Stories

«Τους έχασε και η κάμερα»: Το γκολ του αιώνα σημειώθηκε σε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και… λάτιν ρυθμούς

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και το sport-fm.gr θυμάται το απίθανο γκολ του Νέρι Καστίγιο μετά τη συνεργασία των Ριβάλντο-Ζιοβάνι στο 5-1 των Πειραιωτών το 2004.

Μπορεί κατά τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα ο ΠΑΟΚ να μην διεκδικούσε πρωταθλήματα, ωστόσο οι συναντήσεις με τον Ολυμπιακό είχαν πάντοτε το ενδιαφέρον τους. Ποιος να ξεχάσει άλλωστε μεγάλες «ασπρόμαυρες» επιτυχίες όπως το 4-2 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2001 ή το χορταστικό 4-3 υπέρ των Πειραιωτών το 2003.

Στις 30 Οκτωβρίου του 2004 λοιπόν, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι αντάμωσαν για πρώτη φορά στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης». Ήταν ματς για την 6η αγωνιστική της Α’ Εθνικής και το πρώτο ντέρμπι που θα λάμβανε χώρο στο νεότευκτο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Το ξεκίνημα για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη σεζόν δεν ήταν και το ιδανικό, τουλάχιστον εντός συνόρων. Μετά από πέντε αγώνες, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη μία ισοπαλία (1-1 με τη Χαλκηδόνα) και μία ήττα (2-1 από την Ξάνθη), με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν μόλις την 5η θέση της βαθμολογίας και να βρίσκονται στο -3 από την πρωτοπόρο, ΑΕΚ. Οι δε Θεσσαλονικείς του Ρολφ Φρίνγκερ, ήταν 7οι και απείχαν δύο βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους».

ΠΑΟΚ πριν τη Μονακό



Το ντέρμπι λοιπόν είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία, με τον Ντούσκο από τη μεριά του να έχει στο μυαλό και την επερχόμενη, κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μονακό για το Champions League.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το γκολ του Καστίγιο με Ριβάλντο-Ζιοβάνι

Παρ’ όλα αυτά, όταν ο Γιάννης Καμινάρης σφύριξε για τη σέντρα, οι Πειραιώτες έδωσαν μία απίθανη ποδοσφαιρική παράσταση, που θα εξελισσόταν σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες τους επί του «Δικεφάλου του Βορρά»!

Μόλις στο 6ο λεπτό, ένα τραγικό λάθος του Χασιώτη επέτρεψε στον Ζιοβάνι να ανοίξει το σκορ, με τον Βραζιλιάνο να περνά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ατματσίδη.

Λίγο αργότερα, στο 13’, ήταν η σειρά ενός άλλου Βραζιλιάνου να βρει δίχτυα. Ήταν το Ριβάλντο, που με υπέροχο τελείωμα μετά από μπαλιά του Οκκά θα πετύχαινε το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα».



Ο «Ρίμπο» ξαναχτύπησε στο 26’ με ακόμη μία εξαιρετική ενέργεια από ασίστ του Τζόρτζεβιτς, με τον Σέρβο να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0 πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Όπως αναμενόταν, οι «ερυθρόλευκοι» τράβηξαν... φρένο κάπου εκεί και σκέφτονταν πλέον το ματς με τη Μονακό. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Σαλπιγγίδη στο 65ο λεπτό, με τον Καρυπίδη να αποβάλλεται στο 77’, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο τον ΠΑΟΚ.

«Χάθηκε η μπάλα, τι γίνεται εκεί»


Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι το 4-1 θα ήταν και το τελικό σκορ, ήρθε στο φινάλε η φάση που θα έμπαινε στο πάνθεον της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τον Νέρι Καστίγιο να έχει περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει εκ νέου φρεσκάδα, με τον Μεξικανό να αγγίζει το γκολ στο 86’.

Ριβάλντο και Ζιοβάνι συνδυάστηκαν άψογα και έβγαλαν τετ α τετ τον 20χρονο τότε επιθετικό όμως εκείνος νικήθηκε από τον Ατματσίδη. Αυτή, ωστόσο, ήταν η προειδοποίηση. Γιατί λίγο αργότερα, θα ερχόταν τελικά το 5-1...



Προτού ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ριβάλντο τροφοδότησε τον Καστίγιο, που επέστρεψε άμεσα την μπάλα στον Βραζιλιάνο. Εκείνος έδωσε με μία στον Ζιοβάνι, που του την έδωσε ξανά, με τον «Ρίμπο» να επιστρέφει την μπάλα στον συμπατριώτη του και εκείνος να του ξαναπασάρει, με τον άλλοτε παίκτη της Μπαρτσελόνα και της Μίλαν να στρώνει στον πιτσιρικά που δεν έχασε την ευκαιρία και... μπουμπούνισε την εστία του ΠΑΟΚ!

Συνολικά, έγιναν επτά πάσες προτού σουτάρει για το γκολ ο Καστίγιο, με τη φάση να διαρκεί έξι δευτερόλεπτα. Έξι δευτερόλεπτα κατά τα οποία οι σαστισμένοι αμυντικοί του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να σταματήσουν το λάτιν τρίδυμο του Ολυμπιακού, με τον Παύλο Παπαδημητρίου να αναφωνεί στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα πως «χάθηκε η μπάλα, Ριβάλντο, Ζιοβάνι, τι γίνεται εκεί, Καστίγιο, γκολ»!

Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος σημείωσε σε replay από πλάγια θέση πως «τους έχασε και η κάμερα», που όντως είχε εστιάσει σε Ριβάλντο-Ζιοβάνι και είχε... χάσει τον Καστίγιο που ερχόταν από πίσω...

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ (46’ Βάλλας), Καφές, Στολτίδης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (84’ Μάριτς), Τζιοβάνι, Οκκάς (69’ Καστίγιο).

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Φουτσίνι (56’ Σκαρμούτσος), Ουντέζε, Καρυπίδης, Ανδράλας, Μάρκος (33’ Ζησόπουλος), Χάγκαν, Σαλπιγγίδης, Θεοδωρίδης (46’ Σπάσιτς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x