ο Ελ Καμπί γίνεται η νέα «αιχμή» του… ερυθρόλευκου δόρατος!

Μόνο κέρδος έχει ο Ολυμπιακός από την παρουσία του Αγιούμπ Ελ Καμπί στη κορυφή της επίθεσης, με τον Μαροκινό επιθετικό να αποδεικνύει όλο και περισσότερο πως ήρθε στον Πειραιά…για να μείνει.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κέρδισε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όμως ένα από τα μεγάλα κέρδη του ήταν η παρουσία του Αγιούμπ Ελ Καμπί.

Το έργο του Μαροκινού σέντερ φορ, που καλείται να μπει στα παπούτσια του συμπατριώτη του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο. Κρας τέστ, όπως αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια, δε, αποτελούν αυτά που θα αποδείξουν εάν είναι ο ιδανικός, ώστε να πάρει τη διαδοχή και να επωμιστεί το βάρος, στην κορυφή της επίθεσης.

Και ο Ελ Καμπί έδειξε, για ακόμα μία φορά, ότι δε μασάει από προκλήσεις. Αν και ενσωματώθηκε μόλις την Παρασκευή στις προπονήσεις, παρότι ήταν ψυχολογικά επηρεασμένος από όσα έγιναν στο Μαρόκο με τα χιλιάδες θύματα από τον φονικό σεισμό, δεν πτοήθηκε. βρισκόταν παντού από τη μέση και μπροστά, βοηθώντας την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, ακόμα και με τον τρόπο που κινείται μακριά από τη μπάλα και αποδείχτηκε ένας τρομερά έξυπνος φορ. Κατά το σημείο όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο» ήταν αυτός που βρήκε τη λύση, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 38ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ποντένσε. Κίνηση προς την «καρδιά» της περιοχής της ΑΕΚ, με αποκορύφωμα την κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρνει στους «ερυθρόλευκους» η εικόνα του 30χρονου φορ, και δεν μιλάμε μόνο για το παιχνίδι στην «Αγιά Σοφιά». Ήδη σε 8 εμφανίσεις έχει πετύχει 4 γκολ, μπαίνοντας σχεδόν αμέσως στο «πετσί του ρόλου». Μετά τα δύο γκολ, στο πρώτο παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι, για τα πλέι οφ του Europa League, αλλά και το «βάπτισμα πυρός» στο πρωτάθλημα, επί της Λαμίας, ήρθε η ώρα και για το πρώτο του γκολ σε ένα από αυτά τα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ως must win. Ακόμα κι αν αυτή η νίκη δεν ήρθε, σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός έμεινε «όρθιος» στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ΑΕΚ και με πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί.



Ο Μαροκινός στράικερ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των Πειραιωτών, μέχρι στιγμής, μαζί με τον Γιώργο Μασούρα, την ίδια στιγμή που ο Κώστας Φορτούνης τους ακολουθεί με 3 γκολ. Μάλιστα, ο Ελ Καμπί παίζει σχεδόν μία ώρα ανά αγώνα (60,7 λεπτά), σκοράροντας κάθε 103,5 λεπτά, βρισκόμενος μάλιστα εκτός της πρώτης πεντάδας των παικτών, οι οποίοι έχουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στη Super League είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τις περισσότερες τελικές (10) αλλά και αυτές που έχουν καταλήξει εντός εστίας, 4 τον αριθμό. Ένας ποδοσφαιριστής απίστευτα ικανός να σκοράρει, αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι έχει 2 γκολ ανά παιχνίδι, σε συνδυασμό με 2,05 τελικές. Μία αναλογία διόλου ευκαταφρόνητη. Κάθε άλλο μάλιστα.

Ούτε στο δημιουργικό κομμάτι τα πάει άσχημα. 22,5 ακριβείς πάσες, κατά μέσο όρο, με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει στο 82,3%. Ακόμα ένα δείγμα από το οποίο μπορούμε να αντιληφθούμε το γεγονός ότι δεν είναι «μονόχνοτος» επιθετικός και θέλει να έχει παρουσία όχι μόνο στο τελείωμα, αλλά και το χτίσιμο των φάσεων.

Το κυριότερο όλων είναι η όρεξη που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κανένας δισταγμός και πλήρης αντίληψη της αποστολής του, ενώ ο Ολυμπιακός μοιάζει τυχερός που τον πρόσθεσε στη φαρέτρα του.

Η κληρονομία, άλλωστε, που έχει αφήσει στο Λιμάνι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι μεγάλη και η διαδοχή του, στο κέντρο της επίθεσης, είναι μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Και αυτό δίνει ακόμα περισσότερους πόντους, εν όψει συνέχειας, στον Ελ Καμπί, βάσει της μέχρι τώρα εικόνας του.

Προς το παρόν συνίσταται υπομονή για την περίπτωσή του. Ωστόσο, αυτή η θέληση και ο τρόπος σκέψης μας προϊδεάζει για μεγάλα πράγματα. Και ίσως ο Ολυμπιακός με τον 30χρονο επιθετικό να χτύπησε ακόμα μία «φλέβα χρυσού».

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x