Stories

«Αφήνει πίσω του χάος και κούπες»: Σε ποια ελληνική ομάδα θα ταίριαζε περισσότερο ο Ζάβα;

Με το Ted Lasso να έχει επιστρέψει στις οθόνες μας, το sport-fm.gr βάζει τη φαντασία να δουλέψει και αναρωτιέται σε ποια ελληνική ομάδα θα κολλούσε περισσότερο ο... Ζάβα!

Spoiler Alert: Όσοι δεν έχουν δει τη σειρά Ted Lasso και σκοπεύουν να τη δουν ή όσοι δεν έχουν φτάσει ακόμη στην τρίτη σεζόν, καλό θα ήταν να αποφύγουν το παρακάτω κείμενο.

Τώρα που προειδοποιήσαμε, ας πάμε στο ψητό! Η νέα σεζόν της αγαπημένης ποδοσφαιρικής τηλεοπτικής σειράς ξεκίνησε και μαζί με τον μυστακοφόρο κόουτς, τον πάντα στραβωμένο Ρόι Κεντ, την προσωποποίηση της ευτυχίας που ακούει στο όνομα Ντάνι Ρόχας και όλους τους άλλους χαρακτήρες που συνεχίζουν να τον συντροφεύουν, η σειρά απέκτησε και ένα νέο όνομα.

Μία λέξη, τέσσερα γράμματα: Ζάβα. Ο παικταράς που άφησε τη Γιουβέντους και αποφάσισε να παίξει μπάλα στην Αγγλία, επειδή η σύζυγός του έβλεπε –το ορίτζιναλ- Office και, αφού ετοιμαζόταν να αφήσει στα κρύα του λουτρού την Τσέλσι για χάρη της Γουέστ Χαμ, τελικά άφησε σύξυλα και τα «σφυριά» του Ρούπερτ Μάνιον για να ηγηθεί της μικρούλας Ρίτσμοντ – μετά από μία ανορθόδοξη αλλά αποτελεσματική παρέμβαση της προεδρίνας Ρεμπέκα.

Λίγα λόγια για τον κ. Ζάβα



Τα όσα ξέρουμε μέχρι τότε για εκείνον, λιγοστά. Πιθανότατα Ευρωπαίος, έχει αλλάξει... 14 ομάδες σε 15 χρόνια, κάτι που μας κάνει να υποθέσουμε πως είναι, προφανώς, άνω των 32 ετών. Δύσκολος χαρακτήρας, αλλάζει τις ομάδες σαν τα –φανταχτερά- πουκάμισα και αφήνει πίσω του... χάος και γυαλιστερές κούπες.



Κάτι το attitude, κάτι η κόμμωση, κάτι η προφορά και η αναφορά στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, ο Ζάβα φέρνει λίγο –ή μάλλον πολύ- στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αν και ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει, Μαξιμίλιαν Οζίνσκι, αναφέρει πως αποτελεί κράμα του Σουηδού και του Ερίκ Καντονά.

Απ’ όσο έχουμε προλάβει να δούμε, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της μιλάει της μπάλας, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τη Ρίτσμοντ σε ένα τρελό νικηφόρο σερί και να την εδραιώσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Premier League – κι ενώ αναλυτές & δημοσιογράφοι τη θεωρούσαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Τούμπα ή OPAP Arena;



Κι εδώ έρχεται το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ: Με ανάλαφρη διάθεση και με μπόλικη φαντασία, προσπαθούμε να βρούμε σε ποια ελληνική ομάδα θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή ο Ζάβα εάν αποφάσιζε ότι ήθελε να παίξει μπάλα στη χώρα μας (άλλωστε ξέρουμε ότι έχει επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά τη Μύκονο).



Θεωρώντας Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ως τους πιθανούς υποψηφίους, τα βάλαμε κάτω και καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα...

Ολυμπιακός: Ναι μεν, αλλά



Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί με τη μεγαλύτερη έφεση στα μεγάλα ονόματα. Μόνο φέτος, για παράδειγμα, ήρθαν στην ομάδα παίκτες όπως ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Ζάβα, που απ’ όσα έχουμε δει παίζει είτε σέντερ φορ, είτε λίγο πιο πίσω, θέσεις στις οποίες οι Πειραιώτες σφύζουν από ζωή.

Και Χάμες, και Φορτούνης, και Μπιέλ, και Μπακαμπού ή Ελ Αραμπί πιο μπροστά. Εάν η αυτού μεγαλειότης του δεχόταν να παίξει στα άκρα της επίθεσης πιθανότατα θα αποτελούσε ταμάμ για τον Ολυμπιακό, ωστόσο με τη φετινή σεζόν να είναι συναισθηματικό και όχι μόνο rollercoaster πιθανότατα ένα τέτοιο ego δεν θα ήταν το ιδανικό για τα αποδυτήρια. Κλείνουμε, λοιπόν, προς το όχι.

Παναθηναϊκός: Ο νόμος του Ιβάν


Το βαρύ όνομα στη μεσοεπιθετική γραμμή των «πρασίνων» ακούει στο όνομα Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο πάντως να μην έχει... βγάλει και μάτια με τις εμφανίσεις του. Συνεπώς από αυτήν την άποψη ο Ζάβα θα ήταν must. Το θέμα είναι πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν δείχνει ως ο προπονητής που θα δεχόταν να αντιμετωπίσει τις παραξενιές ενός σταρ του διαμετρήματος του... (εδώ θα έμπαινε η χώρα καταγωγής του σταρ της Ρίτσμοντ αλλά δεν την ξέρουμε). Ακόμα λοιπόν κι αν κολλούσε βάσει θέσης, πιθανότατα θα έπεφτε άκυρο από τον Σέρβο τεχνικό...

Ζάβα: Σε ποια ελληνική ομάδα θα ταίριαζε περισσότερο

ΑΕΚ: Θέμα πάθους και Πελάδο



Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα με μπόλικη ποιότητα στις θέσεις από το οκτώ και μπροστά. Και Πινέδα, και Τσούμπερ, και Μάνταλος, και Λιβάι, και Αραούχο, ο Ματίας Αλμέιδα βλέπει αρκετές επιλογές όταν πρέπει να βγάλει ενδεκάδα. Πάντως ο Ζάβα θα μπορούσε, ενδεχομένως, να ταιριάξει με τον Αργεντινό τεχνικό της Ένωσης. Όχι βέβαια πως ο Πελάδο βγάζει την αλαζονεία του ηγέτη της Ρίτσμοντ, ωστόσο το έντονο πάθος αμφότερων θα είχε potential - ενώ η νοοτροπία του θα μπορούσε να κολλήσει στο επιθετικό στιλ των «κιτρινόμαυρων».

ΠΑΟΚ: Κάτι υπάρχει εδώ



Last but definitely not least! Εδώ ίσως να έχουμε την πιο ταιριαστή λύση. Αρχικά ο Ζάβα θα μπορούσε να βρει θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δίχως να χαλάσει ιδιαίτερα κάποια ισορροπία – Ολιβέιρα και Μπράντον θα μπορούσαν μάλλον εύκολα να... κάνουν πίσω, ενώ ο Κωνσταντέλιας θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής όπως και να 'χει. Πέραν αυτού, ο εκρηκτικός χαρακτήρας του άλλοτε σταρ της Γιούβε (και άλλων) μας κάνει να φανταστούμε ότι θα μπορούσε να μεγαλουργήσει υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου! Και η Τούμπα θα αποκτούσε έναν νέο ήρωα. Χώρια που το σουλούπι φέρνει και λίγο στον Πρίγιοβιτς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x