Κώστας Μιαούλης

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε γρήγορη νίκη, η ΑΕΚ να βγάλει αντίδραση

Ο Κώστας Μιαούλης κάνει την εκτίμηση του για το τι μπορεί να δούμε στην αναμέτρηση του Φαλήρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με το μυαλό των γηπεδούχων και στην Αταλάντα.

Θεωρητικά, με βάση την τροπή που έχουν πάρει τα δεδομένα, ενόψει του παιχνιδιού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, υπάρχει ένα τεράστιο φαβορί και φυσικά αυτοί είναι οι γηπεδούχοι. Αυτή είναι μια πρώτη και εύκολη ανάγνωση για την αναμέτρηση του Φαλήρου, πλην όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να συμψηφίσει κανείς. Διότι ναι μεν, η Ένωση θα έχει και μια τεράστια απώλεια, αυτή του εξαιρετικά φορμαρισμένου Αραούχο για τη συνάντηση αυτή, μαζί με όλη την αρνητική ψυχολογία που έχει να κουβαλήσει στην πλάτη της. Από την άλλη, υπάρχει ένας Ολυμπιακός με κάποια νέα πρόσωπα στο ρόστερ, που σταδιακά όσο πλησιάζουν τα ματς με την Αταλάντα, δείχνει σαφώς πιο φρέσκος, αλλά υπάρχει και ο αγώνας με τους Ιταλούς. Κι αυτή η παράμετρος όπως και να το κάνουμε, μπορεί στην οικονομία του αγώνα, να διαδραματίσει τον ρόλο της.

Η λογική έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, μια ομάδα που έκανε μια λογική κοιλιά κατά την διάρκεια του πρώτου μήνα του χρόνου, κάτι που ήταν απόλυτα θεμιτό και λογικό. Ο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει κανένα ματς με λιγότερη προσοχή ή με τρόπο τέτοιο που μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως θα υποτιμήσει τον αντίπαλο. Όσο και αν αυτή την ώρα μπορεί να φαίνεται μια πιθανότητα για κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, αυτό δεν σημαίνει πως θα συμβεί κάτι τόσο ριζοσπαστικό στον αρχικό σχηματισμό, ώστε να θεωρήσει κανείς, πως αλλάζουν σημαντικά οι ισορροπίες. Οι «ερυθρόλευκοι» σε κάθε περίπτωση είναι το φαβορί και θεωρητικά και ουσιαστικά. Απέναντι σε μια ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε μια κατάσταση αναμονής δραματικών αλλαγών που λογικά, θα λάβουν χώρα μετά από αυτό το ματς, ειδικά σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. Για τον γράφοντα, θα πρέπει να συμβούν ακόμα και αν η Ένωση σημείωνε στο ματς αυτό μια μεγάλη νίκη. Γιατί το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην κιτρινόμαυρη ομάδα, θα ήταν να πάρει ένα αποτέλεσμα, που θα την οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα. Ακόμα και αν η ΑΕΚ πετύχαινε θρίαμβο στο ματς αυτό, οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε δραματικές αλλαγές, τεράστιας έκτασης σε κάθε επίπεδο.

Τι απομένει να δούμε στο γήπεδο; Απομένει να δούμε σε ένα γερό τεστ το πόσο έτοιμος μπορεί να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός ή τουλάχιστον αν αυτή η άνοδος που παρουσιάζει στην απόδοση του, έχει συνέχεια ενόψει και των αγώνων με τους Ιταλούς. Αν και κατά πόσο στην ΑΕΚ, τώρα που πλέον δεν υπάρχει ουσιαστικός στόχος και πίεση με τα πάντα να μοιάζουν πως δεν μπορούν να γκρεμιστούν άλλο, να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα μπορέσει έστω ψυχολογικά, να κάνει το υπάρχον υλικό να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Άλλες περισσότερες και βαρύγδουπες αναλύσεις δεν χωρά, θεωρώ , αυτή η αναμέτρηση. Με απώλεια βαθμών για τους «ερυθρόλευκους» είναι απλά πιθανό, να αποκτήσει το πρωτάθλημα, ένα κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει μετά από αυτή την αγωνιστική, να ψαλιδίσει κάπως τη διαφορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x