Stories

ΠΑΟΚ Vs Δανία: Δεν είναι και η... χειρότερή του!

Με αφορμή την κλήρωση του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ στο Europa Conference League, το sport-fm.gr θυμάται τα παλαιότερα ματς των Κυπελλούχων με Δανούς.

Κρίνοντας από το τι ομάδες μπορούσαν να πετύχουν, στον ΠΑΟΚ μάλλον νιώθουν ανακουφισμένοι που θα αντιμετωπίσουν τη Μίντιλαντ στα play-offs του Europa Conference League.

Όχι βέβαια πως δεν είναι άκρως επικίνδυνη η δανέζικη ομάδα, αλλά όσο να ‘ναι, δεν κουβαλά ούτε τη φανέλα της Μαρσέιγ, ούτε την ποιότητα της Λέστερ, ούτε την εμπειρία της Σέλτικ, της Αϊντχόφεν και της Φενέρμπαχτσε.

Συνολικά, αυτή θα είναι μόλις η τέταρτη φορά που οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν ομάδα από τη Δανία.

Μέχρι τώρα, έχουν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες σε έξι ματς κόντρα σε εκπροσώπους της χώρας του ευρωπαϊκού Βορρά, με τα αποτελέσματα ενάντια στην Κοπεγχάγη να είναι ασφαλώς τα πιο πρόσφατα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μέτρησε πρώτα ένα εκτός έδρας 2-1 επί της ομάδας του Ζέκα και του Οικονόμου και εν συνεχεία είδε τους Δανούς να τον... ξεπληρώνουν με το ίδιο νόμισμα, επικρατώντας 2-1 στην Τούμπα, με ανατροπή.





Στο παρελθόν, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει κοντραριστεί και με τις Βέιλε και Μπρόντμπι. Την πρώτη της είχε βρει απέναντί του στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1977/78, νικώντας 2-1 εντός έδρας αλλά χάνοντας 3-0 εκτός, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Με τη δεύτερη, ο ΠΑΟΚ έχει αναμνήσεις πολύ πιο ευχάριστες αλλά και πολύ πιο πρόσφατες. Τη σεζόν 2015/16, είχε διαλύσει με 5-0 την Μπρόντμπι με... όργια του Μακ στην Τούμπα για τα playoffs του Europa League, με το 1-1 της ρεβάνς να κλειδώνει, απλώς, την πρόκριση του ελληνικού συλλόγου.



Αναλυτικά:

Κύπελλο Κυπελλούχων 1977/78: 2-1, 0-3 με Βέιλε
Europa League 2016/16: 5-0, 1-1 με Μπρόντμπι
Europa Conference League 2021/22: 1-2, 2-1 με Κοπεγχάγη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x