Stories

Τζαβέλλας και Ολυμπιακός: Μια σχέση… όχι ακριβώς αγάπης!

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! Ο Γιώργος Τζαβέλλας θα παίξει τελικά στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ και με αφορμή την επιστροφή στο «Καραϊσκάκη», το sport-fm.gr ξετυλίγει το love story (not) με τους Πειραιώτες…

Οι μεγάλες αγάπες (συνήθως) αντέχουν στον χρόνο. Μπορεί να φθείρονται και να ξεχνιούνται προσωρινά, αλλά πάντα φουντώνουν όταν ανταμώνουν.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και με τις μεγάλες αντιπάθειες. Με τις κόντρες και τις «βεντέτες».

Σαν αυτή που έχει αναπτυχθεί και θ’ αναβιώσει την Κυριακή ανάμεσα στον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Ολυμπιακό

Τζαβέλλας και Ολυμπιακός: Μια σχέση… όχι ακριβώς αγάπης!

Έστω και 48 περίπου ώρες πριν το ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ, ο Έλληνας αμυντικός εξασφάλισε τη συμμετοχή του. Με την αθώωσή του για όσα συνέβησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σφραγίστηκε ότι θα επιστρέψει μετά από έξι χρόνια στο «Καραϊσκάκη».

Παρόλο λοιπόν που οι εξέδρες θα είναι άδειες και αυτή τη φορά δεν θα γίνει στόχος τους, θα είναι σίγουρα αισθητή στην ατμόσφαιρα η σχέση αλληλοεκτίμησης που… δεν υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Τζαβέλλας θα μπορούσε να έχει κάνει το «μπαμ» στην καριέρα του φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το 2010 που ήταν hot όνομα της μεταγραφικής αγοράς με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στον Πανιώνιο, οι Πειραιώτες συμπεριλαμβάνονταν στους ενδιαφερόμενους να τον αποκτήσουν (θεωρούμενοι μάλιστα και φαβορί κάποια στιγμή).

Ωστόσο ο τότε φέρελπις μπακ δεν πήγε ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε σε κάποια άλλη από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες που επίσης ενδιαφέρονταν. Πήρε μεταγραφή στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Και παρόλο που επίσης παρουσιάστηκε ως στόχος του Ολυμπιακού το 2013, όταν επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Ε, από την πρώτη του κιόλας σεζόν άρχισε η σχέση… αγάπης με τους «ερυθρόλευκους». Για την ακρίβεια από το παιχνίδι του β’ γύρου στην Τούμπα.

Πρώτα λοιπόν ο Τζαβέλλας ενεπλάκη σε καυγά με τον Εντινγκά, αμέσως αφότου εκείνος είχε ξαπλώσει στο χορτάρι από την εν ψυχρώ μπουνιά του Ινσαουράλδε



Και με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι, ήταν εκείνος που λίγα λεπτά πριν τη λήξη έβαλε φωτιά στην Τούμπα, πετυχαίνοντας με το… δεξί το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΟΚ!



Εκεί που… υπερθερμάνθηκε όμως η σχέση Τζαβέλλα-Ολυμπιακού ήταν στη ρεβάνς Κυπέλλου της ίδιας σεζόν. Διότι ο Έλληνας μπακ πρωταγωνίστησε για μια ακόμα φορά και στο αγωνιστικό και στο εξωαγωνιστικό σκέλος.

Αρχικά λοιπόν πλακώθηκε με τον Μπονγκ (τον οποίο μάλιστα άρπαξε από τα μαλλιά). Στη συνέχεια αρπάχτηκε με τον Τσόρι Ντομίνγκες. Κατέληξε να τραβολογιέται με τον Μανωλά (που πήγε να τον ηρεμήσει και τελικά συνεπλάκη μαζί του).



