Κώστας Νικολακόπουλος

Το πρώτο του Χάμες στο Καραϊσκάκη και το ιστορικό δεδομένα στα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

· Δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο το αποψινό στο Καραϊσκάκη. Κατ΄ αρχάς για το προφανές, ότι θα μείνουν πολύ πίσω από την κορυφή αν φέρουν ισοπαλία. Κι ακόμη πιο πίσω θα μείνει ο χαμένος, αν φυσικά υπάρξει νικητής.

· Κατά δεύτερον γιατί και οι δύο μέχρι στιγμής έχουν τραγικά αποτελέσματα παίζοντας με αντιπάλους της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας. Ο μεν Ολυμπιακός έχασε από τον Άρη στο Χαριλάου κι έφερε ισοπαλία με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Ο δε ΠΑΟΚ έχασε από τον ΠΑΟ στην Τούμπα κι έφερε ισοπαλία στο Χαριλάου.

· Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόνο Ατρόμητο, ΟΦΗ, ΠΑΣ κι Ιωνικό, φέρνοντας ισοπαλία στην Τρίπολη. Κι ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει μόνο Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Λαμία, φέρνοντας ισοπαλίες στο Ηράκλειο και στη Λιβαδειά…Τουλάχιστον η ΑΕΚ κέρδισε στο Χαριλάου, ισοφαρίζοντας την γκέλα της, με την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο.

· Ας δώσουμε μία βάση στο ότι ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ υπό τις συνθήκες τις σημερινές, δηλαδή με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από ευρωπαϊκή υποχρέωση μεσοβδόμαδα και τον ΠΑΟΚ αντίθετα να μην έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι, γίνεται για μόλις 3η φορά! Τι είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες; Το φθινόπωρο του 2017 ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 1-0 στο Καραϊσκάκη, αμέσως μετά την ήττα του 1-3 εκτός έδρας από την Μπαρτσελόνα. Στις αρχές του χειμώνα του 2019 το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είχε λήξει ισόπαλο, αμέσως μετά το Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Μπορούμε να θυμηθούμε ότι τα δύο τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στον Πειραιά έχουν λήξει ισόπαλα 1-1. Ένα για το Κύπελλο (με τα γκολ στην παράταση) κι ένα για το πρωτάθλημα (στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό). Και να σημειώσουμε ότι ιστορικά ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν έχει μπορέσει να πάρει τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό. Πάντα σταματάει στα δύο. Να δούμε αν αυτό επαναληφθεί και σήμερα κι ο Ολυμπιακός κερδίσει.

· Να προσέξουμε ότι υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη και καταφέρνει και προηγείται στο σκορ πολύ γρήγορα, με αποκορύφωμα το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι, το 1-1 του περασμένου Μαίου, όταν κι άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό! Πριν τρία χρόνια είχε προηγηθεί στο 29’ με τον Ίνγκασον και πάλι τότε το ντέρμπι είχε λήξει 1-1. Και το 2016 είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’, με τον Ολυμπιακό να το «γυρίζει» με δραματικό τρόπο, με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά.

· Ο Λουτσέσκου έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές το Καραϊσκάκη ως προπονητής του ΠΑΟΚ και όλα τα παιχνίδια ήταν πραγματικά ντέρμπι:

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 τον Οκτώβριο του 2017

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (με αυτογκόλ) το Σεπτέμβριο του 2018

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 τον Οκτώβριο του 2021

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 για το Κύπελλο τον Απρίλιο του 2021

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 τον Μάιο του 2021

Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο είναι λοιπόν ένα διπλό, μία ισοπαλία-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, άλλη μία ισοπαλία με σκορ 1-1 και δύο νίκες του Ολυμπιακού. όλα τα ματς ήταν δραματικά, 1-0, 0-1, 1-1, 2-1…

· Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Λουτσέσκου με τον Μίτσελ, ενώ έχει τη δική του, φαντάζομαι, σημασία ότι είναι το πρώτο παιχνίδι του Χάμες Ροντρίγκες στο Καραϊσκάκη! Μέχρι τώρα έχει παίξει μόνο εκτός έδρας, με τον ΟΦΗ και τον Άρη, αφού στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος ήταν τραυματίας και στο Ολυμπιακός-Γκαραμπάγκ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Πρώτη φορά λοιπόν ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα πάει απόψε στο γήπεδο θα εχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον Κολομβιανό άσο.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Το βλέπω για το αποψινό παιχνίδι; Ότι ο ΠΑΟΚ το αντιμετωπίζει ως μητέρα των μαχών! Όχι τόσο πολύ γιατί πιστεύει ότι αν κερδίσει, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, όσο γιατί βλέπει αυτό το ντέρμπι ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία «διάσωσης» της ομάδας του, που πάει από το κακό στο χειρότερο, ξεκινώντας από τον αποκλεισμό το καλοκαίρι στην Ευρώπη από τη Λέφσκι Σόφιας και φτάνοντας τώρα στην ήττα μέσα στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό και το -12 από την κορυφή της βαθμολογίας. Εάν ο ΠΑΟΚ γυρίσει αήττητος στη Θεσσαλονίκη από τον Ολυμπιακό θα έχει «κάτι» να λέει, θα «ζει». Δεν καίγεται ο ΠΑΟΚ για το τι θα κάνει σε δύο εβδομάδες με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για το σημερινό ματς «πεθαίνει».

· Κι αν στον Ολυμπιακό δεν μπουν στο παιχνίδι συνειδητοποιημένοι ότι ο αντίπαλος θα έρθει για πόλεμο, τότε πολύ απλά θα βρεθούν στο τέλος σε πολύ δυσάρεστη θέση. Η ευκαιρία του Ολυμπιακού είναι να εκμεταλλευθεί επιτέλους την έδρα και τον κόσμο του και να αποκτήσει μέσα στο παιχνίδι τον πρώτο λόγο. Ο ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα δεν είναι κακός. Πληρώνει ότι ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις κι από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο κι από τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, ενώ στο Χαριλάου, που έφερε 0-0 με τον Άρη, θα μπορούσε να νικήσει από το α΄ ημίχρονο, όπως και να χάσει στο β΄ ημίχρονο,

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x