Stories

Με οδηγό… Αβραάμ και παράδοση κόντρα στη Σλόβαν ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός καλείται να συνέλθει για να αποκλείσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και η ιστορία δείχνει τον δρόμο… μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Ο Ολυμπιακός με τον Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκου του πια, καλείται να μαζέψει τον «πληγωμένο» του εγωισμό και να ανασυνταχθεί, ενόψει των προσεχών αναμετρήσεων με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Μπορεί η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία των «ερυθρόλευκων» να μπουν σε ομίλους Champions League να έφερε δικαιολογημένη «μουρμούρα» στις τάξεις των φιλάθλων τους, αλλά το Europa League δεν θεωρείται αμελητέα ποσότητα και ο σύλλογος οφείλει να βρίσκεται εκεί. Η αντίπαλος στον τρίτο προκριματικό γύρο γνωστή, η Σλόβαν Μπρατισλάβας από την Σλοβακία. Μια ομάδα με άκρως θετική παράδοση για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που ήταν εκεί στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, στις οποίες υπάρχει απόκλιση 12 χρόνων.

Στις 29 Ιουλίου 2009, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την άγνωστη μέχρι τότε, Σλόβαν, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Στην Μπρατισλάβα το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’ με γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Στο 21’, ο Βραζιλιάνος, αριστερός μπακ-χαφ, Λεονάρντο, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Στο «Γεώργιος Καραισκάκης» το παιχνίδι έληξε ξανά 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Τα τέρματα σημείωσαν ο Έντσο Μαρέσκα στο 35’ και ο Ντιόγκο στο 56’. Άξιο αναφοράς, πως οι Πειραιώτες εκείνη την χρονιά αγωνίστηκαν στους ομίλους του Champions League, περνώντας αλώβητοι την προκριματική φάση, χωρίς να δεχτούν κάποιο γκολ, ενώ στην συνέχεια έφτασαν μέχρι τη φάση των 16 όπου αποκλείστηκαν από τη γαλλική Μπορντό. Στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός, έσπασε την κυριαρχία τους, έπειτα από πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα.



Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά πέρυσι. Αυτή τη φορά για τα Play off του Europa League, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει υποστεί πλήγμα στον εγωισμό της λόγω του αποκλεισμού από τη Λουντογκόρετς, για την είσοδο τους στους ομίλους του Champions League. Η πρώτη αναμέτρηση στο Φάληρο, έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς επικράτησε με σκορ 3-0. Τα τέρματα σημείωσαν οι Μαντύ Καμαρά στο 37’, Παπέ Αμπού Σισέ στο 52’ και Βασίλ Μπόζικοφ με αυτογκόλ στο 68’.



Η ρεβάνς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον δε, από την στιγμή που οι Σλοβάκοι, έμειναν με 10 παίκτες, μόλις στο 26’, ύστερα από την απευθείας αποβολή του Βερνόν Ντε Μάρκο που πήγε με προτεταμένες τις τάπες, πάνω στον Μαντί Καμαρά. Η αναμέτρηση τελείωσε με σκορ 2-2. Για τους «ερυθρόλευκους» δίχτυα είχαν βρει οι Ελ Αραμπί και ο Χένρι Ονιεκούρου, ενώ για την Σλόβαν σκόραραν οι Εζέκιελ Εντί και Αντρέ Γκριν. Η πορεία του Ολυμπιακού στην συνέχεια γνωστή. Οι Πειραιώτες έφτασαν ως τη φάση των 32 του Europa League, όπου δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Αταλάντα, ενώ στην Ελλάδα διατήρησαν τα σκήπτρα του πρωταθλητή.



Ολυμπιακός και ομάδες από την Σλοβακία δεν αποτελούν όμως πάντα ευχάριστες ιστορίες. Το μακρινό 1961, η ομάδα από τον Πειραιά στην πρώτη της συμμετοχή στο Κύπελλο Κυπελλούχων, τέθηκε αντιμέτωπη με τη Ζίλινα, για τον δεύτερο γύρο. Στο πρώτο παιχνίδι τα δύο τέρματα του Γιώργου Σιδέρη δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν την εντός έδρας ήττα με σκορ 3-2. Στον αγώνα ρεβάνς στην τότε ενωμένη Τσεχοσλοβακία, η Ζίλινα νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό με 1-0, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 2 κόκκινες κάρτες για κάθε ομάδα. Στο 59’ αποβλήθηκαν ο Αριστείδης Παπάζογλου και ο Τζούλιους Ντέιβιντ, ενώ 19’ αργότερα ήταν σειρά του ετέρου Παπάζογλου, Σάββα, μαζί με τον Αλεξάντερ Χόρβαθ να πάρουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο, τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x