Και ενδιάμεσα ήταν εκείνος που είχε φτιάξει το πολύτιμο γκολ της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στον τελικό, με σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Κλάους Αθανασιάδη…



Μάλιστα η ένταση εκείνου του ματς είχε προεκτάσεις ακόμα και στην Εθνική που προετοιμαζόταν για το Μουντιάλ (με αποκορύφωμα τον καυγά Μανιάτη-Κατσουράνη). Λίγες μέρες αργότερα, δε, η καφετέρια του Τζαβέλλα στον Βύρωνα έγινε στόχος αγνώστων που πέταξαν μολότοφ.

Όπως είναι εύλογο, η πρώτη φορά που επισκέφθηκε ο Τζαβέλλας το «Καραϊσκάκη» μετά απ’ όλα αυτά ήταν δύσκολη. Από το πρώτο κιόλας λεπτό εκείνου του ματς στις 7 Φεβρουαρίου του 2016 η εξέδρα τον είχε στην μπούκα.



Και στη συνέχεια το πράγμα στράβωσε ακόμα περισσότερο για τον Έλληνα αμυντικό. Διότι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66’ για τράβηγμα στον Πάρντο και μέσα σε… όχι ακριβώς αποθέωση αποβλήθηκε.



Ενδεικτικό της έντασης του Τζαβέλλα εκείνη τη μέρα ήταν το ξέσπασμα που έκανε στις δηλώσεις του μετά από το παιχνίδι, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εγώ ήρθα σήμερα εδώ να παίξω ποδόσφαιρο. Σεβάστηκα το παιχνίδι, τον αντίπαλο. Το να παίζεις και ένα γήπεδο να σε βρίζει σίγουρα δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα, έχω ξαναζήσει όμως παρόμοιες καταστάσεις και αντέχω.

Ό,τι και να πω τώρα, αύριο το πρωί αυτές οι δηλώσεις μου θα είναι παντού και θα με χαρακτηρίζουν πάλι ως ένα κακό παιδί, έναν αλήτη και έναν άνθρωπο που προκαλεί και θέλει συνεχώς το κακό. Εγώ ήρθα να παίξω ποδόσφαιρο εδώ -το ξανατονίζω- και λυπάμαι που άφησα την ομάδα μου με δέκα παίκτες.

Εγώ δεν χτύπησα κανέναν. Ο αντίπαλός μου κέρδισε έξυπνα την δεύτερη κίτρινη και μπράβο του γι' αυτό. Από 'κει και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ξαναλέω, εγώ αύριο ό,τι και αν πω, ό,τι κι αν κάνω θα είμαι πάλι το κακό παιδί. Δεν πειράζει όμως. Εγώ μέσα μου δεν είμαι καλά. Χάσαμε ένα παιχνίδι και αποβλήθηκα».


Τζαβέλλας και Ολυμπιακός: Μια σχέση… όχι ακριβώς αγάπης!

Δεν δίστασε μάλιστα ν’ αναγνωρίσει και το δικό του μερίδιο ευθύνης στην αντιπαράθεση που είχε δημιουργηθεί, λέγοντας:

«Σας είπα και στην αρχή της χρονιάς πως κάποιες φορές πέρυσι είχα ξεφύγει με τα νεύρα μου. Προσπάθησα πολύ να το αλλάξω αυτό και έχω αποδείξει φέτος πως παίζω και τα δίνω όλα για την ομάδα μου».

Πάντως, κόντρα σε όσα ενδεχομένως θα πίστευε εκείνη τη βραδιά, μια από τις επόμενες φορές που θα επισκεπτόταν ο Τζαβέλλας το «Καραϊσκάκη» θα ήταν ονειρεμένη. Θα τον έβρισκε χαμογελαστό (και όχι σκυθρωπό).

Γιατί στο επεισοδιακό παιχνίδι της Εθνικής με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 ήταν εκείνος που είπε την τελευταία λέξη.

Και με μια απίθανη γκολάρα με απευθείας σουτ στις καθυστερήσεις, αποθεώθηκε στο ίδιο γήπεδο που λίγους μήνες πριν άκουγε τα εξ αμάξης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x